reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam i ja,
Dzis znowu wpadam tylko na chwilkę - Mężuś konczy ważny projekt, więc nie chcę Mu blokować kompa, a poza tym wymyśliłam sobie dziś ambitny obiad i ślęczę przy garach. Aha, i muszę się pochwalić - nabyłam sobie ten wiesiołek z tranem:-D:tak:. Nastraszyłyście, że ciężko go dostać, więc postanowiłam spróbować w Gliwicach, gdzie byłam dzis w Urzędzie Pracy. I weszłam do pierwszej z brzegu apteki i był!!!!!!:-D:tak:. Mam nadzieje, ze to dobry znak i że w tym cyklu się uda i że Mikołaj przyniesie nam rodzeństwo dla Patusi:-D:tak:.

Majeczko - Dziekujemy za wieści od Monisi. Przekaż Jej życzenia szybkiego powrotu do zdrówka. Niech się nam ładnie wygrzewa w lóżeczku i kuruje. A co z wczorajszym projektem remontu Magicznej Listy?:-);-):tak:

Neniuś - Rzeczywiście, pospać to niewiele pospałaś tej nocy, ale było warto. Ciesze się, że udało się załapać na tak fajny termin. Dziekujemy za przekazanie smska od Gusi - super, ze Fasolinka sobie ładnie rośnie. Niech i Gusia nam szybciutko zdrowieje.

Adiva - Ty też się kuruj, złotko. Ja mego "chopa" też dorywam, zwłaszcza przed kompem (bo tu najłatwiej Go zastać, hi, hi) i musze przyznać, że Jemu te intensywne staranka to jak najbardziej odpowiadaja. Ale niestety, raz to się poskarżył, że czuje sie jak buchaj rozpłodowy, jako że ma się kochać w odpowiednich dniach:-D. A propos wahadełek i energii, to ja średnio wierząca i niepraktykująca. Ale życzę, by przepowiednia Twojej kumpeli się sprawdziła.:tak:

Electra - I Tobie zdrówka życzę!

Flower - Witaj wśród nas. Cieszymy się, że tu jestes.

Moniola - Dziewczyny mają rację - ciesz się, ze tych objawów nie masz, one czasem potrafią nieźle uprzykrzyć ciążę. A z Fasolką na pewno wszystko OK.

Buziam i zmykam do kuchni. A wiecie dlaczego kobiety mają mniejsze stopy od mężczyzn?

Żeby miały bliżej do zlewozmywaka;-):-D

reklama
Jeszcze jedna wiadomosc od Gusi :-). Gusia wszystkim Wam bardzo dziekuje i mowi, ze bardzo jej nas brakuje. Dbaja o nia bardzo wiec ma nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia. No i jeszcze Gusia bardzo gratuluje Manioli i cieszy sie, ze choc pomalu to jednak przybywa nam dwoch kreseczek :-)

nenius dzieki za te pozdrowienia, przekaz gusi usciski

mama pati hihihihihihihi , no, pochwal sie tym obiadem :-D

majeczko ja tez jestem za remontem listy:tak:i przekaz pozdrowienia dla monik

Mama Pati to pochwal się co na ten obiadek wymyśliłaś?

mama pati hihihihihihihi , no, pochwal sie tym obiadem :-D

No skoro tak dopytujecie, tośmy dziś pałaszowali zupkę czosnkową z grzankami, oraz makaron z sosem pieczarkowym i pulpecikami:-D:tak:. Nic wykwintnego, ale trochę roboty z tym jest, zwłaszcza jak się ma w domu rozrabiakę, na która trza mieć oko non-stop :-D

Witajcie dziewczynki!! troszke was poczytalam ale dzisiaj jestem niezywa...
ja poprostu nie wiem co jest ale dzisiaj nie moglam spac zreszta tak mam od tygodnia:-(dzisiaj usnelam ok.3:30 a do pracy musialam wstawac o 5 masakra:-(ale nie czuje sie zmeczona! chyba to sloneczko tak na mnie dziala;-)
Klaudia ja juz tez olalam te testy mnie za to zawsze pokazywaly 2 kreseczki heh dziwne ciagle owulka ..;-)w tamtym cyklu je stosowalam i nic...
Monik trzymaj sie Kochana !! Dużo zdrówka !!
mama pati to dobry znak z tym wiesiolkiem:-):-)Trzymam aby to byl mikolajkowy dzidzius:tak::tak:
Dziekuje za pozdrowionka od Gusi!! Oby szybciutko do nas wrocila i pochwalila sie fasoleczka:-):-)
Flower Witaj !! oby 2 kreseczki pojawily sie szybciutko:tak::tak:

U mnie bez zmian wszystko boli chyba @ zbliza sie wielkimi krokami (a ja mam taka nadzieje na 2 kreseczki...) ...
Trzymajcie sie dziewczynki:tak:

Witajcie kochane, właśnie wróciłam do domu i pierwsze wrzucam Wam zdjęcie z usg Gusi.
Zdj_cie002.jpg

A tutaj trochę je ulepszyłam aby było lepiej widać
Zdj_cie002-1.JPG

No to teraz mogę przystąpić do czytania waszych postów z całego dnia

adiva ja tez nie mam pojęcia jaka mam grupę krwi:szok: przeraża mnie Twój opis szukania żył:szok: Dziewczyny...boje się:szok:
Ale co tam dla fasolki jeszcze nie jedno przyjdzie mi zneść:tak:
Mój M jest chory. Rano miał prawie 40 stopni goraczki!
W nocy bardzo trząsł sie z zimna:no: a teraz jest juz u lekarza:tak:
Monik tez jest chora-biedactwo trzymam kciukasy żeby wrocila szybciutko do zdróweczka:tak:Bo już tęsknie!!!
Dorotko wszyscy czekamy na Ciebie i Twoją fasolke! Wracajcie szybciutko. Zdroweczka życze
Majeczko, to ja Cię tutaj ochranię, dziewczyno Ty biegnij zrobic grupę krwi a jeśli masz Rh- a Twój M Rh+ i macie konflikt, to co wtedy, jutro rano na badanka, i nie ociągać się, to jest BARDZO WAŻNE
M pozdrów i dbaj o niego ale z daleka, żeby Cie nie zaraził
Laski wierzycie w rożne siły typu.....bioenergie wahadełka itd?

