reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Betlinka, jeśli widzisz drugą kreseczkę, nawet bardzo niewyraźną to prawdopodobnie jesteś w ciąży bardzo wczesnej i hormon hcg, zaczął się dopiero produkować, odczekaj 4 dni i powtórz teścik, np. w niedzielę

Witam :-)
Nie dam rady nadrobić zaległości niestety, bo jakoś dziś nie mogę się na tym skupić :-/. Słucham sobie muzyki, Janek pod opieką tatusia :-). No i oboje kaleki jesteśmy, on sobie plecy nadwyrężył zajmując się małym, a ja z paluchem bez panokcia, obolałymi plecami, biodrem i kolanem, bo źle stawiam stopę, a na siedzienie nie mogę sobie pozwolić :-). Śmiać mi się chce jak sobie pomyślę o starankach w tych warunkach :cool2:.

betiinka nie nakrecej się, poczekaj kilka dni i zrób następny test, albo idź na betę.

A u nas w ogródku przebiśniegi i krokusiki i żółte kurczaki i piłki (2 psy w domu to bałaganią :-p) tak wiosennie :-). Oby tak zostało, bo jakoś nie mam ochoty po śniegu latać w sandałkach :-p.

Ja juz po cichutku Ci gratuluję. Wierzę testom prawie w 100%. Nie spotkałam jeszcze osoby, której test pokazał 2 kreski (nawet drugą niewyraźną) a nie była w ciąży. Tylko pamiętaj, że na tak wczesnym etapie często dochodzi do samoistnych poronień, i często nawet się o tym nie wie. Dlatego obejmij się szczególną ochroną przez najbliższe dni i chuchaj na zimne, nie podnoś rąk, nie biegaj po schodach itp, żeby fasoleczka dobrze sie zagnieździła w błonie śluzowej macicy. A i jeszcze jedno. Obserwuj się i jeśli zobaczysz chociaż małe plamienie w kolorze toffi to idz do lekarza, bo to może być niedobór progesteronu, (niedobór ten prowadzi do poronień), jest to częste zjawisko w dzisiejszych czasach (jeden ginekolog kiedyś powiedział, że to choroba cywilizacyjna).
Mam nadzieję, że nie nastraszyłam Cię bardzo.
Pozdrawiam

Dzieki Ci za rady:-)
Jakos podswiadomie spokojniej zyje;-)
Poczekam troche i powtorze test,tak spytalam, bo zaintygowala mnie ta druga kreska.

Różnie, w sobotę był zrywany, w poniedziałek zmiana opatrunku, wczoraj już sama zmieniałam (ale to przyjemne :-/) jutro zobaczę jak wygląda, to może mniejszą bułę na paluchu zrobie. Ale niestety troche to boli, tak liczę że w sobote bedę już nie obolała. Oby tylko ładnie się goiło.

Betiinko w takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak tylko uzbroic sie w cierpliwosc:-). Mocno trzymam kciuki zeby za kilka dni kreseczki byly wyrazniejsze.
Loreta dzieki wielkie za to co napisalas do betiinki o tych plamieniach w kolorze toffi. Ja jeszcze zielona w te klocki i tez sie bede obserwowac. Fajnie ze mozna sie od Was tyle dowiedziec.
Monik dobre wiesci przynosisz, odpoczywajcie sobie slonko. Juz niedlugo bedziemy podziwiac Wasze fasolki, Gusiowa, Dorotki, Majeczki i Twoja! A ten "lizus" mnie niezle rozbawil:-D:-D:-D.

reklama
betiinka ja tez tak mysle skoro jest cien kreseczki to no no no:tak::tak:
wczesnie robilas tescik bo na suwaczku widze 16 dc ehh skusilas mnie do zakupu tesciku;-)
Kluliczek wsplczuje z tym paluszkiem !! a z męzem to dacie rade:-):-)
Migotka77 heh to prawdziwa kopalnia wiedzy ;-)ja sporo sie dowiedzialam i ostatnio jak bylam u gin to patrzyla na mnie tak dziwnie.. i zaczela sie smiac ze niedlugo lekarze beda przez internet przyjmowac;-);-)hihi

Do góry