reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

No właśnie u mnie tez. Tzn przez kilka lat przy antykoncepcji to ja w ogóle praktycznie śluzu nie miałam, ale teraz pierwszy raz od kilku lat miałam taki wodnisty wiec się łudzę, ze to owulacja. Mąż jutro wyjeżdża chyba wiec w tym cyklu już więcej starań nie będzie, ale przytulanie było w 4, 8,9,12,13 dc wiec jakaś tam nadzieja jest... :)
No jest i to duza :) trzymam kciuki :)

reklama
U mnie @ się rozkrecila, tyle dobrego że mogę się w weekend napić i testu nie zmarnuje.
Ale po raz kolejny jeśli owu była, to była dość późno, może my trochę za wcześnie celowalismy?? Teraz będziemy od 14dc co 2 dni.

Nie wiem czy czytałyście na drugim wątku. Sytuacja Malagi się wyjaśniła. Jej historia była niestety prawdziwa, dziewczyna która ją posądziła o trollowanie publicznie przeprosiła. Mam nadzieję, że osoby, które tak łatwo osadzały, że coś jest z nią nie tak, że w takich chwilach pisze na forum, przemyślą to sobie.
Mam też taka nadzieję.
Na pewno nie chciałyby czegoś takiego przeżyć... doświadczyć... I żeby ktoś tak je potraktował, w tak ciężkich chwilach...

U mnie @ się rozkrecila, tyle dobrego że mogę się w weekend napić i testu nie zmarnuje.
Ale po raz kolejny jeśli owu była, to była dość późno, może my trochę za wcześnie celowalismy?? Teraz będziemy od 14dc co 2 dni.
A robisz testy owu? Szkoda, że @ przyszła eh [emoji53]

Nie wiem czy czytałyście na drugim wątku. Sytuacja Malagi się wyjaśniła. Jej historia była niestety prawdziwa, dziewczyna która ją posądziła o trollowanie publicznie przeprosiła. Mam nadzieję, że osoby, które tak łatwo osadzały, że coś jest z nią nie tak, że w takich chwilach pisze na forum, przemyślą to sobie.
Tylko szkoda ze tylko jedna przeprosila. Bo tam bylo kilka dziewczyn, ktore tez przyznaly pozniej ze to klamstwo. Ehh

Placze ze smiechu!!![emoji23]
Pojechaliśmy z mężem do banku zaplacic rachunki a pozniej mieliśmy jechac na jakies zakupy do miasta. I slyszymy cos miauczy, a tam spod naszego auta wychodzi nasz maly kociak! Ja sie dre do meza zeby go lapal! Biegamy za Nim jak glupki pod tym bankiem bo on akurat jest taki plochliwy strasznie. W koncu po 15 minutach go zlapalismy. Serca Nam walily jak mloty bo przeciez On musial jechac z Nami autem ponad 6 km! A to male kotki maja 4 miesiace dopiero. Chwile pozniej...spod auta wychodzi drugi! Jego brat! Jezu[emoji23]
Mowie Wam to cud ze one po drodze nie wypadly. Byly mega wystraszone ale juz odwiezlismy je do domu[emoji173]
heheh ale jazda:D na przejazdzke sie wybrali a co:D

Ja się właśnie zorientowałam ile kosztuje monitoring cyklu.. napisałam z ciekawości do mojego starego ginekologa. 3 spotkania 150zl jak na Warszawę to dobra cena..
Robię sobie alternatywę w przód czuję się wtedy pewniejsza że będę działać a nie czekać z założonymi rękami i mi tak jakoś lżej jak mam plan :)
bardzo tanio, jak ja chodzilam na monitoring to placilam po 150 za wizyte

reklama
Zawsze warto sprawdzić, nic Cię to nie kosztuje :) ja tez zrezygnowałam z wkładek. Bo przez niw śluzu było coraz więcej.

A tak zmieniając temat, bo ciagle o tym myśle - czy duża ilość śluzu wodnistego i szyjka wysoko i miękka - to dzień płodny ? Bo miałam tak przez dwa dni a teraz nagle sucho i śluz już całkiem biały - to znaczy ze owulacja już mogła być ? Śluzu takiego jak białko jaja kurzego nie miałam, ale przez dwa dni właśnie był wodnisty i czułam się cały dzień „nawilżona” był to 12 i 13 dc. Dziś jest 14 dc - szyjka nadal wysoko i miękka, pochwa rozpulchniona, ale jest sucho. Kurczę, trochę żałuje, ze nie mierzyłam temp od początku.

Z tego co dziewczyny opowiadały to płodne są jak szyjka jest wysoko i miękka a jak nisko i twarda to nie płodne... czyli dobrze myślisz ;)
A śluz może akurat taki był w płodne u Ciebie, raczej nie zawsze się trafia taki śluz jak kurze jajo albo czasami wcale nie ma jak dziewczyny piszą. Ja też czasami miałam taki biały i nierozciągliwy śluz ;)

Do góry