reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

hej dziewczyny, od jakiegos czasu czytuję sobie miesiecznik "Dziecko" są tam artykuły i porady nie tylko dla mam ale i dla kobiet w ciąży i dla starających sie, włąśnie dzis przeczytałam w nim ciekawostke,ze są na rynku dostępne preparaty witaminowe z metafoliną-jest łatwiej przysfajalna niz kwas foliowy,moze warto po to sięgnąć,jak to nauka idzie do przodu:-) pozdrawiam

lilu19 dziękuje za zaproszenie!!

reklama
Witaj Rudka u mnie to historia złozona, nie znaleziono zadnych przyczyn moze nie poronień a przedwczesnych porodów, badałam sie w klinice nipłodnosci w Gansku tam nawet nie powiedziano mi o podwyzszonej prolaktynie, nie wiem wiec czy jeszcze nie byla czy uznali to za banalne - nic mnie juz nie zdziwi u lekarzy, potem odpuscilam wszelkie badanie ale poniewaz mialam krwawienia miedzy @ jedna lekarka zlecila mi wlasnie prolaktyne wtedy mialam 28 ,
problem polega na tym ze u nas za bardzo nie ma fachowców endokrynologów, nie przejmowałam sie tym za bardzo bo od 2 miesiecy obserwowałam cykle i wg temperaturek wygladało jakbym owu miala
po tym wszystkim co przeszłam jakiekolwiek wizyty u lekarzy- co jednego to lepszego poprostu odbieraja mi checi do zycia, tak szczeze mowiac nie wiem juz gdzie sie udać , kazdy poleca kogos innego a mnie jak zwykle zbywaja dziwnymi tekstami , liczylam teraz chyba na cud

adolfina badałas sie w invikcie????ja mam bardzo dobrego endokrynologa w invikcie na rajskiej,doprowadziła do mojej ciąży

Ostatnia edycja:
Rudka ja jestem z Koszalina u nas nie ma takich specjalistów, a zaraz po porodzie badalam sie w Akademii Medycznej nie pamietam nazwy własnie pod kontem nieplodnosci jeżdzilam wiele razy i nic nie wykryto i nie skierowano mnie do endokrynologa , ja zabardzo nie wnikalam co mi robili za badania tyle tego bylo że szok, ogolnie nie mialam problemow z poczeciem wiec i tam mi nic ne wykryli, wygladalo to tak ze robil mi kupe badan i przy wynikach tylko bylo - ,,wszystko ok,, mialam super wygadanego lekarza hehe dlatego chyba sobie odpuscilam bo mnie juz meczyly dziwne nazwy i to ze nic nie potrafili znalesc

mam nadzieje ze bez problemow zajdziesz w ciąze,zycze tego z calego serca,w razie czego dam ci namiary na moją lekarke na pewno rozwieje twoje wątpliwosci i pomoze,pozdrawiam

Cześć dziewczynki :-)

W srodę byłam u ginki i na chwilę obecna wszystko ok :-DDzidzia miała ok. 5 mm długości (kolos, nie? hihihih):laugh2: i widać było jak serduszko pulsuje.

Mam już założoną kartę ciążową :tak:

nenius jak radzisz sobie z mdłościami???pozdrawiam

a dziekuję, na razie całkiem nieźle, łagodne są więc daję radę, z kibelkiem się jeszcze nie witałam.

Również pozdrawiam :-), Ciebie i syneczka (wow On już miesiąc skończył)

Dziewczyny jestem nowa na forum, ale mam nadzieje, ze mi pomożecie :zawstydzona/y:

Witaj madziu :-), przykro mi, że @ przyszła, mam nadzieję, że następny cykl będzie owocny :tak:

witam, nie wiem czy mnie pamietacie, bo dawno tu nie pisalam

chcialam zameldowac, ze pojawily sie II
i chcialam wszystkim starajacym sie przeslac cala mase swiezutkich fluidkow
---------------------------------------------------------------

:-):-):-)

widziałam Cię już na kwietniówkach :-) ale tutaj też serdecznie gratuluję!!!!!!!

Hej wszystkim. Jestem tu pierwszy raz ale na pewno noe ostatni.
To dopiero przede mną. Okaże się za jakieś 1,5 tygodnia. Tak bardzo bym chciała.
POZDRAWIAM

Cześć dziewczyny, ja też jestem tu pierwszy raz i podobnie jak UlciaO czekam za 1,5 tygodnia na wynik starań. Mam nadzieję, że będzie pozytywny...

