reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

lilu19 dziekujemy za buziaczki:):):):) u nas ciągle cos sie dzieje i pełne ręce roboty,a pogoda taka że sie zdomu nie chce wyjsc nawet na spacer,jakos takie zamulone wszystko,ale trzeba sie jakos zebrac w sobie i pospacerowac na powietrzu.
Co to jest Castagnus-pomaga na płodność??? oby jak najszybciej zadzialał!!

tikanis super że juz wróciłas!!!! pochwal sie co to za szpital ze taka dobra opieka w nim była?? życze jak najszybszego powrotu do pełni sił,owocnych staranek no i pięknej cery-bo to dla psychiki jednak bardzo wazne:)

kina1409 witaj u nas i owocnych staranek:)

reklama
Witam Was moje kochane dziewczynki :) nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :( dawno nie zagladalam nie mialam czasu i tez nie mialam kompa przez ponad miesiac kurcze....pewnie chcecie wiedziec co tam u mnie, wiec dalej bez zmian :( :-:)-:)-( jak było tak jest :-(

Hej , musze sie pochwalić zaczelismy staranka od zakonczenia @ walczymy codziennie mam juz 11 dc a owu gdzies kolo 16 , 18 ale wiecie co chyba swiruje , ciagle widze bobasy, godzinami siedze w necie przeciez to mozna dostac do glowy , raczej (2Razy) udalo mi sie zajsc bez problemow mam problem z donoszeniem ale podziwiam wszystkie z was ktore tyle sie staraja miesiacami czy latami to straszne ja juz w glowie wybieram kolory do pokoju dziecinnego itp a ja mi sie nie uda nie wiem jak to przezyje staram sie odzywiac zdrowo poniewaz normalnie mam niedowage ale boje sie ze jak przez 3, 4 miesiace sie nie uda to odechce mi sie wszystkiego strace nadzieje i dopiero bede nie do zniesienia ,
podziwiam wszystkie wytrwale i mam nadzieje ze mnie tym zarazicie;-)

lilu19 dziekujemy za buziaczki:):):):) u nas ciągle cos sie dzieje i pełne ręce roboty,a pogoda taka że sie zdomu nie chce wyjsc nawet na spacer,jakos takie zamulone wszystko,ale trzeba sie jakos zebrac w sobie i pospacerowac na powietrzu.
Co to jest Castagnus-pomaga na płodność???

Castagnus kochana sa to tabletki ziolowe ( wiec napewno nic nie zaszkodza) :tak: na obnizenie prolaktyny...
Jezeli prolaktyna jest podwyzszona to trudno zajsc w ciaze bo nie ma owulki....
Nie wiem czy ja mam w normie czy podwyzszona, ale duzo dziewczyn zaciazylo w cyklu z CASTAGNUSEM ktore tez nie wiedizaly czy maja problem z prolaktyna czy tez nie, braly bo poprostu chcialy, bez zadnych wskazan lekarza, i im sie udalo :tak: CASTAGNUS wogole jest bez recepty w aptekach, wiec kazdy moze sobie go kupic....
I napewno nie zaszkodzi a moze pomoc :tak:;-):sorry2:
no zobaczymy, moze nie bede musiala go zazywac, bo juz bede miec fasolke w tym cyklu po serduszkiem...:laugh2: :sorry2:

Witam Was moje kochane dziewczynki :) nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :( dawno nie zagladalam nie mialam czasu i tez nie mialam kompa przez ponad miesiac kurcze....pewnie chcecie wiedziec co tam u mnie, wiec dalej bez zmian :( :-:)-:)-( jak było tak jest :-(

Witaj Julitko, kupe lat cie nie bylo na forum ;-):-p
Szkoda ze sie nie udalo zafasolkowac przez ten czas nieobecnosci u nas, no ale nie jestes sama, bez fasolki jesiem jeszcze jak narazie Ja , Kingus, Tikanis, i duzo nowych starajacych sie dziewczyn....
Zagladaj do nas czesciej :tak:;-)
Czy twoj lekarz robi cos w kierunku leczenia tymczasowej bezplodnosci u Ciebie ??? jakies kroki ??? badania, leki zabiegi, cokolwiek ???
Bo jezeli nie, to koniecznie zmien ginekologa !!!!!!
bo to juz zadlugo u Ciebie trwaja te niepowodzenia...

