reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Odebrałam dzisiaj wynik poniedziałkowego BHCG - 632,10!!!
Wzrósł o prawie 300 i to w 2 dni... ;-)

Reaza jeszcze tylko lekarz mnie czeka i wieczorkiem mogę spokojnie odpocząć po ciężkim dniu.

Pozdrawiam

suuuuuuuper!!!!!!! Bardzo się cieszę :-)

Nenius co do ochoty najwiekszej na przytulanka ja jest @ to ja mam to samo,az mnie nosi:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

hihihihi, głupie co? ;-)

Reaza jeszcze tylko lekarz mnie czeka i wieczorkiem mogę spokojnie odpocząć po ciężkim dniu.

Pozdrawiam

Gratuluje,

dziewczyny....ostatnio tyle fasolinek sie namnozylo...a fluidkow zadna nie sle....:no:

Dziewczyny, mam pytanie... Jak wygląda szyjka macicy podczas dni płodnych??
Nie wiem, czy to dobrze opiszę, ale myślę, że podczas owu tam jest takie wszystko, że tak powiem... pootwierane i jest wilgotno (u mnie tak sobie, więc trudno stwierdzić, czy są płodne dni, albo czy jest owu, bo ja to panikara jestem i ciągle myślę, że nie mam wcale owu), a potem po owu już się jakby zamyka. Mam rację???

Witajcie :-)

Pysia25 dobrze opisujesz szyjkę w dni płodne :tak: Wtedy powinna być miękka i otwarta. Jest uczucie wilgotności a nawet naoliwienia. Szyjka jest krótka i czasami trudno jest ją dosięgnąć.

Ewelinka27 super że betka ładnie przyrasta :-)
Elektra nie rozsyłamy na razie zarazków, bo się jeszcze boimy :sorry2:. Ja jak przy kolejnej wizycie usłyszę bijące serduszko to wtedy roześle do każdej zaraźliwe fluidki :tak:;-)

Mała korekta...w dni płodne szyjka jest wysoko...i jeśli juz uda sie ją dosięgnąć to jest miekka i pulchna :-) kiedy szyjka sie zamyka czuć zgrubienia...a gdy jest zamknieta wyraźnie czujesz cos twardego pod palcem...jesli doszło do zapłodnienia powinna być wysoko i twarda ( tak sie przynajmniej doczytałam ) jesli sie nie udało szyjka bedzie twarda ale bedzie nisko...dokładnie badając szyjke możesz nawet wyczuć kiedy dostaniesz @ bo wtedy zaczyna sie spulchniać ( na max 2 godziny przed)...
te wiadomości pochodzą z innych forów ale musze przyznać szczerze że u mnie sie sprawdzaja...chociaz ja swoja obserwuje tylko w dni płodne...kiedy poczuje że sie zamyka kończe obserwacje...

Mała korekta...w dni płodne szyjka jest wysoko...i jeśli juz uda sie ją dosięgnąć to jest miekka i pulchna :-) kiedy szyjka sie zamyka czuć zgrubienia...a gdy jest zamknieta wyraźnie czujesz cos twardego pod palcem...jesli doszło do zapłodnienia powinna być wysoko i twarda ( tak sie przynajmniej doczytałam ) jesli sie nie udało szyjka bedzie twarda ale bedzie nisko...dokładnie badając szyjke możesz nawet wyczuć kiedy dostaniesz @ bo wtedy zaczyna sie spulchniać ( na max 2 godziny przed)...
te wiadomości pochodzą z innych forów ale musze przyznać szczerze że u mnie sie sprawdzaja...chociaz ja swoja obserwuje tylko w dni płodne...kiedy poczuje że sie zamyka kończe obserwacje...
ja to z tymi dniami plodnymi to juz nie wiem jak to u mnie jest,niby brzuszek lekko pobolewa ,ale nie mam tego sluzu "bialkowego":baffled::confused: ani nie potrafie zbadac polozenia ,otwarcia i spulchniecia szyjki,jakas jestem niekumata czy co ?????
ale moze faktycznie od tego jajnika co zle funkcjonuje to i owulki nie ma ,wszystko sie okaze po badankach na hormonki i wizycie u mojej gin

A co tam u Was moje Kochane jak sie zaczal dzisiejszy wieczorek???
Ja dzisiaj mam ochote ogomna pomeczyc mojego M:tak:;-)musze niestety poczekac jeszcze jakies pare godzin:baffled:
A co tam u Gusi co sie dawno nie odzywala ?
Majeczko Dorotko jak samopoczucie wszystko w porzdadku u Was i Fasolek:-);-):tak: byscie daly troszke tych magicznych fluidkow ,:-D:tak:;-):-)
KasiaJ a ty gdzie sie podzialas cos malutko ostatnio sie pokazujesz ,wpadnik poklikac troszke z nami:-);-):tak:

reklama
witajcie !!

Loretko dziekuje za wsparcie, mysle ze to nic powaznego ale przy okazji zrobie tez wszystkie badankakrwi i na hormony... zobaczymy co gin powie!
A byłas juz w Chorwacji?? Jakie miasto polecasz? bo moze w tym roku wybierzemy sie z mezem.. tylko raczej nie autkiem bo to daleko ..chociaz maz mowi ze da rade:tak:
Kasiu ja nigdy nie byłam na Chorwacji i dlatego sobie o niej pomyslałam, bo wiesz, ja mam zasadę, że nigdy nie jeżdzę dwa razy w to samo miejsce, bo życie jest za krótkie a tyle do zobaczenia
Witajcie :-) dzis mijaja 3 latka odkad jestem w Grecji. Alez ten czas szybko leci!:tak:
Dzis tez ide do mojej G. ,zeby mnie obejrzala i sprawdzila czy wszystko ok,bo 2 ostatnie cykle wg testow byly bezowulacyjne....:baffled:
Pogode mamy do bani,wiec pewnie w pracy sie wynudze...ciesza sie tylko Flox i Uranija, bo bede miala wiecej czasu dla nich :-)
A kto Flox i Uranija?
Witajcie Kochane jak samopoczucie dzisiaj?u mnie dzisiaj pierwsze sloneczko wyjzalo od 2 tygodni no i w koncu nie pada.superowa pogoda:-)
a jaka pogoda w Polsce??????

Alicja ja tez jestem z Wroclawia i uwielbiam to miasto.
W Krakowie piękne słoneczko, ale potwornie wieje wiatr, dzięki czemu jest piękne czyste niebo, idealne na zdjęcia, i właśnie dziasiaj jak wyszłam z pracy to wybrałam się z aparatem na miasto i zrobiłam jakieś 100 fotek, nawet Wawel zaliczyłam, super oderwanie od rzeczywistości
hihihi, a kiedy się wybieracie?
Tak naprawdę to jeszcze nie wiemy, chciałabym w sierpniu ale to zależy czy mąż dostanie urlop
Helo:-)

W wakacje mamy jechac zwiedzać wawe...wtedy dopiero bedzie szkoła przetrwania ;-)

No to ide grzac gary...w czyms sie trzeba umyc :/
I tutaj właśnie sobie przypomniałam kiedy ostatni raz byłam w Warszawie, aż wstyd się przyznać. 18 lat temu, w szkole podstawowej
Dziewczynki mam wieści od mamy Pati. Nadal chora bidulka a co gorsza Patusia się zaraziła - miała dziś ponad 38 stopni. :-(

Generalnie coś im wciąż pod górkę ostatnio :-(
mama Pati, kuruj się kochana, życzę Tobie i Twojej córeczce dużo, dużo zdróweczka

Pozdrawiam
Ale super wyniki, cieszę się bardzo

Do góry