reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

nenius specjalnie dla ciebie kochana :tak::laugh2:
ja uciekam w teren :-D i juz dzisiej nie wracam do pracki do jutra kobitki :tak:

Super :-), dziękuję :-) Ale ładna z Was para :tak::tak::tak::-D

Czy któraś z Was miała problemy z regulrną @ , bo ja zawsze po leczeniu hormonalnym 3 cykle mam regularne a później juz @ sobie przychodzi kiedy chce, co prawda w lutym przestałam brac leki i 3 @ miałam oczywiście co 28 dni a juz kolejne cykle tez dośc regularne tylko tak co 35-37 dni.
No i dzisiaj powinnam dostac @ no i mam nadzieję że już nie dotane:) poczekam jeszcze z 10 dni i teścik:)

trzymam kciuki :tak:

ja zaraz jade na zdjecie szwow,, wogole zastanawiam sie i myle ze moze po tej operacji moje dni plodne dopiero teraz sa skoro teraz uwolinili mi moje komoreczki, hnmm sama nie wiem ale na wszelki wypadek badz nie , glownie z czystej przyjemnosci biore meza w obroty..:)) moj temperament wzrosl od jakiegos czasu, nie jest to zwiazane z dzidza.. tylko z odstawieniem tabsow..:)
dzis lub jutro powinna przyjsc@ ale tez nie wiem czy moga byc jakies opoznienia z powodu operacji, lekarz powiedzial ze nie powinny.. hmmm..zobaczymy oby wszytsko bylo ok.. czekam lub i nie na @.. jesli ma przyjsc to niech juz przychodzi a jesli nie to niech sie nie pokazuje:laugh2: tak czy siak spokojnie bez nerwow i bez wiekszych nadzeji ze jeszcze w tych kilku dniach po operacji cos uda sie zdzialac..czekam....:-D

Tikanis, dobre masz podejście :tak:, chociaż jak @ ma się nie przesunąć to chyba dni płodnych nie ma :confused:

a wieczor panienski minał cudownie!! mialam swietna zabawe z kochanymi dziewczynami! wklejam fotke specjalnie dla was!!

fajna fotka i super, że wieczór panieński tak dobrze wypadł :-)

Dziewczynki moje starania chyba się trochę odwloką. Mój M odebrał dziś wyniki nasienia i rozpoznanie Asthenozoospermia ( mało ruchliwych plemników) i do tego jakieś bakterie. Już zapisał się do androloga. Boję się bardzo a miało być tak pięknie. Przy nim staram się trzymać ale jest mi ciężko :-:)-:)-(

kinguś kochana cóż można Ci powiedzieć w takiej sytuacji chyba tylko że poznanie problemu , choroby to połowa sukcesu , bo po co ty Clo się faszerujesz jak to i tak nic nie da ? Teraz już wiesz gdzie tkwi problem i możecie razem z tym walczyć . Może to nic poważnego i szybko jakość plemniczków męża się poprawi . Moim zdaniem to dobrze że znacie przyczynę . Trzymaj się . Ja kciuki będę trzymać do szczęśliwego finału .

Zgadzam się z Asus :tak:, ważne, że wiecie gdzie leży przyczyna. Przytulaki dla Ciebie!

Byłam wczoraj u lekarza i dała mi skierowanie na pierwsze usg:-). Ide już 3 wrzesnia. Do tej pory nie moge uwierzyć że to prawda.

:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Dziewczynki moje starania chyba się trochę odwloką. Mój M odebrał dziś wyniki nasienia i rozpoznanie Asthenozoospermia ( mało ruchliwych plemników) i do tego jakieś bakterie. Już zapisał się do androloga. Boję się bardzo a miało być tak pięknie. Przy nim staram się trzymać ale jest mi ciężko :-:)-:)-(

Kingus- tak bardzo mi przykro:-(, ale glowa do gory, napewno mezus dostanie jakies lekarstwa i bedzie tylko z gorki ;-)
Kochana nie marnuj tego cyklu, skoro jest, a noz widelec moze sie uda....;-):tak:
Przy malo rochliwych plemniczkach polecaja tez inseminacje, bo przed przeprowadzeniem zabiegu bardzo dokladnie oczyszczaja plemniczki i wybieraja te najlepsze :tak: i napewno mniej kosztowna niz in vitro....
Badz silna, a ja trzymam mocno kciuki za nas, aby wszystko ulozylo sie dobrze :tak::laugh2:

Dzięki dziewczyny. Będę walczyć o szczęście. Chyba wykorzystam ten cykl zobaczymy co się wydarzy. Dziś idę na usg mam nadzieje, że moje jajniki popracowały trochę.
Poczytałam trochę na różnych forach i okazuje się, że dla natury nie ma nic nie możliwego. Ludzie już zapisywali się na in-vitro i udawało się naturalnie...

