reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starające się 2008

reklama
WITAM WSZYTSKIE ODWIEDZAJACE FORUM W DRUGI DZIEN SWIAT

........u mnie @ nadal nie ma powinna przyjsc wczoraj ale narazie cisza, temka rano 37,4 i dzis zacza mnie bolec brzuch i piersi z boku i na dole nie wiem czy dobrze czy zle bo zwykle bolaly mnie tak 7 dni przed @ a przestawaly gdzies 2 dni przed....Nie wiem tez siedze i mysle bo sie nie da inaczej

Witaj Kroptusia:-) wyglada mi to na fasolke,spozniony okers, tempka wyzsza itd :tak: Czy robilas juz test,?jesli tak to kiedy? bo ja to bym juz nie wytrzymala:tak:. Powiem ci, ze ja mam w tym m-cu podobnie. Co prawda jeszcze pare dni do okresu, ale tak jak u Ciebie piersi bolaly mnie ok tyg wczesniej i przestawaly na 2 dni przed @. W tym m-cu jest mi niedobrze od kilku dni:tak:,piersi mnie jeszcze nie bola i w brzuszku cisza a juz powinien bolec bardzo mocno na nadchodzaca zolze hmmmm.....nie wiem co o tym myslec. Nie chce sie nakrecac, bo pozniej jest wielkie rozczarowanie:-:)-:)tak:. W sumie poczekam te jeszcze pare dni i sama sie przekonam, ale oboje z mezem liczymy na male cudenko w Nowym Roku:tak::-):tak:

Lolitko200 ja tez tak jak Kroptusia uwazam, ze skrzepy pojawiaja sie czasem u kazdej kobiety. Ja tez nigdy nie mialam takich duzych a miesiac temy zobaczylam rowniez COS duzego, ktorego wczesniej nie mialam. Tez myslalam, ze moze poronilam, ze moze mala fasolka sie tam rozwijala, ale skonczylam tak myslec po 10 min, bo powiedzialam sobie ''co ma byc to bedzie'', nie dawaj sobie wiecej powodow do zmartwien:tak::tak:. No i przyszedl czas na nowy m-c i nowe staranka i przytulanka:tak::tak:. Glowa do gory;-);-)

Witajcie dziewuszki,
w sumie to napisałam na forum pierwszych objawów, ale zanim tam ktoś zajrzy to albo dostanę @ albo mi się będzie spóźniać i zrobię test w końcu :-pWięc pzreklejam moje zapytanko tutaj, bo tu Was więcej :-D

Ja w sumie nowa, bo i rzadko zaglądałam. Ale mam masę wątpliwości i w sumie chciałam napisać pytanko, ale chyba heeh... czas pokaże tak naprawdę.

Do @ mam jeszcze jakieś 2-3 dni.

Przytulanki były prosto wycelowane w jajeczkowanie (w połowie grudnia)
A z objawów?
- pobolewanie podbrzusza (od 10 dni jak na okres -wcześniej nie było aż tak długo)
- bolesne powiększone piersi, czasami swędzenie sutków (od 10 dni jak na okres - choć chyba nie bolały aż tak długo)
- widoczne naczynka krwionośne na piersiach idące od prawie szyi do samych sutków (a tego objawu nie zauwazyłam w poprzednich cyklach)
- siusianie częstsze - hmmm... ale dużo piję herbaty z cytryną ostatnio więc i siusia się częściej.

Chciałabym aby to była fasoleczka, ale testów nie kupuję. Boję się je już robić :dry: za duże rozczarowanie każdorazowo heeh...
Słyszałam, że widoczne naczynia krwionośne na piersiach to pierwszy objaw jaki występuje już kilka dni po zapłodnieniu. A w sumie moje pytanko brzmi: czy przed okresem one tez mogą stać się bardziej widoczne? Może ja na to nie zwróciłam wcześniej uwagi heeeh albo fiksuję już :confused:
i staram się wynaleźć objawy..
Co myślicie?

Aaaa... i dodam, że cięzko mi uwierzyć,że mogłabym nosić w sobie takie małe cudo. Ten stan wydaje mi się tak nieprawdopodobny, że w łonie kobiety może się rozwijać mały człowiek i tak idealny i cudowny, że aż nierzeczywisty. Czy tylko ja tak mam?
Albo to przez te wszystkie testy heeeh... które mimo starań ciągle uparcie pokazywały jedną kreskę :baffled:
Koleżanka mi powiedziała, że majątek zmarnuję na testy, a pierwszy objaw jaki zauważę to właśnie widoczne naczynka na piersiach, już po kilku dniach, wynik działania hormonów. Stąd moje pytanie

Kroptusia - Nadal nic nie widze. Po prostu napisz swoje tempki:)

Mezatka - dzieki. Jak juz wspomnialam. Now cykl, nowe starania:) Trzymajcie kciuki za mnie. Ja za was bede....

