reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starające się 2008

macie dokladnie taka sama sytuacjie jak my! my po nowym roku decydujemy sie na inseminacje!

Jak można spytać gdzie się decydujecie na inseminacje tu w uk czy w Polsce?
my w Polsce nie mamy dobrego lekarza tu w uk zapisaliśmy się do kliniki z nhs i musimy jeszcze raz zrobić badanie ple.. i wtedy lekarz pewnie zdecyduje co i jak. a wiesz coś o inseminacji na jakich zasadach ją wykonują w uk ?

/

reklama
lolitka200

No wlasnie ten sluz mi dal do myslenia bo ja NIGDY nie mialam po owu :)) mialam owu potem lepko przez pare dni a potem tydzien do malpy pustynia i tak mc w mc od 3 lat :) i teraz tez tak bylo i jak zrobilam ten test poprotu sie zdziwilam bo jak mowilam nie raz zrobilam dla jaj z nudow bo lezach nadziei i objawow zadnych i po tym tescie po 2 dniach zbadalam sobie szyjke i poprostu jak wlozylam ze tak powiem palec i po badaniu wylecialo b.duzo sluzu ktory widzialam pierwszy raz na oczy to JEDYNA rzecz jaka byla inna niz wczesniej i ten sluz pojawil sie w dniu @ drugi raz (taki jednorazowy nawal) teraz jest...

Co do przytulanek chyba nie ma reguly...Ja z uwagi na czeste wyjazdy M nie mialam mozliwosci wyboru i nie bylo ani 1 mc by bylo dzien przed dwa dni przed w owu i po...byly miesiace ze tylko 2 dni przed byly ze 1 dzien przed tylko raz byly ze dzien po i zawsze liczylam czekalam wyszukiwalam sie objawow a ten mc z uwagi na stes nie bylo przytulanek poza 1 zblizeniem 17/18 dc i tyle i byl to spontan maz wrocil chcialam sie nacieszyc potem wyjechal nic w sumie nie liczylam nic nie planowalam zylam po owu normalnie i bylo by tak do dzis hehe...pewnie w tej chwili bym sie zastanawiala czemu spoznia sie @ jak nie czuje sie ciazowo

kroptusia Ty napewno jesteś w ciąży:-D:-D:-D wszystko to co opisujesz, a czytam wszystko uważnie i napewno to jest fasolka:tak: nie denerwuj się, nie stresuj , za chwilę wszytsko sie wyjaśni i będziesz mogłą w pełni cieszyć się razem z mężem :tak::-)
a ja już odpoczywam w ciszy po tym całym wariatkowie świątecznym:baffled:
a jutro niestety do pracy :baffled::baffled:
buzioki:happy:

Marzenixx

Staram sie nie denerwowac nie stresowac ale sama wiesz jak to jest "nie mysl o objawach nie denerwuj sie nie ten cykl to inny" wiesz mialam juz powazna chwile zwatpienia pocieszalam sie ze sa inne co staraja sie po 4-5 lat a ja "dopiero 3" ale zaczelam sie powoli irytowac ze kolezanki zaczely po mnie starania a juz np maja 2 ;) wszedzie babki w ciazy czy nawet poszlam na impreze rodzinna a tam kuzynka kolejna 3 ciaza bosze :) nie da sie czasami a dwa inaczej to sobie wobrazilam ze jak to mowila chyba lolitka200 poczuje TO COS po czym zrobie test i 2 kreseczki czy te piersi w koncu dadza znaki co dziewczyny opisuja o mrowieniach wiekszych rozmiarach odrzuceniach od kawy papierosow czy kaprysach hehe a tu niespodzianka w mc w ktorym sie wogole nie spodziewalam malo tego odposcilismy bo mc temu rzucilam prace by w koncu podjac lepsza (wyszlam z zalozenia ze szkoro nie moge zajsc w ciaze zajme sie rozwojem zawodowym ktorym nie moglam wlasnie z uwagi na staranka nie chcialam zmieniac starej pracy) i w zwiazku z rzuczeciem pracy mialam tyle stresu i nerwow ze sama wiesz...no i ok sprawa skonczyla sie szczesliwie mam nowa prace o wiele lepiej platna itp. zaczynam 5 stycznia a tu fasolinka moze hehe wszystko jest gdzies zapisane ;)) 1 co moge ew podciagnac pod ciaze ale mowie subiektywnie to ze dzien przed @ obudzilam sie o 3 nad ranem i nie moglam spac bo mialam taka chcice na grzybki w occie i juz nie zasnelam :) w 1 ciazy mialam to samo i dziewczyny mi przynosily do szpitala jadlam w nocy pod koldra a bylam w 7 tyg wtedy :D

