reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Wiecie co, chyba się udało...

Dziś rano zobaczyłam dwie kreseczki :-)

Gratuluje i spokojnych 9 miesiacy z dzidzia pod serduszkiem...

A jak tam Imagination, Pixelka, Lilu, Apple, Nenius...jej - Nenius to chyba o nas juz zapomniala....???
Jestem jestem kochana, u mnie nic nowego, dzis moj 21 dc i nic nie zapowiadal sie na owulke, w sumie jak zwykle :baffled: Szyjk caly czas rozwarta ( to napewno owulacji jakims cudem nie bylo )
cos mnie ostatnio bardzo plecy bola :-( ja juz chce przerwe swiateczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:dry:
Pozdrawiam :happy:

wstawiam zdjecie z mezusiem i naszym malenstwem

Tikanis -slicznie wygladacie i widze ze dzidzia tez sie pokazuje na zdjeciach, sliczny brzusio :-D

Kingus- moja KOCHANA tak sie ciesze ze dostalas zielone swiatelko po @, superrrrrrr.
( ps. A jak tam moje ziolka :rofl2:)

Pozdrawiam wszystkie staraczki :-)

reklama
dziwczyny a wiecie ile kosztuje test z krwi w szpitalu ? i czy w przychodni mozna go zrobic i czy jakies skierowanie trzeba miec... dzieki

u nas kosztuje 35zł i nie potrzeba skierowania. Idziesz placisz i wymagasz. wynik tego samego dnia.

Co do mojego stanu... nawisałam w iinnym wątku dziewczyny:-( "krwawienia w ciazy"
pozdrawiam

A jak tam Imagination, Pixelka, Lilu, Apple, Nenius...jej - Nenius to chyba o nas juz zapomniala....???
Nie zapomniałam, nie zapomniałam :no: Podczytuję Was na bierząco, ale nie wypowiadam się, bo ani nie mam weny, ani na poruszane tematy nie zawsze mogę się wypowiedzieć, bo nie mam wystarczającej wiedzy :tak:

U mnie, tzn. Nas wszystko dobrze. Odebrałam wyniki badań w piatek i gdzieniegdzie było czegoś tam za dużo, ale sprawdziłam wszystko w necie i nie ma co się bać. Fibrynogen i wyszedł wysoki, za wysoki jak na normy, ale badanko miałam kilka godz. po ostrym wymiotowaniu, więc stąd podwyższony wynik. I mam dużo bakterii w moczu :-( Ale to chyba nie ma powodów do niepokoju :confused:
Czuję się dość dobrze. Czasem zgaga dokucza strasznie, ale na tyle rzadko, ze nie mam co narzekać ;-) Gdyby nie dość częste skórcze, było by cudownie:tak: ale wszystko trzeba przezyć:tak: Maleństwo rośnie zdrowo i pieknie:-D Jutro zaczynamy 17tc:-) coraz bliżej półmetka :-D Pocykam jutro fotek jak urosłam:szok: i Wam pokażę:tak:
Przepraszam, ze tak tylko o sobie...
3majcie się dzielnie w starankach:-D
Macie tu od mojego Bobaska fluidki:
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~

i GRATULUJĘ nowej mamusi:-D

Imagination chciałam zapytać, jeślii oczywiście mogę czy długo staraliście sie o maleństwo?
Chciałam jeszcze zapytac czy mieliscie jakies trudności ( zdrowotne np. choroby) w poczeciu maleństwa i czy wasza dzidzia poczęła sie z wykresu, mierzenia temperaturki i skrupulanych obserwacji czy moze ze spontanicznego przytulanka.
Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie MAMUSIU :-)

Ostatnia edycja:
Imprezka udala sie bardzo, mimo ze nie wypilam nawet grama alkoholu. I bez niego jednak mozna sie dobrze bawic.:-)
kulaszusza - widzę że Tobie @ wypada tak jak mi 10-11 grudzień ale ja już czuje objawy i nic na 99% z fasolki u mnie nie będzie. A ile dni trwa twój cykl? może tobie jednak teraz cię uda a jak nie to zatestujemy razem w nowym cyklu!
Asiucha L- nie ma problemu, mozemy razem testowac :)
w.kropeczka- dzieki za wsparcie.To bardzo mile z Twojej strony. Chcialabym bardzo aby mogło sie to spelnic.:happy:
Cykle mam 28-30 dni, wiec powinnam dostac okres miedzy 9 a 11 grudnia.Po tym czasie chcialam zrobic test, ale nie sadze ze bedzie sens.Temperatura dzis spadla mi do 36.7 :-( Piersi bolą mnie jak przed okrsem.:-(A brzuch i plecy o dziwo przestaly.Mam dzis dolek chyba przez to. Zastanawiam sie czy wszystko jest ze mna ok. Jestem pewna, ze mialam w tym czasie dni plodne. Dlaczego wiec nie wyszlo?

Asiucha L, W.kropeczka- namieszalam troche powyzej. Musze nauczyc sie pisac i cytowac Wasze wypowiedzi.

Ostatnia edycja:
w.kropeczka nasza kochana zawsze o wszystkich pamieta i nikogo nie pomija dziekuje ci za to bardzo bardzo mocno:tak::happy::tak:.
U mnie czekanie na testowanie, ale nawet sie nie nastawiam, bo było tylko jedno przytulanko i to bez wykresów i mierzenia tempki, a poza tym stres jest nieodłącznym towarzyszem mojego zycia, a ostatnio dużo naczytałam sie jak to wstrętny stresior niszczy jajeczka ,a jak juz dojdzie zo zapłodnienia to niszczy fasolki wię, chyba bym musiała zmienic pracę albo wymienić sobie twardy dysk i porzadnie go zresetować:dry::rofl2::dry:

A ostatnio wogóle nic mi nie wychodzi, dzis na potwierdzenie pecha złamałam obcas w ulubionych butach - masakra:baffled:.

Ja testuję około 13 moze ktoś jeszcze pisze się na testowanko ??

Tikanis pieknie, pięknie, pieknie wyglądasz jak cudownie, miło widzieć taki okratki brzuszek .

Adolfinka chyba jest pomocnikiem św. Mikołaja i nie ma dal nas czasu.

Ostatnia edycja:
reklama
:-)wszystkim świeżym fasolkom zdrówka:-)
A no u mnie w tym cyklu nic nie będzie, brak czasu na cokolwiek a w dodatku wczoraj była impreza urodzinowa mojego Mikołaja, alkohol tańce, no i przegapiliśmy że były dni płodne, jajeczko chyba wyskoczyło - wszelkie objawy były - no ale po alkoholu nie decydowaliśmy się a dzisiaj odpoczywaliśmy, wstaliśmy koło południa a i zaraz idę spać:rofl2:

Do góry