reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

ja jestem przed owulka.. wiec jeszcze pare dni i dzialamy:)
nie nastawiam sie ze teraz sie uda czy w nastepnym miesiacu, wazne jeedno chcialabym zeby udalo sie do konca 2008 roku..:tak:takie moje skryte maluskie malutenieczkie marzonko:zawstydzona/y:
Teraz na pewno się uda, trzymam kciuki za pojawienie się pięknych pęcherzyków ;-) Tyle przeszłaś, że wkrótce otrzymasz nagrodę w postaci pięknej fasolki :-)

kurcze a ja zaczynam sie martwic mam brzuch tak wielki jak taki napompowany balon strasznie tak jak w pierwszej ciazy w 4 miesiacu, kiedy to sie nie moglam doczekac brzucha (ogolnie jestem strasznie chuda) tak teraz dzieje sie ze mna cos dziwnego wielki brzuch i przy dotyku takim wiekszym troche popolewa kurcze a jakie sa objawy ciazy pozamacicznej ? nawet jak siedze to mam boczki tak moj organizm świruje czy co ? martwie sie tylko czy nic tam sie nie dzieje w srodku ale chyba glupio isc do lekarza z wielkim brzuchem :baffled:
Ja też miałam wielki brzuch ale okazało się, że jak jadłam to za dużo powietrza łykałam głupie ale prawdziwe. Teraz też mam większy brzuch ale to chyba przez moją niezdrową dietę sprzed kilku dni pizza i chipsy ;-) Przy ciąży pozamacicznej to chyba bardzo bolą jajniki. Brzuch ci rośnie bo się fasolka urządza sobie domek

Moj M stwierdzil dzis ze widac po mnie,ze w ciazy jestem:-p
Oby miał nosa :-D:-D

kingus 6 wrzesnia?to ty Beatka jestes:tak::-) a ja myslalam ze Kinga....
Tak Beata, już kiedyś pisałam, że kombinacje mojego imienia były zajęte a Kinga wzięłam sobie na bierzmowaniu i podoba mi się to imię.

Jestem zła bo przeszedł mi ból brzucha. M wyzywa mnie od pesymistów i mówi, że dziwna jestem :sorry2: Faceci są jednak z marsa :-D

reklama
kingus- dzieki kochana za te cieple slowa.. od razu czlowiek lepiej sie czuje.ja wierze ze tobie i lilu19 sie teraz uda..nie wiem jakies takie przeczucie
..w tym miesiacu nie ide na monitoring,, po co?? jak ma sie udac to sie uda :tak: szkoda kasy,, a jesli sie nie uda to pozniej bede kombinowac..narazie zyje jeszcze paroma dniami co zostaly mi l4 , niestety 8 wracam do pracy:baffled:,, ale 18 juz znow ide na urlop bo jedziemy w nasza podroz poslubna.. juz nie moge sie doczekac:-D i fakt dzialamy ale to bardziej ze sprawia nam to ogromna przyjemnosc stad dzialamy.. moj mezus wczoraj mowi w pewnym momencie: no teraz plemniczek leci tu tu i tam zapladnia komoreczke.. heheheh usmialam sie bo mu mowie ze jeszcze nie mam owulacji.. hehehe:-D ale i tak bylo przyjemnie :laugh2: zreszta dzis tez:laugh2:

Witam Wieczorkiem:-)

Ja nadal obolała:baffled:, jednak nie nastawiam się na fasolkę:zawstydzona/y:. Wmawiam sobie, że to objawy @ chociaż ma byc za dziesięc dni:crazy: i napewno będzie.

kinguś dziękuję za słowa pocieszenia:tak:, w Tobie kochana zawsze tyle optymizmu:tak:, jesteś taką naszą forumową pocieszycielką i dobrą duszyczką:-), zawsze masz dla nas dobre słowo. Wielkie dzięki:laugh2:

ale 18 juz znow ide na urlop bo jedziemy w nasza podroz poslubna.. juz nie moge sie doczekac:-D i fakt dzialamy ale to bardziej ze sprawia nam to ogromna przyjemnosc stad dzialamy..
Może wrócicie już we troje, było by pięknie. Super, że cieszycie się sobą :tak: przyjemne staranka są przez to :-D:-D Jakby się teraz udało to stawiam Ci pożądne ciacho ;-) ale wiadomo nie nastawiam się jestem raczej pesymistycznie nastawiona wystarczy, że Wy za mnie macie pozytywne nastawienie :tak: Pytam się ciągle mojego M "myślisz, że się udało itp." a on ma mnie już serdecznie dosyć :dry: ale Wam moge ponarzekać i wyrzalić się

