reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Kurde nie wiem bo jezeli nie jestem to przesunie mi sie okres bo na duphastonie raczej go nie dostanę. Ja sama na wlasna reke duphaston nie odstawilam po 10 dniach tylko stwierdzilam ze jak mam to cialko krwotoczne to jest szansa na ciaze bo owulacja była dlatego stwierdzilam ze najwyzej biore do dnia okresu rani robię test jezeli negatyw to odstawiam i czekam na @ a tu te cienie i sama nie wiem co ribic a wynik bety bede miala dopiero w poniedziałek jezeli zrobię. Ale moze cos sie stać jezeli jestem a odstawie dupka w sumie lekarz kazal mi odstawiac go i czekac albo na okres albo ciążę
ja bym brała. nie odstawiaj kurcze....

reklama
Dziewczyny ja po wizycie nie było mojego gina ale ten zbadał powiedział że jeszcze za wcześnie żeby było coś widać na usg kazał leżeć odpoczywać zrobiłam betę wynik po 15 do odebrania zobaczymy :(jak siedzę nie leci tylko jak chodzę ehhhh starość nie radość chyba :(
No to ja właśnie rano pisałam, że pewnie musisz odpocząć :) Kocyk, herbata i relaks kochana :) Szczególnie, że byłaś w pracy 24h :/

Ja dziś mam ciężki dzień w pracy. Dopiero połowa minęła.
Byłam dziś oddać krew do badania w związku z tarczycą. Ostatnio wyniki nie były najlepsze o_O

a robiłaś wcześniej betę czy to będzie pierwszy raz?

podobno 1/3 kobiet w ciąży plami na początku (zwłąszcza w okolicy spodziewanej @), odpocznij po prostu i myśl pozytywnie :) a jak nie umiesz o ciąży pozytywnie to spróbuj zająć myśli czymś zupełnie innym, na pewno będzie dobrze!
Robiłam tylko test we wtorek dzień po terminie @ i była słaba kreseczka chciałam jutro też testować żeby potwierdzić ale myślę że beta da odpowiedź co się tam dzieje narazie leżę odpoczywam

Haha chciałabym [emoji7][emoji7] marzy mi sie coreczka no ale wiadomo jak bedzie chlopak to tez bedzie super [emoji7]
Wczoraj z tz gadalam na temat imion, strasznie nie podoba mu sie to ktore mi chyba najbardziej (Daria) ale przynajmniej drugie ktore zaproponowalam mu sie spodobało (Dagmara) [emoji1] i nawet jeszcze jedno wpadlo mi do glowy Honorata [emoji7][emoji7]
A dla chlopca mysle ze jakies wybierzemy jakos tych imion meskich jest wiecej ktore mi sie podobaja, a nawet pierwsze ktore zaproponowalam tez sie tz spodobało od razu [emoji7]
Męskich imion jest kurcze więcej jakoś. Coś zawsze można wybrać bo jakoś ma się mniej nie lubianych facetów z danym imieniem [emoji23] [emoji12]
Dagmara fajne imię [emoji7] Honorata też świetne. Znam jedną babke i to przecudowna kobieta, mam dobre skojarzenie [emoji5]

Aż mi się przypomniało jak tata wybierał imie dla mojej starszej siostry i wymyślił sobie Kunegunde albo Dominike na szczęście jest Marlena [emoji23]
Ja miałam być Magdallenką [emoji12] tak tak przez dwa "ll" [emoji23] A jest całkiem inaczej [emoji23] i zawsze inaczej do mnie mówią

No to ja właśnie rano pisałam, że pewnie musisz odpocząć :) Kocyk, herbata i relaks kochana :) Szczególnie, że byłaś w pracy 24h :/

Ja dziś mam ciężki dzień w pracy. Dopiero połowa minęła.
Byłam dziś oddać krew do badania w związku z tarczycą. Ostatnio wyniki nie były najlepsze o_O
Służba była ciężka i rano taka niemiła niespodzianka jak się podniosłam poczułam mokro :(ale dobrze ze wekend odpoczywam zobaczymy co beta powie

Męskich imion jest kurcze więcej jakoś. Coś zawsze można wybrać bo jakoś ma się mniej nie lubianych facetów z danym imieniem [emoji23] [emoji12]
Dagmara fajne imię [emoji7] Honorata też świetne. Znam jedną babke i to przecudowna kobieta, mam dobre skojarzenie [emoji5]

Aż mi się przypomniało jak tata wybierał imie dla mojej starszej siostry i wymyślił sobie Kunegunde albo Dominike na szczęście jest Marlena [emoji23]
Ja miałam być Magdallenką [emoji12] tak tak przez dwa "ll" [emoji23] A jest całkiem inaczej [emoji23] i zawsze inaczej do mnie mówią
ja nawet nie wiedziałam ze takie imie jest :D Magdallenka

reklama
Kurde nie wiem bo jezeli nie jestem to przesunie mi sie okres bo na duphastonie raczej go nie dostanę. Ja sama na wlasna reke duphaston nie odstawilam po 10 dniach tylko stwierdzilam ze jak mam to cialko krwotoczne to jest szansa na ciaze bo owulacja była dlatego stwierdzilam ze najwyzej biore do dnia okresu rani robię test jezeli negatyw to odstawiam i czekam na @ a tu te cienie i sama nie wiem co ribic a wynik bety bede miala dopiero w poniedziałek jezeli zrobię. Ale moze cos sie stać jezeli jestem a odstawie dupka w sumie lekarz kazal mi odstawiac go i czekac albo na okres albo ciążę
Lepiej bierz ten duphaston, idź na bete i zapisz się do lekarza żeby ewentualnie przepisał ci nową receptę. Skoro brałaś dupka od owulacji to widocznie masz za niski progesteron, więc niebezpiecznie będzie go teraz odstawić. A na tych testach kreski są jak byk, więc odstawieniem leku możesz wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Możesz zacząć plamic itp.

Do góry