reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
I moze jeszcze bez stanika mam spac!;) zart,przeczytalam artykul ide zdjac majty:)
No bez stanika najlepiej :D ja w lato spałam w samych majtkach mieszkam tylko z mężem więc mogłam sobie pozwolić. Ale ciężko mi się przestawić żeby nie spać w majtkach ale na szczęście u mnie brak stanów zapalnych. A wkładek nie noszę bo u mnie przeważnie nie ma śluzu niż jest także ten ;)

Kurczę no muszę wypróbować, bo mam właśnie częste zapalenia i pewnie dlatego , że się przyzwyczaiłam do wkładek, bo drażniło mnie to jak się śluz osadzał na majtkach i miałam ciągle mokro i niekomfortowo , więc stwierdziłam , że wkładka bd wszystko wchłaniać i nosze je dzień i noc plus podpaski w czasie okresu :)
Tylko zawsze bałam się tego, że mi coś będzie wypływać i tego, że ktoś wejdzie mi do pokoju a ja będę z gołą dupą na wierzchu :-D

Zawsze warto sprawdzić, nic Cię to nie kosztuje :) ja tez zrezygnowałam z wkładek. Bo przez niw śluzu było coraz więcej.

A tak zmieniając temat, bo ciagle o tym myśle - czy duża ilość śluzu wodnistego i szyjka wysoko i miękka - to dzień płodny ? Bo miałam tak przez dwa dni a teraz nagle sucho i śluz już całkiem biały - to znaczy ze owulacja już mogła być ? Śluzu takiego jak białko jaja kurzego nie miałam, ale przez dwa dni właśnie był wodnisty i czułam się cały dzień „nawilżona” był to 12 i 13 dc. Dziś jest 14 dc - szyjka nadal wysoko i miękka, pochwa rozpulchniona, ale jest sucho. Kurczę, trochę żałuje, ze nie mierzyłam temp od początku.

A
Zawsze warto sprawdzić, nic Cię to nie kosztuje :) ja tez zrezygnowałam z wkładek. Bo przez niw śluzu było coraz więcej.

A tak zmieniając temat, bo ciagle o tym myśle - czy duża ilość śluzu wodnistego i szyjka wysoko i miękka - to dzień płodny ? Bo miałam tak przez dwa dni a teraz nagle sucho i śluz już całkiem biały - to znaczy ze owulacja już mogła być ? Śluzu takiego jak białko jaja kurzego nie miałam, ale przez dwa dni właśnie był wodnisty i czułam się cały dzień „nawilżona” był to 12 i 13 dc. Dziś jest 14 dc - szyjka nadal wysoko i miękka, pochwa rozpulchniona, ale jest sucho. Kurczę, trochę żałuje, ze nie mierzyłam temp od początku.
Szyjka wysoko lub nisko,to jak to jest to wysoko?nie wiem czego szukac

No niby nie musi być białka tylko wystarczy że jest mokro i sporo śluzu i czuć że się jest nawilzonym :) ja typowego białka kurzego nie mam praktycznie nigdy są sporafyczne przypadki że takie coś u siebie ujrzę

reklama
No niby nie musi być białka tylko wystarczy że jest mokro i sporo śluzu i czuć że się jest nawilzonym :) ja typowego białka kurzego nie mam praktycznie nigdy są sporafyczne przypadki że takie coś u siebie ujrzę

No właśnie u mnie tez. Tzn przez kilka lat przy antykoncepcji to ja w ogóle praktycznie śluzu nie miałam, ale teraz pierwszy raz od kilku lat miałam taki wodnisty wiec się łudzę, ze to owulacja. Mąż jutro wyjeżdża chyba wiec w tym cyklu już więcej starań nie będzie, ale przytulanie było w 4, 8,9,12,13 dc wiec jakaś tam nadzieja jest... :)

Do góry