reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Każde dziecko jak i w brzuchu mamy tak i później rozwija się inaczej jedno wolniej drugie szybciej i takie porównywanie to nie zbyt mądre jest a nie daj boże w rodzinie się trafi że dzieci są w jednym wieku pamiętam że mój syn bardzo długo nie mówił a już mama to wogole mówił do mnie ej :Da rozwijał się prawidłowo wkońcu zaczął gadać chociaż to malo mówienie do tej pory mu zostało bo coś od niego wyciągnąć to uuuuu zawsze jest tylko co tam wporzadku mamuś i koniec gadki;):D

reklama
Ja ostatnio usłyszałam, że powinnam mała już uczyć na nocnik... " bo wiesz, moj A jak miał pół roku to już robił siku na nocnik " [emoji16] Ahhha... Ale moja Iga to nie A. ;)

A ja mam takie pytanie - jak uniknąć siniaków po pobraniu krwi i od czego to zależy czy będzie siniak? Pewnie głównie od umiejętności pielegniarki, ale czy tez od tego jak długo i mocno się uciska? Mam teraz wielkiego siniaka po poniedziałkowym pobraniu i brzydko to wygląda no i też nie chcę, żeby wszyscy się domyślali, że badałam krew. Na szczęście jest chłodno więc noszę długie rękawy ale jak unikać tego latem?

Ja ostatnio usłyszałam, że powinnam mała już uczyć na nocnik... " bo wiesz, moj A jak miał pół roku to już robił siku na nocnik " [emoji16] Ahhha... Ale moja Iga to nie A. ;)
To ciśnienie na nocnik też mnie rozbraja. A Twoja Dzidzia to już w ogóle malutka z tego co kojarzę. Moja ma 21 miesięcy i nie jest jeszcze gotowa a co dopiero Twoja.

A ja mam takie pytanie - jak uniknąć siniaków po pobraniu krwi i od czego to zależy czy będzie siniak? Pewnie głównie od umiejętności pielegniarki, ale czy tez od tego jak długo i mocno się uciska? Mam teraz wielkiego siniaka po poniedziałkowym pobraniu i brzydko to wygląda no i też nie chcę, żeby wszyscy się domyślali, że badałam krew. Na szczęście jest chłodno więc noszę długie rękawy ale jak unikać tego latem?
Podobno trzeba trzymać rękę wyprostowana i mocno uciskac. Ja odkąd tak robię to mam tylko mały strupek bez siniaka

Tak jak piszesz zależy od tego jak się pielęgniarka wbije a z tym różnie bywa i trzeba uściskać naprawdę z dobre 5 minut

Część dziewczyny moje mam dziś 26 DC i żadnych objawów, jak zawsze mnie bolał brzuch na @ tydzień wcześniej , tak teraz brzuch nie boli wogole , cucuchy oczywiście bolą , @ mam mieć w sobotę i nie wiem czy ryzykować z testem czy czekać do soboty , ehhh boję się że się nakręcę a wyjdzie na teście biel wizira [emoji58]
Fajnie.. Trzymam kciuki za sobote i test [emoji110] [emoji110]
Też [emoji1422]
Tak. Mnie nawet krzyż boli :( wszystko boli :(
Jak siedzę to mi aż tak nie przeszkadza, ale jak się w pracy nadźwigam to masakra jakby miało coś się z tamtąd wydostać

Biorę się dziewczyny za pierogii , któraś ma ochotę [emoji1] ?

Tak mysle czemu nikt nic nie pisze od rana a mi powiadomienia nie przychodzily bo bylam wylogowana[emoji13]
W ogole powiem Wam że się trochę zirytowalam. Zmieniłam sobie dziś zdjęcie profilowe na fb, praktycznie raz na rok to robie[emoji23] ogólnie rzadko coś dodaje. I jedna moja "znajoma" napisała mi komentarz "ale promieniejesz! czyżby ciąża?" Od razu to skasowalam. Trochę sie wkurzyłam. Po co pisać takie rzeczy? I to publicznie?[emoji15]

reklama
Każde dziecko jak i w brzuchu mamy tak i później rozwija się inaczej jedno wolniej drugie szybciej i takie porównywanie to nie zbyt mądre jest a nie daj boże w rodzinie się trafi że dzieci są w jednym wieku pamiętam że mój syn bardzo długo nie mówił a już mama to wogole mówił do mnie ej :Da rozwijał się prawidłowo wkońcu zaczął gadać chociaż to malo mówienie do tej pory mu zostało bo coś od niego wyciągnąć to uuuuu zawsze jest tylko co tam wporzadku mamuś i koniec gadki;):D
To moja też do mnie wolała: ta e! I do teraz malomowna :D
Dzisiaj akurat na pobraniu pielęgniarka mi powiedziała że trzeba mocno uciskać wyprostowaną rękę i rzeczywiście, ani śladu nie ma :) Fakt, że wklula się tak, że też ledwo czułam.

Do góry