reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

czesc dziewczyny

ja dzis nie bardzo...dlugi weekend, a mnie dopadla jakas jelitowka czy co...w nocy żygansko mnie dopadlo i tak do rana mdlosci, nie wiem czy zaraz biegunki nie dostane:no::szok: ale dosyc moich marudzen

Co u was jak wam mija dzionek?u mnie ponuro i deszczowo.... :-(
DZIEWCZYNKI odbije troszexczke od tematu i powiem wam ze kupilam ostatnio zestaw fantastycznych ręcznikow, z wloknem bambusa a reszta bawelna sa SUPER!!! polecam wam, piękne i niezawodne!!! to jest firma "brawa" ja kupilam w brązie i kremie.Naprawde polecam!:tak:

Nie gniewajcie się ze czasem odbije od tematu, ale to przeciez na dobre nam wyjdzie, bo zwariujemy jak tylko bedziemy myslec o fasolce i @:tak:
Justyna moj mąż strasznie pragnie dziewuszki! ja zreszta tez! Ale teraz to tylko żeby bylo dziecko nie wazne juz co, aby zdrowe.Choc ja na troszke przerwalam staranka(znajac mnie, to pewnie do najblizszych dni plodnych) Moj ślubny strasznie chce miec dziecko....juz o sobie nie powiem...Jak wszystkie na forum!Poczytaj sobie tablice chińskie z lekkim przymrozeniem oka...

Ostatnia edycja:
reklama
Niczka - A tak z ciekawosci jaki masz sposob na dziewczynke?:-):-):-)Ja tez bym chciala miec dziewczynke.
no wiec przytulanka na 2-3 dni przed owulka i do tego chinski kalendarz ;-) ale wedlug niego to w tym roku mam pelne pole popisu na dziewczynke :laugh2:
Wiesz, bawic sie zawsze mozna a co z tego wyjdzie to nigdy nie wiadomo

niczka ja tez pregne dziewuszki, takze się oczytalam na ten temat, i tak się wciągnełysmy z kolezankami w ten chinski kalendarz-ze mialy byc same baby u kolezanek a sa same chlopoki:-D:-D:-D:tak: ale mam nadzieje ze u Ciebie chociaz sie sprawdzi:tak::-) jak sprawdzalam mojej mamie to ok. ale chociaz fajna zabawa!;-):-D

Bablyss- Na weselu dostalismy kupe prezentow, wiec recznikow nie musze kupowac przez dobrych pare lat:rofl2:(recznikow, szkla i sztudzcow):-p

U nas dzis ( w londynie) o dziwo bardzo ladna pogoda, co ostatnio sie nie zdarzalo:-pCale lato zimno,deszczowo i pochmurno:wściekła/y:. Az nic sie nie chce ale nie dlugo zblizaja sie wakacje i przyjezdzamy do Polski:-D:-D wiec juz odliczamy dni.

A co do kalendarza chinskiego, to nie slyszalam, ale zaraz z ciekawosci sprawdze:laugh2:

to ja dodam ciekawostke...podobno jak łóżko jest polozone w kierunku polnoc-poludnie to jest wieksza szansa na chlopca a jak na wschod-zachod to na dziewczynke:-D mnie sie sprawdziło ale wiem ze innym sie nie sprawdza wiec trudno to polecic:)

bablyss duzo zdrowka zycze:)

Cześć, mam prośbe napiszcie mi prosze gdzie moge się dowiedziec tu na foum od którego tygodnia można iśc juz na zwolnie lekarskie? czy moge o nie prosic lekarza jak tylko potwierdzi? Pracuje w przekroczonej normie hałasu i przy ultradźwiękach. Słyszałam że mozna iśc dopiero od 3 miesiąca. jak możecie to pomózcie mi prosze. Pozdrawiam i życze miłej nocki

basias moje dwie koleżanki z pracy poszły na L4 od razu jak tylko się dowiedziały, ze sa w ciazy i nie wrocily juz w ogole do konca ciazy. Wiec mozna od razu.

tez mi sie wydaje ze jestes chroniona od momentu gdy dowiedziałas sie ze jestes w ciązy a nie od 3go mca,wiec albo pracodawca musi cie przeniesc na inne stanowisko albo bierz zwolnienie,ale to tez zalezy od lekarza,mojej szwagierce nie chcial dac zwolnienia mimo ze miała pracę stojącą , ale w takiej sytuacji idzie sie do innego gina prywatnie i po sprawie.dobro dziecka najwazniejsze:-)

basias - zadaj to pytanie na wątku głównym, dziewczyny powiedzą CI jak to wygląda z prawego punktu widzenia. Bo coś mi się kojarzy że jak L4 jest dłuższe niż ileś tam dni to mogą chcieć sprawdzić co na tym L4 robisz czy coś..

reklama
chyba jak l4 jest dluzsze niz 30 to wtedy placi ZUS i on moze sprawdzic. nie jestem pewna ale chyba jak pracodawca nie moze ci zapewnic stanowiska bez hałasu itp to musi ci dac platny urlop i nie bedziesz musiala brac l4,to wszystko wyjasni ci kadrowa

Ostatnia edycja:
Do góry