reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starające się 2008

Witam po wieeeelkiej przerwie!
Niestety musialam odpoczac od forum, za bardzo sie nakrecalam a poza tym moj M wyjechal i nie bylo staranek.
Tym razem mam pytanko. Po ostatniej wyzycie u mojej gin przepisala mi Luteine. Czy ktos mial z Was to przepisane? I czy przynosi to jakiekolwiek korzysci???
Ja mialam zalecone zeby brac od 16 dc przez 10 dni i tak przez 3 miechy. Wlaśnie kończe pierwszy miesiąc. Po tych 3 miesiacach powiedziala ze zrobi USG. Ale 3 miechy to cala wiecznosc!!!

Dokladnie tak jak pisze lilu kazdy z nas jest inny....ja na przyklad bralam luteine na wyregulowanie cykli bo nie mialam okresu dlugi czas albo na odwrot dlugi czas krwawilam!glowa do gory trzeba czekac na dalsze decyzje lekarza!

reklama
dziewczyny a wiecie cos co moze oznaczać niski estradiol w I fazie a w trzeciej już jest wysoki? niby się mieszczę w normie ale gin. powiedział że jest niski ... ale owulacja była.. czy to wpływa na to że nie zachodze w ciąże??? bo ostatnio już sama szukam przyczyny?

Hej kobitki

A ja ponowie swoje pytanie, bo ostatnie bylo zignorowane :p

Wiec sprawa dotyczy omawianej luteinki. Wiemy na co i po co sie ja bierze.
Pytanie brzmi - czy ktoras z Was na wlasna reke sobie ja kupila i brala ? Czy wydawana ona jest tylko z przepisu ginki czy mozna ja samemu sobie kupic ?
Czy luteinka moze w jakis sposob zaszkodzic nawet jesli nie pomoze?

pozdrowka

Hej kobitki

A ja ponowie swoje pytanie, bo ostatnie bylo zignorowane :p

Wiec sprawa dotyczy omawianej luteinki. Wiemy na co i po co sie ja bierze.
Pytanie brzmi - czy ktoras z Was na wlasna reke sobie ja kupila i brala ? Czy wydawana ona jest tylko z przepisu ginki czy mozna ja samemu sobie kupic ?
Czy luteinka moze w jakis sposob zaszkodzic nawet jesli nie pomoze?

pozdrowka
powiem ci szczerze ze też się zastanawiałam że gin. mi nie dał jakiś leków pomocnych bo chyba powinnam brać... ja idę do specjalisty w styczniu to zobaczymy co poradzi mi on bo w ciągu roku to już 2 gin. bylam. ja na własną rękę bym nie brała lepiej poradź się lekarza...

Martyna

Pewnie masz racje. Mysle o tym, bo np Centrum (zestaw witaminowy) zawiera tez luteine, ktora wymieniaja razem z wszelkimi innymi witaminami. Wiec sobie pomyslalam, ze skoro tak i jest to powszechnie dostepne dla wszystkich - to nie moze byc niezdrowa. Moze nie pomoze, ale nie powinna zaszkodzic. Ale moze sie myle....

Czy ktos inny z was o tym slyszal/probowal ?

Kobitki

Mam tez drugie pytanie apropo luteiny

W jakich przypadkach ginka wam przepisala luteine. Na co ?(oprocz uregulowania okresu)?

pozdrowka

Ja powiem Wam tak, że jak przeczytalam ulotkę to w zależności od tego "na co" przepisywana jest Luteina tak powinno się ją stosować. Moim zdaniem nie powinno się jej zażywać wg wlasnego uznania. Tak jak już pisalam ja mam brac tylko przez 10 dni w cyklu i pewnie ma to jakies znaczenie. Poza tym jesli poziom progesteronu w organizmie jest ok a luteina to wlasnie progesteron to po co dodatkowo sie "faszerowac"?

reklama
Ja powiem Wam tak, że jak przeczytalam ulotkę to w zależności od tego "na co" przepisywana jest Luteina tak powinno się ją stosować. Moim zdaniem nie powinno się jej zażywać wg wlasnego uznania. Tak jak już pisalam ja mam brac tylko przez 10 dni w cyklu i pewnie ma to jakies znaczenie. Poza tym jesli poziom progesteronu w organizmie jest ok a luteina to wlasnie progesteron to po co dodatkowo sie "faszerowac"?
ja progesteron mam w normie więc dobrze wiedzieć... a duphoson podobno się bierze po owulacji na podtrzymanie tak???moja szwagierka brała jak byla w ciązy i miała plamienia?? więc chyba tak???

Do góry