reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Wiem , że mniej płacą ale ja jeszcze nie chce zeby w pracy wiedzieli że jestem w ciaży. Ogólnie się przyjęło, ze do 3 miesiace nie mówi się pracodawcy... Może w przysżłym tygodniu zbiorę się na odwagęi powiem szefowi co i jak.

wiem ze po 3 miesiacu jestes chroniona ale jakmasz umowe normalna i ciagniesz do 3 miesiaca chorobowe to i tak cie nie zwolni :-)
Ja sie przyznam odrazu :-)

reklama
No to do łóżka marsz!!!!!!!!!!!!!!

mie wiem czy to normalne i co to znaczy ale tak
po 8 jadlam sniadanie po nocy az mnie ssalo w zoladku zas zaczelo
mi sie tam wszystko przewracac z glodu :-) i mi niedobrze oczywiscie ;-)
po sniadaniu nadal mi sie przewraca hi :-)
Teraz mnie brzuch pobolewa i zas mi burczy i mi niedobrze sie robi :-)
wiec zrobilam sobie kanapki i ide sie polozyc na kanape i je zjem moze bol
brzuszka przejdzie ale na szczescie troszke mnie boli :-)

Dorotka! Tak mi przykro mi, ze gin potraktowal Cie nieladnie...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:. Skoro jest lekarzem, to powinien sobie zdawac sprawe, ze kobieta w ciazy jest szczegolnie przewrazliwiona, tym bardziej ze masz zle doswiadczenia i masz prawo sie niepokoic. Tu w Finlandii niestety nie jest lepiej. Panstwowo przyjmie Cie POLOZNA ew. lekarz rodzinny (tez bylam u ostatniej chamki). Dlatego rozpytalam, poszukalam opinii po internecie i znalazlam sobie prywatna ginke. Bardzo droga, ale postanowilam zaoszczedzic na ciuchach etc. Moge sie ubierac w second-handzie, ale jak zafasolkuje, to nie bede ryzykowac chodzenia do konowala.
Znajdz sobie dobrego prywatnego gina, bo szkoda Twoich nerwow. I trzymam kciukasy za popoludnie i za fasolinke, zeby sobie rosla grzeczniutko jak trzeba :tak: :tak:. A na USG warto pojsc po 6-7 tyg. zeby posluchac serduszka. Teoretycznie powinno zaczac bic 21 dni od zaplodnienia ale jak USG jest nienajlepsze to nic nie ma.

Dorotka! Tak mi przykro mi, ze gin potraktowal Cie nieladnie...:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:. Skoro jest lekarzem, to powinien sobie zdawac sprawe, ze kobieta w ciazy jest szczegolnie przewrazliwiona, tym bardziej ze masz zle doswiadczenia i masz prawo sie niepokoic. Tu w Finlandii niestety nie jest lepiej. Panstwowo przyjmie Cie POLOZNA ew. lekarz rodzinny (tez bylam u ostatniej chamki). Dlatego rozpytalam, poszukalam opinii po internecie i znalazlam sobie prywatna ginke. Bardzo droga, ale postanowilam zaoszczedzic na ciuchach etc. Moge sie ubierac w second-handzie, ale jak zafasolkuje, to nie bede ryzykowac chodzenia do konowala.
Znajdz sobie dobrego prywatnego gina, bo szkoda Twoich nerwow. I trzymam kciukasy za popoludnie i za fasolinke, zeby sobie rosla grzeczniutko jak trzeba :tak: :tak:. A na USG warto pojsc po 6-7 tyg. zeby posluchac serduszka. Teoretycznie powinno zaczac bic 21 dni od zaplodnienia ale jak USG jest nienajlepsze to nic nie ma.

wiem wiem i chyba tak zrobie ze bede chodzila do prywatnego choc ciezko bedzie z ta kasa :-( .
Juz sie nie moge doczekac tego prywatnego gin. :-)
Ja juz pojadlam brzuszek nadal troche boli ale jak siedze, jak leze to prawie nic :-)
dlatego ide ie polozyc

reklama
Mam do Was pytanko. Zadawałam je juz w innym miejscu ale nie wiem czy trzymacie się tylko tego wątku czy w innych też odpisujecie ale ponieważ zauważyłam że ten wątek jest chyba najbardziej aktywny z wszystkich do ktorych zaglądałam to postanowiłam powtórzyć pytanie (mam nadzieję że nikt mnie za to nie ukarze :sorry2:) Jestem poprotu ciekawa czy wszystkie obcene tu Staraczki miały już wykonane badania w kierunku toksmplazmozy i cytomegalii bo spotykam się z różnymi opiniami: jedni mówią że należy je zrobić przed zajściem w ciążę a inni że na jej początku :baffled:.... Jak to jest w Waszym przypadku?

Odpowiedzi chyba poczytam dopiero jutro bo z tego co wiedzę wszystkie poszły już na przytulanko ;-) Ja też zaraz zmykam :-) Powodzenia i dobrej nocki.
Witaj Maniola
Badania na toksoplazmozę, cytomegalię, różyczkę, chlamedię, listerioze, hormony tarczycy zrobiłam przed pierwszą próbą zajścia w ciążę. I uważam, że lepiej je zrobić przed niż w trakcie, bo co wtedy gdy będąc w ciąży okaże się że masz którąś z tych bakterii? Niepotrzebny stres, a tak to wielu przypadkach wystarczy antybiotyk i już po problemie

Do góry