reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

O właśnie mnie natchnęłyście na sprawdzenie wyników swoich jak robiłam w tamtym roku w czerwcu...
Robiłam TSH ( 0.731) i Prolaktynę (10.85) i miałam w normie a teraz to nie wiem , zastanawiam się może warto to powtórzyć jak nie uda się zajść ? :)
A jeśli chodzi o wartości to dla kobiet między 2.8 a 29.2 jest norma , a dla kobiet w ciąży jest od 9.7 do 208.5 ;)

reklama
Dziewczyny jeszcze odnośnie Euthyroxu. Bo chce sie upewnić. Mam dawkę 50, ale ona na początek jest za duża prawda? I powinnam brac po polowie tabletki na razie? Zobacz załącznik 916541
Nie wiem kiedy robiłaś ostatnio TSH ale ja na Twoim miejscu bym jutro zrobiła jeszcze raz żeby mieć dokładny wynik i po 6-8 tyg o tej samej godzinie powtórzyła bo godzina ponoć ważna :)

Też bym zrobiła progesteron jak tak każda z was robi z ciekawości ale ja w tym miesiacu mam wrażenie że nie maialm owulacji więc nie wiem czy to ma sens

Położyłam się po 20.30 i już dobrą godzinę leżę i nie mogę zasnąć. Mam tysiąc myśli w głowie. Moja kolejna koleżanka pochwaliła się na fb ze zostanie mamą, wczoraj zrobiła to moja sasiadka... nie wiem czemu ciąża przytrafia się każdemu tylko nie mnie?[emoji22] a ja już tak długo na to czekam[emoji22] myślę, analizuję że te wszystkie suplementy które bierze mój mąż nic nie dają. Gdyby jakoś wpłynęły na poprawę wyników to już bym może była w ciąży. A za Nami ponad 4 miesiące brania tych wszystkich witamin...i nic. Cała nadzieja w tej operacji. Choć tu też mam czarne myśli że i ona Nam nie pomoże. Zaraz też wybije Nam dwa lata starań.
Już jestem tym wszystkim zmęczona. A to zapewne dopiero początek ciężkiej walki o dziecko która Nas czeka[emoji22]
A czy ja proszę o tak dużo? Ja tylko chcę zdrowego dziecka...któremu oddam wszystko co mam. Tak bardzo już bym chciala przytulić moje dziecko, poczuć je. A nie tylko sobie wyobrażać jakie to uczucie[emoji17] kiedy w koncu do mnie uśmiechnie się to szczęście[emoji25]
Posmęciłam trochę. Ale mam jakiś gorszy dzień dzisiaj.

Położyłam się po 20.30 i już dobrą godzinę leżę i nie mogę zasnąć. Mam tysiąc myśli w głowie. Moja kolejna koleżanka pochwaliła się na fb ze zostanie mamą, wczoraj zrobiła to moja sasiadka... nie wiem czemu ciąża przytrafia się każdemu tylko nie mnie?[emoji22] a ja już tak długo na to czekam[emoji22] myślę, analizuję że te wszystkie suplementy które bierze mój mąż nic nie dają. Gdyby jakoś wpłynęły na poprawę wyników to już bym może była w ciąży. A za Nami ponad 4 miesiące brania tych wszystkich witamin...i nic. Cała nadzieja w tej operacji. Choć tu też mam czarne myśli że i ona Nam nie pomoże. Zaraz też wybije Nam dwa lata starań.
Już jestem tym wszystkim zmęczona. A to zapewne dopiero początek ciężkiej walki o dziecko która Nas czeka[emoji22]
A czy ja proszę o tak dużo? Ja tylko chcę zdrowego dziecka...któremu oddam wszystko co mam. Tak bardzo już bym chciala przytulić moje dziecko, poczuć je. A nie tylko sobie wyobrażać jakie to uczucie[emoji17] kiedy w koncu do mnie uśmiechnie się to szczęście[emoji25]
Posmęciłam trochę. Ale mam jakiś gorszy dzień dzisiaj.
Oh kochana i wam sie uda,ja mam niby wszytsko w miare ok moze pcos a tez dwa lata jak i wiecej sie staram o drugie,wiec to tak nie kazdy zachodzi.Masz pewnie dwadziescia pare lat? Akurat taki wiek wkolo ze ludzi zakadaja rodziny,napewno tez sa tacy co probuja jak ty ale moze nawet nie wiesz o tym...

reklama
Ja nie jestem wielką fanka mamyginekolog. Na pewno robi dużo dobrego, ale uważam, że czasem zamiast powiedzieć, że czegoś nie wie, to wypowiada się na tematy, na których nie za bardzo się zna np. co powinny jeść kobiety w ciąży.

Do góry