Madziu optymistycznie to ja podchodzę tylko do Waszych starań w moich jestem pesymistką ale bardzo się cieszę, że poprawiam Wam trochę nastrój :-) :-)
Może @ zrobi Ci psikusa i nie przyjdzie ;-)

Ostatnia edycja:
Może wrócicie już we troje, było by pięknie. Super, że cieszycie się sobą :tak: przyjemne staranka są przez to :-D:-D Jakby się teraz udało to stawiam Ci pożądne ciacho ;-) ale wiadomo nie nastawiam się jestem raczej pesymistycznie nastawiona wystarczy, że Wy za mnie macie pozytywne nastawienie :tak: Pytam się ciągle mojego M "myślisz, że się udało itp." a on ma mnie już serdecznie dosyć :dry: ale Wam moge ponarzekać i wyrzalić się

Madziu optymistycznie to ja podchodzę tylko do Waszych starań w moich jestem pesymistką ale bardzo się cieszę, że poprawiam Wam trochę nastrój :-) :-)

Kochana uda się i Tobie:tak: zobaczysz już niedługo będziesz się cieszyc swoją fasolinką:-D:tak:

kingus- no fajnie by bylo wrocic we troje :) :-D
naparwde jestes tu taka dobra duszyczka.. aniolkiem,, promykiem i jak mam cie aniele jeszcze nazwac??
jak sie uda a sie uda to musismy sie spotkac:):-D
jeszcze lili19- ktorej tez napewno sie uda,, nie wiem dlaczego jak mysle ze sie uda to od razu mysle o was.. heheh- powiem krrotko, a o sobie jak mysle to jakas sila pojawia sie i wiara i mysl zebym teraz nie szla na monitoring.. a jak mysle o dziecku to przychodzi mi na mysl caly czas dzeiwczynka

czary mary...

moze to jakas magia, moze to tajemnicy czar
zeby tym dziesiątkiem Bog obdarzyl kilka par...
w wrzesniu, tym miesiacu, dzien po dniu...
bedzie juz czekalo na spelnienia cud...

Witam Kochane Forumowiczki :happy:
Przegladalam juz troche to forum, musialam sie z nim oswoic, zobaczyc co i jak tu dziala :happy: i wkoncu postanowilam do Was napisac :)
Jestem Żaneta i rowniez staram sie z partnerem o nasze malenstwo :happy:
pozdrawiam Was serdecznie :happy:

Mam pytanko - jakie bierzecie witaminy? Ja biorę FEMINATAL 800 Metafolin. Moze macie jakiś wypróbowany zestaw witamin dla planujących ciążę?

ja biorę tylko kwas foliowy - Folik i nic więcej, żadnych dodatkowych witamin .... :tak::-D:tak:

witam serdecznie wszystkie nowe staraczki i życzę sukcesu II kreseczek i troszkę więcej cierpliwości, a napewno zostanie ona wynagrodzona ............. i trzymam kciuki za testową środę ............. :tak::-D:tak:

pozdrawiam i miłego dnia życzę .................. :rofl2:

Hejka z rana wszystkim starajacym , i nowym i starym szkoda ze nie widac zadnych nowych II noale moze cos sie wydazy dzisiaj , ja jestem z siebie dumna bo nie zatestowalam dzisiaj hehe wytrzymam do jutra :tak: ogolnie objawy troszke opadly pozostaje tylko temp 37,00 i powiekszony brzuszek wczoraj nawet mialam bole typowo @ :-p ale za to ostatnio spie na stojaco ledwo dotrwalam w pracy do 15 i w domku odrazu padlam do samiutkiego wieczora, moj juz dziwnie sie na mnie patrzy zwlaszcza na brzuch mowi ze to nie jego bo wyglada na 5 miesiac hehe i zaczyna mnie dziwnie podgladac ostatnio :sorry2:
butterfly27 ja rowniez jem tylko folik czytalam ze lepiej sie nie przewitaminowac a juz w ciazy jak cos bedzie brakowalo lekarz przepisze po wynikach zwlaszcza teraz jak mamy dobry okres tz lato i duzo witaminek
Kingus ty faktycznie jestes naszym aniołkiem :tak:trzymam kciuki za Ciebie

reklama
ja też tylko kwas foliowy i tak jak ty adolfina czekam tutaj na jakieś II kreseczki bo to zawsze podbudowuje:tak: w poprzedniej ciaży tez witamin dodatkowych nie miałam szczególnie zalecanych bo wyniki badań zawsze były bardzo dobre, stawiałam na owoce i warzywa w wiekszej ilości niż normalnie

Do góry