Ja tez mam podwyzszona prolaktyne , ginek mowil ze narazie tym sie nie martwic a probowac tz mowil ze szkoda teraz rozregulowac hormony a ten lek o ktorym piszesz Lilu to chyba nie jest hormonalny ?

Ostatnia edycja:
Ja tez mam podwyzszona prolaktyne , ginek mowil ze narazie tym sie nie martwic a probowac tz mowil ze szkoda teraz rozregulowac hormony a ten lek o ktorym piszesz Lilu to chyba nie jest hormonalny ?
Nie kochana to jest ziolowy lek, ktory obniza prolaktyne, bo z podwyzszona prolaktyna bardzoooo zadkoooo kobieta zachodzi w ciaze...
jezeli twoj gin nie chce cie faszerowac hormonami zapytaj go wlasnie co sadzi o CASTAGNUS-ie....
Bo jezeli masz podwyzszona prolatyne to moim zdaniem powinno sie ja obnizyc, latwiej pojdzie ze starankami....
Castagnus przyjmuje sie 90 dni bez zadniej oprzerwy, no chyba ze pijawia sie dwie kreseczki na tescie trzeba szybko skontaktowac sie z ginkiem w jezeli zaleci to odstawic tabl. POZDRAWIAM....

no to ciekawe jak za 3 miesiace nie wyjdze to chyba zaczne o tym myslec , mam prolaktyne 29 niby to nie jest bardzo duzo ponad norme a ten moj madry ginek stwierdzil ze jak mam regularne @ to nie bedzie problemow
kurcze czyzbym znow chybila w ginka :crazy:

Julitko witaj pewnie ze pamietamy!!!! tez jestem ciekawa co u Ciebie słychac!!

Adolfino witaj serdecznie,musze wtrącic swoje 3 grosze:) ja tez walczyłam kilka lat z prolaktyną i kto wie pewnie walka jeszcze nie skonczona,w ciąże zaszlam dzieki bardzo kompetentnej pani endokrynolog-2 specjalizacje i doktorat- i ona ma diametralnie różne podejscie do prolaktyny niz twoj gin,moze uda ci sie zajsc w ciąze z podwyzszona prolaktyną oby, ale moja lekarka zanim cokolwiek zaczełą mi leczyc musiałam unormowac prolaktyne bo bez tego wszystko bedzie i tak rozlegulowane!! okres mozesz miec regularnie ale prolaktyna hamuje owulacje (patrz ciąża i karmienie) i nie zachodzi sie wtedy w ciąże lub jest to bardzo utrudnione.Nie wiem na ile u Ciebie prolaktyna jest podwyzszona,ale ja po jej unormowaniu musialam czekac jeszcze ładnych kilka cykli i brac dalej leki obnizające (niehormonalne) mimo ze ona była juz w normie.te leki obnizające to nie są hormony wiec nic innego ci nie rozlegulują...Takze Twoj gin to ma jakies dziwne podejscie do sprawy....
ps a czy robiłas jakąs diagnostyke w sprawie tych nawykowych poronien??

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkim, jestem nowa na tym forum:) mam na imię Kinga .
Witaj. Życzę abyś wkrótce zobaczyła II kreseczki :-)

Witajcie
Nie odzywałam się co prawda od czasu jak się przedstawiłam, ale obiecuję poprawę. Chociaż powiem szczerze, że ja zaczynam powoli tracić wiarę
Będzie dobrze tylko musimy trochę poczekać ale nie trać wiary :tak::tak:

u nas ciągle cos sie dzieje i pełne ręce roboty,a pogoda taka że sie zdomu nie chce wyjsc nawet na spacer,jakos takie zamulone wszystko,ale trzeba sie jakos zebrac w sobie i pospacerowac na powietrzu.
Życzę w takim razie ładnej pogody do spacerków:tak:

Oczywiście, że pamiętamy. W końcu musi się Nam udać :tak: Mocno trzymam kciuki

Hej , musze sie pochwalić zaczelismy staranka od zakonczenia @ walczymy codziennie mam juz 11 dc a owu gdzies kolo 16 , 18
podziwiam wszystkie wytrwale i mam nadzieje ze mnie tym zarazicie;-)
Mam nadzieję, że uda Ci się już w pierwszym cyklu ;-);-)

Do góry