reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Stosuje baze pod podklad. I niezaleznie czy ja mam czy nie to podklad i tak widać.
Ale kupie to co mi polecasz i zobaczymy.
Myslalam nad jakims kremem BB ale nie wiem sama już co byloby lepsze
Myślę że musisz mocno się nawilzyc i nie rób zwykłych peelingow tylko enzymatyczne. Bazy pod podkład są z silikonem i mogą dodatkowo przesuszac wrażliwa cerę :)

reklama
Listopada ;)

Ale tu właśnie dziewczyny z grupy na fb dały mi do myślenia, bo w sumie długa przerwa była miedzy badaniem a nie pamietam czy szlam wtedy siusiać gdzieś pomiędzy tymi badaniami. Czy to po prostu się nie nazbierało i dlatego tak mocno podziałało na test...
Ja jeszcze się w październiku zatrzymałam ;P

W ogole to od kilku dni czuje jakby mi cos w gardle stalo. Nigdy wczesniej tak nie mialam. Z dnia na dzien mi sie to zrobilo. Caly czas mam uczucie jakby mi cos tam zalegalo...ale pije, jem i to niemożliwe zeby np jakies jedzenie mi sie tam zawiruszylo. Na wieczor najbardziej to odczuwam. Juz mam tego dosc trochę.
Wiecie co to moze byc?
Ja tylko kojarzę że tarczyca może dawać ucisk na gardło

Robilam usg tarczycy w wakacje i bylo wszystko w porządku. I tak zamierzam z tym pojsc do rodzinnego zobaczymy co mi powie:)
Nie wiem czy rodzinny Ci coś pomoże [emoji14] ja mam takie szczęście do rodzinnych że mam wrażenie że ktoś ich tam posadził za biurko i nie mają pojęcia co ja do nich mówię [emoji14]

Co zrobic aby nie bylo widać podkladu na twarzy??
Bo u mnie doslownie widac kazdy podklad na buzi. I to niewazne czy jest tani czy super drogi. Kazdy widac. Zbiera mi sie zawsze w zmarszczkach, kolo nosa. A nie nakladam go duzo. Próbowałam nawet nakladac i pedzlem, i gabeczka a nawet palcami i jest to samo. Regularnie robie peelingi i maseczki ale to nic nie daje. Czy jest dla mnie jakiś ratunek?[emoji15]
Na koniec dobrze pudrujesz podkład? Podkład będzie się uwydatniał, gdy nie będzie ładnie przypudrowany :)

Nie wiem czy rodzinny Ci coś pomoże [emoji14] ja mam takie szczęście do rodzinnych że mam wrażenie że ktoś ich tam posadził za biurko i nie mają pojęcia co ja do nich mówię [emoji14]
Noo to u mnie jest to samo[emoji15]
Ale i tak muszę pojsc zeby mi cos dala od zapalenia pecherza to i od razu o to zapytam

Noo to u mnie jest to samo[emoji15]
Ale i tak muszę pojsc zeby mi cos dala od zapalenia pecherza to i od razu o to zapytam
Pamiętam jak poszłam do rodzinnego kiedy miałam mega zatrucie pokarmowe wtedy cala firma się zatruła taka nam wigilię pracownicza zorganizowali bo było podejrzenie salmonelli dał mi skierowanie na badanie to po pierwsze nie wiedział czy to wogole jest darmowe badanie na NFZ po drugie wypisywał mi L4 i wyjął jakąś książkę z kodami choroby co ma wpisać i mi pokazywał czy mi pasuje taka choroba [emoji23]

reklama
Pamiętam jak poszłam do rodzinnego kiedy miałam mega zatrucie pokarmowe wtedy cala firma się zatruła taka nam wigilię pracownicza zorganizowali bo było podejrzenie salmonelli dał mi skierowanie na badanie to po pierwsze nie wiedział czy to wogole jest darmowe badanie na NFZ po drugie wypisywał mi L4 i wyjął jakąś książkę z kodami choroby co ma wpisać i mi pokazywał czy mi pasuje taka choroba [emoji23]
Hahaha[emoji23] o kurczę[emoji2]

Do góry