reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

witajcie,nie bylo mnie dwa dni a tu tyle fasolek i tyle nowych buziek:) postaram sie kazdego z osobna przywitac i mam nadzieje ze o nikim nie zapomniałąm:)
To musi byc niesamowite uczucie patrzec na takiego maluszka, czuc ze to czesc ciebie.Ostatnio wyobrazalam sobie siebie jak wracam do domu i moje dziecko pada mi w ramiona i mowi jak mnie strasznie kocha.Wiem ze to smieszne - jeszcze nie masz potomstwa a juz wyobrazam sobie takie rzeczy, ale ta bezwarunkowa milosc!!Az mi sie lezka w oczku zaczyna krecic.
Justyna to wcale nie jest śmieszne,to zdrowy objaw instynktu macierzyńskiego, u mnie bylo raczej odwrotnie,jakos nie lubiłam sie bawic z cudzymi dziecmi,moze denerwowało mnie to ze samam miałam problemy z postaraniem sie o swoje:baffled:
:tak:no a ja sie pochwale ze wczoraj obchodzilam 2 rocznice slubu :-D i maz mnie zaprosil do restauracyjki wloskiej :laugh2: mniami .... a na tyle mamy blisko ze i on sie winka napil :-D i nagle sam zaczal temat fasolki ze on by chcial zeby sie urodzilo dopiero 2010:szok: myslalam ze spadne z siedzonka :-(i uparl sie ze nie chce babla zimowego bo on sie boi ze jak bede rodzila to nas no zasypie!!! :dry: ło matko ....
rudka juz zaczynasz mowic jak prawdziwa mamusia !!! pewnie juz doskonale rozpoznajesz placz synka itp. :tak: a jak z przesypianiem nocek?? a co do maluszkow bez mam to tez mam takie mysli i od wielu lat mi chodzi po glowie adopicja ! ale pewnie nigdy nie dojdzie do skutku i tak wszystkim dzieciom nie da rady sie pomoc ......:-(
serdecznie gratuluje rocznicy,to juz "najgorsze" papierowe lata macie za sobą,teraz moze juz byc tylko lepiej:) z nockami bywa różnie,czasem mały śpi do czwartej a dzis np budził mnie co 2godziny na przewijanie i karmienie,jak to dobrze ze ktos wymyslil ten urlop macierzynski....dostałam od kolezanki ksiazke o jezyku niemowląt, troche wiedzy nie zaszkodzi,ale sama jzu zauwazyłam ze jak jest glodny to tak charakterystycznie płacze jak by wołał niee,niee, ciekawe jak to słyszą inne mamy....:-)
RUDKA ślicznego masz synka, już jesteś mamusią:-):-):-):-):-) Tobie życzę przedewszystkim cierpliwości i wytrwałości. Jak przebiegł poród?, jak wogóle się czujesz?
bardzo dziekuje:zawstydzona/y:wykapany tata:) wstawie jeszcze jakąs fotke...czuje sie dobrze,poród miałam przez cesarke takze bólu nie było żadnego,dopiero potem przyszły bóle rany,ale ogólnie pozytywnie było,teraz gorzej z bólem cycków od karmienia:wściekła/y:

Witam
Chciałabym dołączyć do grona Starających się 2008!
To już 5-ty cykl, jak staramy się z mężem o drugą dzidzię, na razie nic nie wychodzi, ale nie tracimy nadziei, że w końcu pojawią się te 2 upragnione kreseczki na teście :cool2:
witam serdecznie wsród nas
Witajcie dziewczynki.Niewytrzymałam i zrobiłam teścik noi dwie kreseczki :) Boże jak ja się ciesz!!!
GRATULACJE!!!!!!
mnie łatwo nie idzie , ale powoli do przodu . Wczoraj byłam u lekarza i wydaje się że z dzidzią wszystko ok. Ma teraz 66.8 mm wzrostu i jest bardzo ruchliwa . Żeby nie było zbyt różowo to od 3 tygodni biorę insulinę bo wykryto u mnie cukrzyce ciężarnych ale nie zrażam się tym i wieżę że wszystko szczęśliwie się skończy .
wszystko bedzie dobrze,najważniejsze ze sie regularnie badałas,cukrzyca wyryta i ją leczysz:) trzymam kciuki
wiatm was wszystkie,dopiero zaczynam,ale serdecznie pozdrawiam,bardzo sie ciesze że nie jestem juz sma z tym starniem sie:):)
witaj!!!! jak ja mialam swoje problemy z zajsciem i tu weszłam to byłam w szoku ze tyle nas tu jest,a mi sie wydawalo ze wszyscy (przynajmniej z mojego otoczenia) zachodzą bezproblemowo,jednak niestety tak nie jest:-(

Dzis rano II krechy!!!!!! :-):-):-)Jestem przeszczęśliwa ze w końcu Nam się udało!
serdecznie gratuluje!!!!!!!!! ja tez wiem ze wiara czyni cuda,potwierdzam!!!!
Witam:) Jestem tu nowa i również oczekuję w nadziei, że miesiączka nie nadejdzie...quote]
Witaj !!!!!! czas na tym forum szybko leci,zobaczysz,ani sie obejrzysz a sie uda:)
Witajcie dziewczynki! Wracam po kilkumiesięcznej nieobecności z decyzją o rozpoczęciu starań!
gratuluje decyzji!!!!i trzymam kciuki
Czesć dziewczyny :-) powracam po krotkiej nieobecności na forum , mam nadzieje że teraz bedzie lepiej z tymi moimi staraniami zaczynam właśnie 5ty cykl starań .
mam nadzieje ze bedzie tych cykli tylko pięć,czego mocno zycze:)
Przyszlam do Was po pare fluidków, bo owulka byla i przytulanka tez, wiec pozostaje czekac ;-)
trzymam kciuki!!!!
Hej dziewczyny:)
troche Was opuscilam ale mam nadzieje ze wybaczycie:)...witam wszystkie nowe staraczki i powiem tylko tyle-zaden lek nie dziala tak dobrze na fasolke jak to forum i pozytyna energia:))))....
marzenixx jak przygotowania do slubu??to juz tuz tuz z tego co pamietam??
przesylam wam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a to forum to dzieki taim dziewczynom jak WY!!!dzieki:)
magdaim83 no to juz tuż tuż :-) stres mam coraz wiekszy, co chwile jakis koszmar mi sie sni, dzis np ze fryzjerka do mnie przyszla w dniu slubu mnie uczeac:szok::szok: myslalam ze na zawal umre hehe:baffled: i tak jakos leci, wszystko juz prawie poustalane i tylko czekac..:-D

