reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Tabletki bo wielu latach brania odstawilam pod koniec września2007, ale potem mieliśmy ok 2 miesięcy przymusową abstynęcję bo niestety badanie cytologiczne wykryło u mnie tzw. zagrożenie 1 stopnia i musiałam poddać się zabiegowi konizacji :-( Na szczęście lekarz wykonujący zabieg (ten sam który jest moim ginekologiem)powiedział że wszystko dobrze się zagoiło i że nie powinno być w czasie ciąży problemow (tzn. że szyjka nie była skracana dużo). Cytologia kontrolna wyszła dobrze więc jest OK. Niestety z powodów dlugich cykli byłam diagnozowana na oddziale endokrynologii. Mam podejrzenie Zespołu Policystycznych Jajników ale to nie jest pewne bo mam tylko jeden z objawów (liczne pęcherzyki na obu jajnikach)a hormony i prolaktyna OK, tylko trochę za niskie stężenie estradiolu. W efekcie gin powiedział że nie ma potrzeby faszerowania mnie hormonami tylko jak do 6 m-cy nie zaciążymy to mi zrobi laparoskopie, więc zobaczymy co z tego będzie :-)

reklama
bedzie wszystko o.k trzymam za Wasze staranka kciukasy aby sie jak najszybciej udalo:-);-);-);-);-);-)
A co tak dzisiaj cichutko tutaj ,wszystkie Dziewczyny sie pewnie staraja;-)
Dajcie znac co u Was:tak:

U mnie w miare oki glowa mnie boli no ale moze teraz to normalne :-) moj M jakis taki dzis
dziwny nie w chumorze a myslalam ze jak pojawily sie 2 kreseczki na tescie to bedzie
mnie nosil na rekach :-) ale sie pomylilam jak zawsze to ja jestem bardziej czula :-(
Pytalam sie go co i jak i M powiedzial ze on czeka az gin. potwierdzi rozumiem go
ale czy nie moze byc juz bardziej czulyod dzis ? :-(
Staram sie nie czepiac bo klotnia wisi w powietrzu a ja nie chce sie teraz klocic i denerwowac.

U mnie w miare oki glowa mnie boli no ale moze teraz to normalne :-) moj M jakis taki dzis
dziwny nie w chumorze a myslalam ze jak pojawily sie 2 kreseczki na tescie to bedzie
mnie nosil na rekach :-) ale sie pomylilam jak zawsze to ja jestem bardziej czula :-(
Pytalam sie go co i jak i M powiedzial ze on czeka az gin. potwierdzi rozumiem go
ale czy nie moze byc juz bardziej czulyod dzis ? :-(
Staram sie nie czepiac bo klotnia wisi w powietrzu a ja nie chce sie teraz klocic i denerwowac.
Dobrze robisz przeczekaj ,wiesz jak to faceci oni w inny sposob do tego podchodza i sa bardziej bojazliwi od nas kobiet:eek: zawsze chca potwierdzenia od lekarza ,tak np.jak M on mowi ze niewiezy w te kawalki plastiku ,ktore maja potwierdzi ciaze i fakt ze zostanie ojcem:baffled:.wedlug mnie twoj M jest teraz w takim stanie poniewaz dochodzi do niego wiadomosc ze zostanie ojcem :-) musi to do niego dotrzec daj mu czas do jutra a bedzie cie nosil na rekach;-);-)
no i oczywiscie przeslij jakies fluidki jak mozesz:-)

Witajcie wieczorkiem :-)
Serdecznie witam nowe staraczki :-)

Dorota123456789 Super że są dwie kreseczki:-)
GRATULUJĘ CI BARDZO :-):-):-)
Teraz nie stresuj się i poczekaj na wizytę u ginka. Myśl pozytywnie:tak:
Przesyłaj nam tutaj fluidki. Chętnych do zarażenia się jest wiele :-D

Dorotko daj mu troszke czasu niech sie oswoi z ta mysla!! moj maz tez niebardzo wierzy w te plastykowe testy .. pewnie jak wrocisz od ginka to bedzie Cie nosil na rekach!! bedzie dobrze!!
a ja wlasnie wrocilam z mezusiem z kina:-)zalegle walentynki, bylismy na Jumper , nawet fajny;-)a teraz zrobilam kolacyjke noi wieczorkiem staranka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-)
ale wiecie co mezus powiedzial mi dzisiaj zebym juz nie mowila nic o dzidzi ehhh mowi ze to przynosi pecha jak sie tak bardzo chce.. ja nie wiem chyba go zameczam za bardzo ... ale nie jest zly tylko tak mowi niekiedy:-(ale co ja mam zrobic jak ja tak bardzo chce fasolke i nie przechodze obojetnie jak widze wozeczke z dzidziulem ....

Kasiu ja tez mam problem z przejsciem kolo wozeczka bez zerkania do srodka i nieraz jestem zla sama na siebie bo tutaj we wloszech raczej nie zycza sobie zagladania do wozkow (cudzych) i nieraz mi sie obrywa:zawstydzona/y:
Ale niestety to silniejsze odemnie :no:
witaj Monik75 co u Ciebie?

Dorotka123456789 no to pięknie , że się udało. M się oswoi niebawem...może przekonasz go testem innej firmy?? Ja na wszelki wypadek tak zrobiłam i wiem, że dziewczyny nawet po kilka robia bo nie mogą uwierzyć w swoje szczeście:)

KasiaJ82 chyba rozumiem Twojego męża. Jak wiesz, że dziś musisz się tulić bo jest ten dzień to nie ma takiego zapału jak przy spontanicznych przytulankach. Prawdę mówiąc trudno się od tego ustrzec i my czasami się przytulaliśmy bo dziś trzeba...ale się udąło:tak: I wam tego życzę.

reklama
My tez Majeczko :) Ale dziś mój Mężuś wraca po kilku dzionkach nieobecności, więc Go chetnie dorwe na przytulanko, bo mi sie już chłopa chce:). A dlaczego nie masz już suwaczka? Czy to po to, by było bardziej spontanicznie i byś sie nie nakręcała? By "natura" działała?

Do góry