Nadinka - super, że czujesz to wszystko...
I z pewnością za chwilkę okaże się, że jest dzidzia - czego całym sercem życzę nam wszystkim tylko...
Sprubój (choć wiem, ze nie jest to do konca możliwe) nie myśleć o objawach non stop, bo wyobrażnia i samosugestia potrafi działać cuda...
Ja od 14 miesięcy non stop mam książkowe wręcz objawy, które okazują się tylko wytworem mojej wyobrażni:sorry2: Nie twierdzę, że u Ciebie też tak jest - ba! liczę na to, że za kilka dni napiszesz nam tu ładnie, że w Nowy Rok wchodzicie już Razem!!!
Chcę tylko przestrzec, żeby nie szaleć zbytnio z doszukiwaniem się obj., - bo może okazać się nawet nagla, że w hipotetycznej 6 dn. ciąży pojawia się kreska w dół brzuszka, je się czekaladę przegryzając ogórkiem i sika w nocy 5 razy...:zawstydzona/y:
No właśnie....
Kiedy przeczytałam pierwszy raz taka wypowiedż czyjąś po 4 miesiącach starań, uznałam, iż ten kto ją pisał jast głazem.... - teraz zmieniam zdanie: jak dzidzia będzie - to bedzie i się ujawni - nasza niecierpliwość niczego nie przyspieszy, a kolejny (zbyt wcześnie wykonany) test ciążowy to naprawdę wielki stres i nie daj Bóg kolejne rozczarowanie, które niszczy naszą psychę....

mezatka

ja juz zrobilam test tydzien temu w sobote :)) i wyszla blada kreska i od tego zaczela sie moja historia potem przez 3 dni powtorzylam test i 2 kreseczka. We wtorek bylam na becie odebralam w srode akurat w wigilie i 101 wg norm laboratoryjnych 4 tydzien. W srode mialam termin @ poki co nie ma. Dzis 34 dc 16 dpo i zaczely mnie bolec piersi z boku ale przy dotyku i juz 3 dni po terminie oraz brzuch do terminu oraz 2 dni po nim nic. Dzis tempka 37,4

Nadinka

Mam nadzieje ze to dzidzia a co do pytania to ja tez raz mialam zylki na piersiach i sie napalilam a potem @ najlepiej czekac i sie nie nakrecac :) Tez mialam mnostwo objawow a potem nic bleeee....Staram sie od prawie 3 lat wiec juz nie szukam objawow jak sa mdlosci to ze zatrucie itd itp :) Tydzien temu zrobilam test wyszly 2 kreseczki we wt beta 101 a nadal nie wierze ze moze byc fasolka boje sie poprostu zawodu @ poki co spoznia sie 3 dni, sluz sie pojawil 2 dni przed @ a na dzis dzien tempka 37,4 ale czekam cierpliwie bo jak mowie objawow brak :))zadnych boli mdlosci (raz mnie zemdlilo rano jak zapalilam pare dni temu wiec odstawilam) piersi zaczely mnie bolec dzis dopiero i to z boku przy nacisku a to juz 3 dni po @ przed @ NIC dlatego jesli u mnie sie okaze fasolka to powiem glosno i wyraznie NIE MIALAM NAJMNIEJSZEGO OBJAWU :) i nie musza byc. Zylki mi wyszly 3 dni prze @ ale tez na to nie patrzylam choc jest ich o wiele wiecej az do pach i duzo na brodawkach....Wiec trzymam kciuki :)

lolitka200

To moje tempki:

13-16dc - 36,6
17dc - 36,5
18dc - 36,4 (szczyt sluzu)
19dc - 36,75
20-25dc - 37
26dc - 36,9
27-30dc - 37,00 (3 testy dodatnie)
31dc - 37,2
32dc - 37 test beta 101 pozytywny
33dc - 37,1 (dzien planowanej @), test dodatni
34dc - 37,4

30dc pojawil sie mleczno bialy sluz w sporej ilosci ktorego nigdy nie mialam i jest do dzis jakby biala skapa bardzo @ to na tyle :)

reklama
Ja tez od tygodnia przed @ mialam mialy sluz. Bardzo gesty i bialy jak mleko. No ale @ przyszla:)

Wiec popieram Kroptusie - nie ma co pytac o objawy, i sie ich dopatrywac. KAZDA ma inaczej - wiec niepotrzebnie sobie stres robimy.

Kroptusia - ladne tempki - wyrazna owulka 18dc. Wiec wyczailas sprawe z przytulankami w ten dzien ?

I ogolne pytanko do wszystkich jesli chodzi o przytulanki. Sa rozne teorie - codziennie czy co drugi dzien. Do owulki czy tez dzien po?
Podzielcie sie waszymi staraniami.

Ja w tym cyklu miala przytulanki 2 dni przed owulka, w dzien owulki, i dzien po (tak na wszelki wypadek:))))

Do góry