reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Loretka! Przeslodkie masz to zdjecie dzidziusia z pieskiem. Czy moglabys mi napisac skad mozna to sciagnac? Bo ja jestem ``psia mama``.
Maggie, czasami krążę po necie i wyłapuję ładne zdjęcia, niestety nie pamiętam skąd je wzięłam, potem troszkę je ubarwiam (w jakiś tekst). Mam je u siebie na kompie, napisz mi adres na PW to Ci wyślę.

Dobra czytam dalej, bo przede mną jeszcze wiele stron zaległości, ale macie szczęście, że możecie korzystać z neta w pracy

reklama
A ja chyba moge oficjalnie uznać że drugi cykl staran sie skonczył i bedzie trzeba sie w trzecim postarać....objawy na @ są silne i oczywiste...mocne bole jajników....piersi bola....eh...tylko ze mogłabym spac i spać...ale to tak pogoda pewnie....od 3 dni dosłownie zasypiam gdzie usiade
No coż trudno...ja sie tym średnio przejmuje...szkoda mi mojego L....ciezko mu wytłumaczyc o co w tym chodzi i ile szczescia trzeba miec....biedak :-(

Adiva - i tu się w 100% zgadzam z Nenius. Właśnie opisujesz objawy ciążowe. Są dokładnie takie same jak przed @, z tą różnicą, że śluz się różni. Przed @ jest sucho, natomiast zazwyczaj na początku ciąży jest go dużo i jest biały lub kremowy.

Ja też szukam pocieszenia...boję się, że nie podołam temu wszystkiemu. Tak sie cieszyłam na II kreseczki a teraz jak mnie męczą mdłosci to czuję, że nie mam sił...a co to będzie dalej?
Kaka wiem coś o tym. Musisz wytrzymać do 16 tyg ciązy, potem miną.
No cóż coś za coś, nie ma lekko. Ale warto się pomęczyć.
Szybko zleci. Zobaczysz

Dziękuję wszystkim za rady! Dziewczyny jesteście niemożliwe z tym pisaniem :-D Zawsze jak odpalam kompa to zanim dotrę do ostatniego wątku to ze 3 strony mam do nadrobienia ;-). Postanowiłam zrobić te badania. Przede wszystkim będę spokojniejsza bo przecież lekarz też się może (nie daj Boże) mylić albo zlekceważyć pewne rzeczy a potem w przypadku choroby mojej Dzidzi to ja miałabym wyrzuty sumienia, że mogłam temu zapobiec robiąc wcześniej odpowiednie badania:wściekła/y:

Przy okazji napiszcie mi proszę kiedy powinno się zrobić taki test ciążowy? bo ja mam długie cykle ale chyba wiem kiedy mialam owulację (charakterystyczny śluz i bół jajnika) a ponieważ tego wieczoru było przytulanko to chciałabym sprawdzić. Niedy takiego testu jeszcze nie robiłam i nie wiem czy robi się go w dniu kiedy spodziewamy się miesiączki czy kiedy? :baffled:

Ja własnie wrocilam z pracki a Wy tu tyle napisałyscie ;-)
Dorotko podjeals bardzo dobra decyzje ze idziesz prywatnie go gina! na pewno Cie przebada zrobi usg i bedziesz spokojniejsza !! niestety tak to juz jest w naszym kraju trzeba isc prywatnie wydac kase to dopiero zrobia to co potrzeba! ja Cie doskonale rozumem ze chcesz wiedziec co i jak, sama bym zrobila dokladnie to samo!!
Mysle ze z Twoja fasolka wszystko dobrze i juz niedlugo wkleisz nam jej fotke:-)
Trzymaj sie :tak:
Moniola tescik najlepiej w dniu spodziewanej@ ale wiem ze niektore dziewczyny robily 3 dni przed terminem @ i mialy juz 2 kreseczki chyba testem Quick V.
Kaka z tego co wiem początki są trudne ale bedzie dobrze, musisz byc wytrwala w koncu bedziesz niedlugo mamusią:-):-)
Adiva poki nie ma @ jest nadzieja , ...a te objawy jakies takie ciazowe masz;-)
smug witaj wsdor nas staraczek !! Owocnych staranek !!
Loretko ja mam neta w pracy ale roznie to bywa z korzystaniem z niego! najczesciej wchodze z samego rana ok 7 rano bo jestem zawsze pol godziny wczesniej w pracy to poczytam co u was:-) wczesniej moglam korzystac czesciej ale teraz jakies akcje robia dziwne jak to w Urzędzie ...

