reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
taaaa adiva ma zawsze racje :-D :-D :-D

No to ja pędze na pociag...miłego dzionka Myszki...i wieczorku bo pewnie ściagne do domu po 23-ciej...

:*

Witam Drogie Panie!
I jak dzionek upływa? U mnie tradycyjna, okołopołudniowa chwilka wolnego, sam na sam z Wami. Moje oba Skarby sobie drzemią, Mały - bo rozrabianie Ją zmogło, a Duży - bo robił projekt do bladego switu. Ja pichce obiadek i w duchu dumam o koniecznosci nabycia nowego pieca do centralnego ogrzewania:-(. Ten stary chyba się juz rozszczelnił, rano zastaliśmy go w kałuży wody:angry::angry:. Kurcze, czemu wszystko musi się psuc na raz? Skąd człowiek ma kase na to wziąć? Chyba trza będzie w jakiejś totkowej kumulacji wziąć udział:-D Cieszy mnie tylko, że sezon grzewczy sie powoli konczy. Najwyzej teraz, w chlodniejsze dni dogrzejemy się jakąs mała "fajerką", a do jesieni uzbiera się pieniążków na piecyk:tak:.

Moniczko - Cieszę się bardzo, że z Fasolinką wszystko w porządku. Wypoczywaj duzo, a Maleńka Kropeńka niech sobie zdrowo rośnie, na pociechę Mamusi. Dzięki za psiaczka-lizaczka. Komp już od dawna prosił się o czyszczenie:tak::-D

Betiinka - No, no, trzymam mocno kciuki, by za parę dzionków ta druga kreseczka była już jednoznacznie wyrazna!

Kluliczku - Bidulku, Ty nasz Kochany... Dobrze, że chociaż mozesz liczyć na pomoc Mężusia. Mam nadzieje, że z kazdym dniem rany palec bedzie sie miał lepiej. PS: U nas tez już sa przebiśniegi! I sliczne zielone, leciutko rozwinięte pączki na ligustrach i czarnym bzie:)

Loretko - Mam do Ciebie pytanko, bo Ty to taka nasza forumowa Pani Ginekolog, co zna się na wszystkim:) Nie wiesz może jaki hormon jest odpowiedzialny za poranne mdłości na czczo? Oczywiście wtedy kiedy się nie jest w ciąży i kiedy nie wynika to z psychicznego wmawiania sobie ciąży - bo co tu sobie wmawiać, skoro właśnie mi się @ kończy... I mam tak od dłuższego czasu, raz na jakiś czas... Może poprzestawiało mi się coś z jakims progesteronem albo prolaktyną? A może to jest naturalne i inne forumowiczki też tak czasem mają, że je muli z rana, zanim coś zjedza?

Dziekujemy bardzo za wieści od Gusi. Wspaniale, że u Niej wszytko dobrze. I całuj i ściskaj Ją od nas za kazdym razem!

Pysia25 - Oby to była Fasolka!:-DBo chyba tego chcecie, prawda? Obsikaj teścik!

Wanilia, Dorotko - Współczuje wizyty u dentysty. Ale musze się Wam pochwalić, że ja to dzielna w tej sprawie... Zwłaszcza po porodzie:) Wczesniej tez sie bałam, ale odkąd wydałam na swiat Pati, za kazdym razem, gdy siedze w fotelu stomatologa, przypominam sobie koncowa faze bólów rozwierających, i od razu przestaje mnie ząbek boleć;-):-D.

Adiva - Masz racje Kochana, z tymi prztulankami... Może za bardzo się skupiamy na prokreacyjnej stronie?:-D A my już dziś wieczór zaczynamy letni semestr!!!!!!!!:tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D Pewnie spod pierzyny nie wyjrzymy przez dłuższy czas, z powodu tego popsutego pieca CO:-D.

Witam dziewczynki wrocilam od dentysty :-D nie bylo az tak strasznie :tak:
tylko troszeke bolalo :tak: a wiecie co nawet przed nim nie stresowalam sia tak jak
zawsze chyba fasolka dodawala mi otuchy :-D:-D:-D.
Dentystka chciala mnie wyslac dzis na zdjecie rentgenowskie a ze jak sie jest w
ciazy to nie mozna robic takich zdjec :tak: wiec mnie nie wyslala.
Ona taka fajna pytala sie czy 1 dziecko i ze pewnie rados panuje a ja tylko kiwalam:tak: ze tak bo z tym co mialam w buzi ciezko bylo mi cokolwiek powiedziec
a jakbym mogla to bym jej powiedziala ze to jest najwieksze szczescie jakie moglo
mnie spotkac :-D

Słuchajcie, mam kolejną wiadomość od Gusi
linie_123bloger_com_91.gif

"Dzidziuś jest zdrowy. Gusia wg usg jest w 7 tc, serduszko bąbelka pięknie bije, ale zdjęcia nie dostała bo jest jeszcze za malutki i na zdjęciu nie byłoby nic widać, ale będzie miała kolejne usg, więc może będzie zdjęcie.