Witajcie, trzymam kciuki :tak:

czesc wam dziewczynki wiec ja juz po laparoskopii.. do szpitala dostalam sie 12 czyli w wtorek, w srode mialam operacje.. nic nie pamietam bo dostalam znieczulenie ogolne.. po zabiegu lezalam w szpitalu az do dzis do 11 rano tj. do 17,, 6 dni...operacja sie udala, jajowody byly czyste drozne, wszytsko ja sie wyrazil moj lekjarz bylo czysciutkie tylko jajniki nakluli zeby sie wydostalay wkoncu te hormony i pecherzyk graffa :) moje wrazenia: brdzo mile pielegniarki, lataly na kazde zawolanie, na byle jekniecie dawaly zaraz leki, lekarze bardzo uprzejmi kazda kobieta traktowana jest z szacunkiem...teraz czuje sie bardzoo dobrze choc mam uczucie ciagniecia w miejschach gdzie mam szwy,, lekarz dal nam zielone swiatleko na dzialanie, w tym cyklu raczej sie napewno nie uda bo do konca zostalo 3 dni, wiec licze juz na ten pierwszy cykl po operacji mam nadzieje ze przyniesie oczekiwane rezultaty:) a cera z dnia na dzien malutkie poprawy,, malutkie jednak sa:) wierze ze teraz juz wszytsko bedzie w porzadku:)

Tikanis, jak dobrze, że juz po i że czujesz się dobrze :-D, mam nadzieję, że teraz szybko uda Ci się zafasolkować :tak:

Witam wszystkim, jestem nowa na tym forum:) mam na imię Kinga . Wraz z moim przyszłym mężem (za miesiąc ślub) wychowujemy jego 2 dzieci, no i od jakiegoś dłuższego czasu staramy się o kolejne szczęście:) ( Tylko jak widac nie jest to takie proste)

Witaj kina :-), powodzenia!

no to ciekawe jak za 3 miesiace nie wyjdze to chyba zaczne o tym myslec , mam prolaktyne 29 niby to nie jest bardzo duzo ponad norme a ten moj madry ginek stwierdzil ze jak mam regularne @ to nie bedzie problemow
kurcze czyzbym znow chybila w ginka :crazy:

ja tez jestem z Koszalinka, a do jakiego kochana ginka chodzisz?

Tak wogole to czesc dziewczynki:-), nic nie pisalam jakis czas bo mam urwanie glowy ale czytam was mniej wiecej na bieząco i trzymam kciuki za wszystkie testujące niedlugo :-D
zafasolkowane mam nadzieje ze dbaja o sibie!! i witam wszytskie nowe kobitki!

U mnie wielki dzien juz tuż tuż więc nie mam na nic czasu! i Coraz wieksze nerwy!
Buziaki !!!:-D:-D

Marzenixx ja juz bylam chyba u wszystkich, teraz jestem u Kaczanowskiego bo spodobal mi sie jak ostatnim razem wyladowalam w szpitalu, jako jedyny okazal mi zainteresowanie , a moze jakiegos mi polecisz?

Marzenixx ja juz bylam chyba u wszystkich, teraz jestem u Kaczanowskiego bo spodobal mi sie jak ostatnim razem wyladowalam w szpitalu, jako jedyny okazal mi zainteresowanie , a moze jakiegos mi polecisz?
no wlasnie tego chcilam ci polecic:-) moja kolezanka bardzo go sobie chwali , zwlaszcza po tym jak poronila i wlasnie on ja opieka otoczyl i szybko zreszta wade wykryl i takie tam, apo 5 chyba miesiacach znowu zaszla w ciąze teraz jest w 5 miesiacu i jest super z niego zadowolona. Ja osobiscie u niego niebylam jeszcze, ale sie wybieram.
Ja bylam u Swierszczynskiego on na ul. jachtowej przyjmuje (kolo morskiej) i bylam zadowolona bo i piersi mi zbadal i wszystko:tak:on jakis specjalista jest od nieplodnosci i piersi ponoc.:tak: a reszty znam tylko ze slyszenia :happy:

reklama
Do góry