buziolki dla was!:rofl2:
bedzie dobrze,postaraj sie zeby to byl w Twojej pamieci najpiękniejszy dzien w życiu a nie ten najbardziej stresujący,stresy zostaw rodzicom,teściom i swiadkom:)
Im się więcej myśli i doszukuje to gorzej. Właśnie się dowiedziałam że po duphastonie test może wyjść równiez pozytywny:-(.
basias a skad masz takie informacje??ja tez brałam duphaston i mialam świetnego endokrynologa, i nic nie mówiła o takim zafałszowaniu wyników testu ciązowego przez duphaston,co najwyzej moze on zafałszowac wyniki testów owulacyjnych lub dawac podwyzszoną temperaturę w drugiej czesci cyklu ( w koncu od tego jest progesteron...) wiec nie martw sie o swoje dwie kreseczki,to na pewno ciąża!!!no i mysl pozytywnie bo stresami tylko szkodzisz zdrowiu, mi max po tych tabletkach spoznil sie okres 2tyg-co jest jeszcze dopuszczalne-ale test mialam wtedy negatywny.

Alicja witaj!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
butteryfly27 widze ze mamy podobny cylk wiec oby nasze tesciki miały dwie piekne kreski :-)

Witaj! Cudnie by było! Ale wiem, ze nie tak łatwo! Chociaż ostatnio tyle fasoleczek sie pojawiło! Może to dobry czas...:-)

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie! Jak miło być znów wśrod Was! Pozdrawiam weekendowo!

nenius gratulacje fasolki:-)

jarzebinka zobaczysz @ napewno nie przyjdzie :tak:

wysyłam dla wszystkich fluidki - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ja też przesyłam pozytywne fluidki :laugh2: Mam wizyte u pani doktor 18 sierpnia :-D To już będzie mniej więcej 8 tydzień to może coś już zobaczymy na USG ;-)

Witam was kobietki :)ja i mój ukochany staramy sie od ponad 4 miesięcy,teraz powinnam mieć 7.08 @ ale nie mam :) mam nadzieje ze sie nie spóżni tylko juz wogóle jej nie bedzie i że rośnie już nasz malutki Skarbek:-)

ania g21 to juz zobaczycie bijące serduszko-to dopiero przezycie!!!!:-)

SylwusiaW22 trzymam kciuki żeby nie przyszła @@@ kiedy testujesz?

Witam wszystkie starające się. Czekam na cud już pół roku i nic, strasznie chciałąm bym dzidzi. Cykl mam tak nieregulary, że trudno wyłapać u mnie owulację, na razie polegam na testach owulacyjnych ale cóż nie zawsze ten dzień wypada w momencie kiedy jestem w domu :crazy:
Pewnie pół roku to krótko ale zawsze wyobrażałam sobie że zapragnę dziecka i się uda ale niestety to wcale nie jest takie łatwe.

Życzę wam i sobie II kreseczek!!!!!!!!!

reklama
megi - gdzie się Twoja betka zapodziała?:confused:

dobranoc dziewczyny!

:wściekła/y::angry::no: nieuwieżycie!!!! po wyniki mam dzwonić w poniedziałek!!!! :angry::wściekła/y: wysłałam mężulka po nie a babka w labolatorium ze wyniki dopiero za 5 dni :confused: myśle sobie co jest, przeciez mówiła by przyjsc na drugi dzień nie wczesniej jak na 12.00 to ja łap za telefon i dzwonie do nich a babka do mnie ale Pani ma taki hormon na którego wyniki czeka sie 5 dni :szok:, no to ja jej że co innego kobieta która mi pobierała krew mówiła i pytam czy rzeczywiscie na beta HCG tyle sie czeka a ona do mnie ale Pani ma hormon .... (nazwy nie pamietam) !!!! :crazy: kurka babka sie pomyliła (zrobiła badanie na nie to co potrzeba) i tym sposobem musze czekac do poniedziałku!!!! taka prosta rzecz a jak widać nasz kochana służba zdrowia i z tym sobie nie radzi...ehhhh :angry::baffled: no ale nic, cierpliwość popłaca więc czekam :tak:

*Alicja* BĘDZIE DOBRZE KOCHANA ! :tak:
asiucha-L zyczę powodzenia i napewno się uda!!! jak widzisz miesiąc obfity w fasolki ;-)
SylwusiaW 22 czekamy na pozytywne wieści :-)

aniu_g21 ależ Ci zadroszcze , ja do lekarki dopiero 26 sierpnia :tak:

Dziś w nocy wyjeżdzam nad Bałtyk tak więc bede wypoczywała dwa tygodnie:tak: w poniedziałek jakos do neta się dostanę i dam znać co z tą moją "nieszczęsną" betką ;-)
ŚCISKAM :tak:

Do góry