Nenius, Adiva dziekuje za slowa otuchy, mam nadzieje ze bedzie dobrze, musi byc. Bardzo pragne miec dziecko i nic nie jest wazniejsze od tego celu. Nic nie uszczesliwiloby mnie bardziej niz malenstwo. Ryczec mi sie chce:wściekła/y: tym bardziej ze przedwczoraj urodzila coreczke moja znajoma, ktora ma dopiero 21 lat a juz ma 2 dzieci: 4-letniego synka i teraz mala coreczke. Dlaczego nie ja?? Dlaczego w ciaze zachodza kobiety ktore wcale nie pragna dziecka, ile sie slyszy o matkach ktore pozbywaja sie dzieci w okrutny sposob? to niesprawiedliwe

:tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D Pewnie spod pierzyny nie wyjrzymy przez dłuższy czas, z powodu tego popsutego pieca CO:-D.

hihihih a ja nie lubię jak jest zimno :ninja2::sorry2:, chociaż elektryczny bym włączyła :tak:

Witam dziewczynki wrocilam od dentysty :-D nie bylo az tak strasznie :tak:
tylko troszeke bolalo :tak: a wiecie co nawet przed nim nie stresowalam sia tak jak
zawsze chyba fasolka dodawala mi otuchy :-D:-D:-D.
Dentystka chciala mnie wyslac dzis na zdjecie rentgenowskie a ze jak sie jest w
ciazy to nie mozna robic takich zdjec :tak: wiec mnie nie wyslala.
Ona taka fajna pytala sie czy 1 dziecko i ze pewnie rados panuje a ja tylko kiwalam:tak: ze tak bo z tym co mialam w buzi ciezko bylo mi cokolwiek powiedziec
a jakbym mogla to bym jej powiedziala ze to jest najwieksze szczescie jakie moglo
mnie spotkac :-D

no i super, że było ok :-)

Słuchajcie, mam kolejną wiadomość od Gusi

"Dzidziuś jest zdrowy. Gusia wg usg jest w 7 tc, serduszko bąbelka pięknie bije, ale zdjęcia nie dostała bo jest jeszcze za malutki i na zdjęciu nie byłoby nic widać, ale będzie miała kolejne usg, więc może będzie zdjęcie.

Świetnie, bardzo się cieszę :-):-):-)

Nenius, Adiva dziekuje za slowa otuchy, mam nadzieje ze bedzie dobrze, musi byc. Bardzo pragne miec dziecko i nic nie jest wazniejsze od tego celu. Nic nie uszczesliwiloby mnie bardziej niz malenstwo. Ryczec mi sie chce:wściekła/y: tym bardziej ze przedwczoraj urodzila coreczke moja znajoma, ktora ma dopiero 21 lat a juz ma 2 dzieci: 4-letniego synka i teraz mala coreczke. Dlaczego nie ja?? Dlaczego w ciaze zachodza kobiety ktore wcale nie pragna dziecka, ile sie slyszy o matkach ktore pozbywaja sie dzieci w okrutny sposob? to niesprawiedliwe

Nie wiem co Ci odpowiedzieć, ja wierzę, że Bóg ma w tym wszystkim jakiś plan, dobry plan, tylko ludzie czasem niszczą efekt i nie pozwalają temu planowi się zrealizować. Doczekasz sie swojego szczęścia, zobaczysz :tak:

reklama
Witam Drogie Panie!
Loretko - Mam do Ciebie pytanko, bo Ty to taka nasza forumowa Pani Ginekolog, co zna się na wszystkim:) Nie wiesz może jaki hormon jest odpowiedzialny za poranne mdłości na czczo? Oczywiście wtedy kiedy się nie jest w ciąży i kiedy nie wynika to z psychicznego wmawiania sobie ciąży - bo co tu sobie wmawiać, skoro właśnie mi się @ kończy... I mam tak od dłuższego czasu, raz na jakiś czas... Może poprzestawiało mi się coś z jakims progesteronem albo prolaktyną? A może to jest naturalne i inne forumowiczki też tak czasem mają, że je muli z rana, zanim coś zjedza?
.
forumowa Pani Ginekolog hehehe - dobre. Jak będziecie słuchać moich rad to w zimie w trampkach będzie chodzić hehe.
A czytając o tych mdłościach nieciążowych (bo na ciążowych się nie znam - sama wymiotowałam jak kot do 16tc), to nasuwa mi sie stwierdzenie bakteria helikobakter (nie wiem czy tak się to pisze), to bakteria, którą mamy wszyscy ale jest uspiona, czasami się budzi i jak juz się uaktywni to daje takie objawy, mdłości, bóle żołądka, itp. Aby ja stwierdzić robi sie badanie z krwi. Cena 30zł. A leczy sie to antybiotykiem 2 tygodnie (dużą dawką 1500mg). Wiem tyle na jej temat bo razem z mężem przechodziliśmy przez to w lecie. Jest niegroźna, ale podobno mozna mieć przez nią problemy z zaciążeniem.
Buziaczki

Do góry