Kroptusia powiem ci że i moja siostra i koleżnka też nie miały żadnych objawów typowo ciążowych, dopiero moja siostra pod koniec drugiego miesiąca sie dowiedziala ze jest w ciąży jak nie dostała drugiego okresu bo w pierwszym miesiącu miala takie skąpe plamienie ale myslala ze to okres bo ogolie ma bardzo słaby okres , a nie miala zadbych typowych objawów. Każdą ciążę przechodzi się inaczej.:tak: a to że sobie odpusciliscie i zmienialas prace i nie myslalas tak intesywnie o zaciążeniu to tylko na twoja korzyśc wpłyneło, pewnie organizm sie rozluźnił i zafasolkował :tak:
a znajoma jak się starała to co miesiąc miałą typowe objawy ciążowe, wszystko co tylko możliwe a kieddy po paru miesiącach wkoncu zafasolkowala to mówiła ze wogóle nie miała żadnych , ze sobie odpuscila , dopiero w drugim miesiącu sie kapnęła cos jak siusiu co chile biegala a tak to kompletnie nic!
także kochana kroptusiu głowa do góry!:-):-):-)

witajcie dziewczynki, ja dop[iero co wrocilam bo bylismy z mezem u jego rodzinki pod tarnowem,, bylo cieplo i rodzinnie:-D:-D:-D ale przez te przezarcie pojawila u mnie sie bardzo dokuczliwa od wczoraj zgaga,, oj piecze jak nie wiem co w gardle:/// i to nie jest zbyt przyjemne uczucie,, chyba musze teraz dac odpoczac zoladkowi:) :-D

marzenixx- jak tam twoje staranka???co pieknego dostalas od meza??
kroptusia- mi sie wydaje ze ty jestes w ciazy,, betke najlepiej powtorz
w.kropeczka - gdzie jestes??

oo tikanis :**** jak tam kochana brzusio pewnie rosnie :-D:-D moja siostra jak byla w ciąży miałą prawie na okrąglo zgage i ssała rennie bo gin jej pozwolila i bardzo jej to odpowiadalo i pomagało :tak:
a ja od męża dostałam perfumy:-) a ty? ja wiem ze najlepszy prezencik to masz od miesiecy w brzuchu:-D

Dziewczyny wlasnie odebralam wyniki bety...101,6
Ja przy ciąży miałam bete 14 a na drugi dzień spadła już na 11 i tak w dół.
Myślę, że nie masz co się martwić tylko zrób tak jak radzą dziewczyny betke dwukrotnie po świętach. Ja ciągle trzymam kciuki;-)

mam pytanko :)
czy ktoras z was slyszala albo sama miala takie przypadek ze ktoras zaciązyla w bardzo poznym dniu cyklu np 19, 20 ,21, czy w 22 ??
Jak miałam cykle 31 dniowe to zaszłam w ciążę w 17dc.

Witajcie dziewuszki,
w sumie to napisałam na forum pierwszych objawów, ale zanim tam ktoś zajrzy to albo dostanę @ albo mi się będzie spóźniać i zrobię test w końcu :-p
Z objawami to jest różnie ja już kilka razy miałam żyłki na piersiach i mleczny śluz ale ciąży nie było.
Poczekaj parę dni i zrób test. Trzymam jednak kciuki żeby objawy okazały się ciążowe.

w.kropeczka - gdzie jestes??
To prawda dawno kropeczki nie było :-(

reklama

To prawda dawno kropeczki nie było :-(
z tego co pamietam to wkropeczka miala testowac w wigilie.....
Jak można spytać gdzie się decydujecie na inseminacje tu w uk czy w Polsce?
my w Polsce nie mamy dobrego lekarza tu w uk zapisaliśmy się do kliniki z nhs i musimy jeszcze raz zrobić badanie ple.. i wtedy lekarz pewnie zdecyduje co i jak. a wiesz coś o inseminacji na jakich zasadach ją wykonują w uk ?
decydujemy sie w polsce,mamy dobrego lekarza,ja tak za miesiac do niego zadzwonie dowiedziec sie co i jak.mam nadzieje ze uda sie za pierwszym razem....:tak:!czytalam troche o inseminacji na innym forum i pisaly tam dziewczyny z anglii,ze dosyc dlugo to trwa w uk,nic wiecej nie wiem.jak bedziesz juz po wizycie,lub dowiesz sie czegos ciekawego daj znac prosze!jestem bardzo ciekawa jak to sie tu odbywa!pozdrawiam!

/

Do góry