A moje żyły poki co są uratowane...ale zobaczymy na jak długo...lekarz powiedział ze jak sie lepiej poczuje mam sie do niego udać i nic nie jesc itd i z rana przyjsc to do 12 zdaża mi pobrac krew i wieczorem bede miała wyniki...no to nic musze sie kurować...dobrze że to tylko przeziebienie...troszke kicham itd...nie dam sie grypie ! :-D
No to ja jako jedyna Ci powiem, że wierzę i jeszcze dodam, że uważam że dzięki bioenergo mam synka bo w tym cyklu kiedy zaszłam to pojechałam do niego, z powodem problemu zajściem w ciąże i wymachiwał rękami przede mną i naprawdę czułam prądy, a potem za 2 tyg zobaczyłam 2 kreseczki
Cześć mam dobre wieści :-):-):-)

Udało mi się zapisać do instytutu :-):-):-) (wstałam o 3:30 ale byłam pierwsza do zapisu :-D) i w dodatku muszę czekać na przyjęcie tylko miesiąc a nie 3 lub 4 tralalalaa :-D
Nenius to super, bardzo sie cieszę

Ja też trzymam kciuki za nas obie :-) I nie tylko of kors :-)

Ten cykl to mam jakiś pokićkany. To pierwszy taki "świadomy" cykl - mierzę temperaturę, robię testy owulacyjne i takie tam - no i każda z tych rzeczy wskazuje na co innego :baffled: W związku z tym wychodzi na to, że miałam już dwie owulacje hihi. :-D W 11 dc tempka mi skoczyła (test ujemny), w 12 znowu spadła (test dodatni), w 13 znowu skoczyła (test ujemny) :angry:. Wiem, tyle, że nic nie wiem.
No i postanowiłam, że jak nie zaciążę w tym miesiącu, to pieprzę to wszystko i co ma być to będzie. Koniec wariowania!!!
Jakbym zobaczyła ten wykres to mogłabym Ci coś o nim powiedzieć
Przekazuję Naszym Wszystkim Staraczkom od Monik75 Pozdrowionka:-):tak: Była dziś u lekarza dostała bezpieczny syrop i antybiotyk. Czuje się juz lepiej goraczka spadla. Niebawem sama o tym napisze:tak:
Monik, kuruj sie kochana
Dzięwczynki macie uściski od Gusi :tak:

A ja dostalam od niej mmsa ze zdjeciem z usg :-), ale nie dam rady wrzucic go na BB :-(. Moze Loretka tez dostala :confused:
Dostała, dostała, ale była w pracy i nie mogła wrzucić, ale już jest
No skoro tak dopytujecie, tośmy dziś pałaszowali zupkę czosnkową z grzankami, oraz makaron z sosem pieczarkowym i pulpecikami:-D:tak:. Nic wykwintnego, ale trochę roboty z tym jest, zwłaszcza jak się ma w domu rozrabiakę, na która trza mieć oko non-stop :-D
mama pari, zupa czosnkowa, to straszne - nie cierpie czosnku, ale makaron z sosikiem pieczarkowym to mniam, mniam
Witajcie dziewczynki!! troszke was poczytalam ale dzisiaj jestem niezywa...
ja poprostu nie wiem co jest ale dzisiaj nie moglam spac zreszta tak mam od tygodnia:-(dzisiaj usnelam ok.3:30 a do pracy musialam wstawac o 5 masakra:-(ale nie czuje sie zmeczona! chyba to sloneczko tak na mnie dziala;-)

U mnie bez zmian wszystko boli chyba @ zbliza sie wielkimi krokami (a ja mam taka nadzieje na 2 kreseczki...) ...
Trzymajcie sie dziewczynki:tak:
A może to nie @ sie zbliza, poczekamy, zobaczymy, ja nadal trzymam mocno kciuki

reklama
Dobry wieczor Kochane witam sie z Wami serdecznie ,sciskam i caluje.Stesknilam sie bardzo (chodz codziennie Was czytam) i postanowilam sie chociaz przywitac.Witam wszystkie Nowe Staraczki,i gratuluje OGROMNIE tym zafasolkownym.Zycze spokojnych 9 miesiecy:tak:
U mnie nic nowego tylko ,to ze postanowilam pojsc sie skontrolowac do pani ginekolog.I niestety mam same zle nowiny od niej .Wiec macica i jaowody w porzadku,szyjka macicy rowniez ,zero sladu nadzerki lecz mam jajniki ktore sa bardzo powiekszone i zle pracuja ,a za tym idzie fakt ze dopoki nie wroca do naturalnej formy to nie mam szans na fasolke.Dala mi skierowanie na kompleksowe badania hormonalne,po nich odpowiednia kuracja i dopiero pozniej moge sie zaczac starac .
I co Wy na to Dziewczyny ,napiszcie mi co o tym myslicie bo dostane siwych wlosow,czy to cos powaznego?
PROSZE POMOZCIE mi

Do góry