reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

adiva, nie wiem co Ci teraz napisać. Bo widzę, że zaczynasz się nakręcać. A wiem, z własnego doświadczenia, że rozczarowanie bywa bardzo bolesne.
Pamiętaj, że zawsze są wyjątki od reguły. Do tej pory przeglądając wiele wykresów na 28dni spotkałam jeden taki, że śluz był biały i było go dużo a @ jednak przyszła.
Więc spokojniutko poczekamy.

reklama
Hehehe spokojnie aż tak sie nie nakrecam...ja wiem że kazda kobieta jest inna i inne objawy ciązy...bardziej sie zdziwiłam swoja niewiedza...bo tak sie wydaje ze juz niby wszystko wiesz a tu bach...;-).....ale ok ja spokojnie czekam na termin @....i też żadnych testów wykonywac nie zamierzam...bedzie co ma byc :-)

Czesc dziewczynki wrocilam od gin. i jestem zadowolona :tak: przynajmniej zostala fajnie potraktowana :-) .
Najpierw przeprowadzil ze mna wywiad co i jak pozniej pytak sie jakie mam dolegliwosci :-) a pozniej na kozle mnie zbadal.
Pytal sie jak to bylo z tamtym poronieniem :-( .
Po badaniu na kozle powiedzial ze macica jest jakas spuchnieta czy cos takiego :-)

a to dobrze :-) .
Pozniej zrobil mi usg dopochwowe i fasola pecherzyk ma 2,65 mm :-).
Mowil ze tak na poczatku to on musi okreslicz czy ciaza jest maciczan czy poza
maciczna i mi powiedzial ze jakby u mnie byla pozamaciczna to on by takiego
malego pecherzyka nie znalazl a znalazl go na usg bardzo szybo :tak::-) .
Zapisal mi kwas foliowy jakies witaminy i tabletki na podtrzymanie LUTEINA
znacie te tabletki podobno bierze sie je po poronieniu przy nastepnej ciazy
ale kobiety ktore juz poronily :-(.
Aha i mam chorobowe narazie do 10 marca i 10 marca kolejna wizyta :-) i jeszcze
nospe mi przepisal w razie czego ale mam nadzieje ze czesto jej nie bede musiala
brac najlepiej wcale :-)

Dorotko, no to składam już oficjalne gratulacje!!! I bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. A kto to ostatnio powiedział, że w naszej liście staraczkowej nastepna będzie Dorotka albo Monik 75, albo Majeczka? Czapki z głów przed tym naszym jasnowidzem!!!!

Dorotko bardzo się ciesze ze wszystko wporządku !! najwazniejsze ze jestes juz spokojna i mozesz skoncentrowac sie teraz na fasolce ktora nosisz pod serduszkiem:-):-)GRATULUJE :-):-)wiec odpoczywaj zdrowo sie odzywiaj i dobrze ze wzielas chorobowe !! lepiej nie ryzykowac!!:tak::tak:

mama pati własnie ktos tak kiedys pisał ... tylko kiedy ja bede na tej liscie z 2 kreseczkami ?? ;-);-)
adiva Ty to jestes spokojna, ja juz wszystkie testy zrobilam jakie mialam w domku a staramy sie 4 cykl;-) ale chyba w tym cyklu tez spokojnie poczekam ale nie wiem ile bede czekac bo jak pisalam wam mam jakies nieregularne cykle ostatniooo ...

No nareszcie pełne potwierdzenie....Dorotko Gratuluje Ci !!! i teraz juz sie zrelaksuj i wypoczywaj....

Kasia co do testów to ja jestem taka spokojna pewnie dlatego że to nasz drugi cykl dopiero...Nie wiem moze za miesiac albo dwa wpadne w czarna rozpacz....chociaż wątpie...natura dała mi silny organizm i nie mam zamiaru sie poddawac...ale obiecałam sobie że jak tym razem nie wypali to koniec z obliczaniem owulacji...z nerwami i robieniem czegokolwiek bo to "ten" dzien jest....moze moj dzidziol stwierdził że poczeka aż mamusia studia skonczy ;-) ;-)

Dziewczynki, ja tylko na chwileczke, bo ciekawa bylam co slychac, a jutro lece do POLSKI!!!!! Bede Wam z gory machac i wypatrywac juz bocianow czy do nas calym stadem nie leca.

Dorotka! Oficjalne gratulacje! Teraz tylko dbaj o siebie i Malenstwo :tak::tak::tak:.

Moja @ jeszcze nie przyszla ale daje jej czas do srody i testuje we czwartek................. Jakby co, to dam znac natychmiast, bo pewnie Was bede podczytywac z Tatusiowego komputera, inaczej nie nadrobie tygodniowej nieobecnosci.

Trzymajcie sie cieplutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i .... owocnych staranek:tak::tak::tak:

Maggie jak spotkasz jakiegoś boćka po drodze to wyślij go nad Kraków. Już ja go sobie złapię.
A tak poważnie to spokojnego lotu. Czekamy na Ciebie w Polsce

reklama
Dorotko, no to składam już oficjalne gratulacje!!! I bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. A kto to ostatnio powiedział, że w naszej liście staraczkowej nastepna będzie Dorotka albo Monik 75, albo Majeczka? Czapki z głów przed tym naszym jasnowidzem!!!!

no ktos to powiedzial :-) ja nawet nie wiem skad wy to bierzecie :-)
Ja sie strasznie ciesze ale i tez sie boje bo wizyta dopiero za 3 tygodnie :-(.
Boje sie co sie bedzie dzialo z fasolka przez te 3 tygodnie najblizsze , oby sie
ladnie rozwijala :-) i boje sie tego co zobacze na usg za 3 tygodnie :-(,
ale juz sie modle i wiem zy wy tez i musi byc dobrze .
Jutro kupie sobie jakies gazety o dzieciach i bede czytac postaram sie
do was mnie zagladac bo to tez szkodzi:-( mam na mysli siedzenie co chwile na
komputerze , ale ja juz chyba jestem od Was uzalezniona :-).
Aha i przesylam WIELE

FLUIDKOW :-)
nie wiem nawet jak to tu sie robi ale tak jak potrafie to PRZESYLAM FLUIDKI:-D

Do góry