Ja dostałam dziś @ i niby powiedziałam sobie, że w ogóle nie przejmuje się tym, kiedy teraz zajdę w ciążę, ale jakoś smutno mi się zrobiło, jak zobaczyłam ten dzisiejszy @! Także za mną już dwie nieudane próby, czekamy na trzecią!
Zapraszam na naszą stronkę, a dokładniej stronkę mojego szczęścia Kacperka Blog kacperek3 na www.smyki.pl

Załączniki

• DSC01667.JPG
    DSC01667.JPG
    50,5 KB · Wyświetleń: 20
Adiva - i tu się w 100% zgadzam z Nenius. Właśnie opisujesz objawy ciążowe. Są dokładnie takie same jak przed @, z tą różnicą, że śluz się różni. Przed @ jest sucho, natomiast zazwyczaj na początku ciąży jest go dużo i jest biały lub kremowy.

No to mnie zabiłas ta informacja...bo rzeczywiscie na 3 dni przed @ jest sucho...mi do terminu zostało 5 dni wiec na razie sucho nie jest....i śluz jest rzeczywiscie taki jak opisałas...ale ja nigdy az tak dogłebnie nie obserwuje swoich cykli i w sumie kiedy wiem ze jest po owulacji to sobie to juz olewam...i czemu kurka ja nic o zadnym śluzie nie wiedziałam...:confused:...chyba musze wiecej czytac na ten temat....A dzis dla odmiany piersi juz nie bolą....tylko są takie napuchnięte...z czego moje mężo sie cieszy niesamowicie...;-)
I czemu sobie znowu nadzieje robie...:-(

Przy okazji napiszcie mi proszę kiedy powinno się zrobić taki test ciążowy? bo ja mam długie cykle ale chyba wiem kiedy mialam owulację (charakterystyczny śluz i bół jajnika) a ponieważ tego wieczoru było przytulanko to chciałabym sprawdzić. Niedy takiego testu jeszcze nie robiłam i nie wiem czy robi się go w dniu kiedy spodziewamy się miesiączki czy kiedy? :baffled:
Policz sobie 2 tygodnie od owulacji (tak zwana faza lutealna trwająca zazyczaj 14dni), dodaj jeszcze jeden dzień na wszelki wypadek i rób teścik.

ufff, przebrnęłam wreszcie.
Gratulacje dla zafasolkowanych :-) Dorotko gratuluje :-).
Jakos nie najlepiej się ostatnio czuję, głowa peka od zbyt wysokiego ciśnienia :-/. Ale podobno już spada.
Co do badań, to rzeczywiście lepiej je porobić przed ciążą, a najlepiej jakoś pół roku przed, aby wszystko ustawić, wziąść przeciwciała itp. Ja miałam robione w ciąży i tak przeciwciała na cytomegalie mam, a na toksoplazmoze nie. No i tak jak pisały dziewczyny - zostawić koty w spokoju, niech ktoś inny po nich sprząta i tyle. Za to myć dokładnie owoce i ważywa i uważać na surowe mięso.
No i ja niby wiedziałam od 7 września o ciąży, ale w pełni uwierzyłam że jest ok dopiero miesiąc później po usg.
A co do mdłości... Miałam do 6 miesiąca - robiłam sobie takie kubełki z butelek, żeby ani się nie schylać, ani zbyt nie zbliżać się do toalety. I tak co rano śniadanko, a potem biegiem do łazienki i znów śniadanko :-p. Pomagają troche migdały, niektórym krakersy od rana po odrobinie.
A u mnie wizyta 100 a usg 70. A pakiet ciążowy jak ostatnio patrzyłam to 1800 (ileś tam wizyt, 9 chyba, badania podstawowe do każdej, badanie glukozy 50, 4 usg, zdjęcie szwów, jakieś konsultacje po porodzie, zniżka 5% na inne badania). JAk byłam w ciąży był 300 zł tańszy... No ale mam Janka, a jakbym państwowo chodziła, to nadal bym na niego czekała, a nie o 2 się starała...

reklama
To ja chyba trafiłam na rewelacyjna pania gin...bo ona jest na kase chorych ale jest na serio rewelacyjna kobieta...i jest tak cudnie delikatna i uprzejma...w sumie chodze do niej ja i moje kolezanki i zadna nie pozwoli powiedziec na nia złego słowa...miałam farta jak tak czytam wasze opinie o innych lekarzach....

Do góry