Ostatnia edycja:
kingus trzymam kciuki zeby to wam nie przeszkodzilo w osiagnieciu pelni szczescia!!!!! bedzie dobrze ;-) napewno leczenie da dobre rezultaty i rzołniezyki beda smigac jak kubica :-D
nenius dziekowac :laugh2: juz wiem co bede robila jak bede miala dolka :dry:- bede umieszczac fotki na BB od razu lepszy humor :-D:-D
marzenixx - kruliczek pierwsza klasa :-D bedziesz piekna panna mlodą!!!:laugh2: i dziekuje za komplementa :tak:
duzo osob twierdzi ze wygladamy jak rodzenstwo :-D
basias no to super czekamy na wiesci z usg!!! :tak::tak:
tikanis i jak sie czujesz po zdjeciu szwow? ja nadal trzymam kciuki za ten cykl :-D;-) i nie wiem ale skoro zwykle przemeczenie moze przesunać @ to zabieg chyba tym bardziej ?! :confused:
ja mam tydzien wariatow :dry: wszystko w biegu .... i do tego moja siostra cioteczna jest w szpitalu (9 miesiac ciąży) tylko nie wiadomo po co bo trfila juz 2 raz z krwawieniami a ze same ustaly to nawet nie szukali przyczyny tylko ja tak trzymaja .... jest w 39 tyg i juz sie modli zeby corcia wyszla - nic na to sie nie zapowiada eh...

eve84 trzymam kciuki za kuzynke,najgorsze to czekanie:) pewnie malej tak dobrze w brzuszku ze jej nie spieszno na swiat:)
kingus wiara czyni cuda!!patrz na mnie:) slyszalam o przypadku kobiety ktora nawet nie miesiaczkowala i byla pewna ze jest bezplodna, a po latach urodzila dwoje dzieci:)
basias ja awet po usg nie uwierzylam,jakos mi sie wydawalo ze to wszystko mnie nie dotyczy,uwierzylam do konca jak poczulam ruchy,choc je tez na poczatku roznie sobie tlumaczylam, jakos to do mnie dluugo nie docieralo,powodzenia na usg,do wrzesnia juz niedlugo:-)

Witajcie mam nowe wieści.
Po pierwsze chyba za wcześnie zaczęłam panikować. Mój M był u lekarza i ten powiedział żeby na razie się nie przejmować i dalej się starać a po dwóch miesiącach powtórzyć badanie.
Po drugie mam 2 pęcherzyki, jeden w prawym ma 20mm drugi w lewym ma 19mm. Gin powiedział, że widzi ładny śluz, jak opisywał usg to stwierdził, że ślicznie to wygląda i życzy powodzenia. Dziś dostałam pregnyl i biorę się do roboty.
Dzięki wszystkim za wsparcie, dobrze, że Was mam :-D:-D:-D:-D:-D Buziaczki dla wszystkich :-)

eve84- kochana po bokach sa juz ladne blizenki, jakies drobne strupki zostaly ale pod pepkiem przy sciaganiu szwow mi sie troche tam rozwalilo no i teraz musze znow kilka dni czekac bo ponoc sie samo zrosnie... ale wkurzajace to jest/// ..
nienus- normalnie by nie bylo dni plodnych ale ja jestem po operacji i po uwolnieniu moich komoreczek wiec czytalam gdzies tam na forum ze dzeiwczyny niektore w dni w ktoree normalnie mialy dni nieplodne akurat po operacji to sie przestawilo na plodne... wiec nie wiem jak tam u mnie w srodku..
kingus- trzymam mimo wszytsko kciuki za te 2 piekne pecherzyki...:)

Uuuuuuuuuu co tak mało do czytania :confused:

Po pierwsze chyba za wcześnie zaczęłam panikować. Mój M był u lekarza i ten powiedział żeby na razie się nie przejmować i dalej się starać a po dwóch miesiącach powtórzyć badanie.
Po drugie mam 2 pęcherzyki, jeden w prawym ma 20mm drugi w lewym ma 19mm. Gin powiedział, że widzi ładny śluz, jak opisywał usg to stwierdził, że ślicznie to wygląda i życzy powodzenia. Dziś dostałam pregnyl i biorę się do roboty.
Dzięki wszystkim za wsparcie, dobrze, że Was mam :-D:-D:-D:-D:-D Buziaczki dla wszystkich :-)

No to tym bardziej trzymam kciuki :tak:

Tikanis, czyżby za wcześnie wyjęli Ci te szwy?

Pozdrawiam wszystkie!!!

reklama
no widzisz nie jest tak żle:) głowa i nogi do góry:-):-):-):-)
Uuuuuuuuuu co tak mało do czytania :confused:
moze troche odpoczynku do BB dobrze zrobi:confused: pozdrawiam

Do góry