reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Witam wszystkich serdecznie. Na forum babyboom trafiłam przez przypadek. Jednak bardzo chcemy mieć dziecko. Niestety przy rutynowych badaniach wykryto torbiel na jajniku. Pani doktor dała tabletki "Luteinę" i mówi, że spokojnie możemy się starać. Czy jest to bezpieczne, czy miał ktoś podobny problem. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Witam Cie serdecznie, ja tez jestem nowa, ale zaczynam sie szybko wdrazac :tak:

Lilu19, widze, ze na wyspie jestes krocej niz ja, ale szczerze mowiac podziwiam Cie, ze odwiedzilas Polske tylko raz i dopiero lecisz w maju 2009:szok:Ja bym nie wytrzymala. U mnie tak co pol roku latalam, ale ostarnio jest dluzszy okres. Ostatnio bylam w Polsce, a dokladnie w Bielsku-Bialej - bo stamtad pochodze:-)poczatkiem maja i lece 20 stycznia 2009 :-):-):-), bo tak bardzo tesknie za rodzinka a szczezgolnie za moja ukochana siostra (jest mlodsza o 2 lata), ktora jest moja najlepsza przyjaciolka, zawsze byla i bedzie :tak::tak::tak:Z nia zawsze moge o wszystkim pogadac i zawsze na nia liczyc, wiec brakuje mi z nia kontaktu i tych dlugich rozmow wieczorkami:-):-):-). No ale to juz niedlugo!!!

Kropeczko ty to bardzooo dlugo juz mieszkasz w Londynie, nie wiem czy ja bym tak potrafila, bo coraz czesciej mysle o powrocie:-:)-:)-(. Ta pogoda wykancza mnie ty najbardziej, brak lata, duzo deszczu i malo slonca. Czasem masakra jak dla mnie, bo ja zmarzlusek jestem:tak::tak:

A ty Romka jak dlugo jestes za granica? Czy mieszka ktoras z Was w tej deszczowej Szkocji? Kurde, ale narzekam. Nie zawsze jest szaro, nie zrozumcie mnie zle, ale tesknota jest barzo duza no i chec powiekszenia rodzinki tez na to wplywa :tak::tak:....

Lilu19, widze, ze na wyspie jestes krocej niz ja, ale szczerze mowiac podziwiam Cie, ze odwiedzilas Polske tylko raz i dopiero lecisz w maju 2009:szok:Ja bym nie wytrzymala. U mnie tak co pol roku latalam, ale ostarnio jest dluzszy okres. Ostatnio bylam w Polsce, a dokladnie w Bielsku-Bialej - bo stamtad pochodze:-)poczatkiem maja i lece 20 stycznia 2009 :-):-):-), bo tak bardzo tesknie za rodzinka a szczezgolnie za moja ukochana siostra (jest mlodsza o 2 lata), ktora jest moja najlepsza przyjaciolka, zawsze byla i bedzie :tak::tak::tak:Z nia zawsze moge o wszystkim pogadac i zawsze na nia liczyc, wiec brakuje mi z nia kontaktu i tych dlugich rozmow wieczorkami:-):-):-). No ale to juz niedlugo!!!

.

Na poczatku tez strasznie mi sie tesknilo i chcialam leciec juz po 3 miesiacach ale znalazlam prace i tak nie polecialam, pozniej bylo zawsze coz za " Nie " i tak jakos wyszlo, a teraz czekam cierpliwie do Maja, polece na caly miesiac do polski :-D
Co do Irlandii to ja tez tu nie mam pogody, tutaj jest tylko 1 pora roku... Jesien :szok: i zimno i pada i ciemno i wiucha, brrrrrr :baffled:
Wyobraz sibie ze Moj M zanim sie poznalismy to byl w Izraelu 5 lat i w tym okresie ani razu w polsce :szok: teraz tez poleci ze mna w Maju 2009 po 2.5 roku nieobecnosci...

Zmykam do pracy ,milego dnia dziewczynki, papapapapapapapa

Na poczatku tez strasznie mi sie tesknilo i chcialam leciec juz po 3 miesiacach ale znalazlam prace i tak nie polecialam, pozniej bylo zawsze coz za " Nie " i tak jakos wyszlo, a teraz czekam cierpliwie do Maja, polece na caly miesiac do polski :-D
Co do Irlandii to ja tez tu nie mam pogody, tutaj jest tylko 1 pora roku... Jesien :szok: i zimno i pada i ciemno i wiucha, brrrrrr :baffled:
Wyobraz sibie ze Moj M zanim sie poznalismy to byl w Izraelu 5 lat i w tym okresie ani razu w polsce :szok: teraz tez poleci ze mna w Maju 2009 po 2.5 roku nieobecnosci...

Zmykam do pracy ,milego dnia dziewczynki, papapapapapapapa

To w takim razie podziwiam go:-) A myslisz o powrocie do Polski?
Kurde mam wolne i siedze tylko przy kompie:tak:. Musze zrobic sobie przerwe hihihi, wiec zmykam papapap......ale wroce :tak:

ja mojemu M kupiłam koszulę i tradycyjnie ksiażki:-), dziecię moje zażyczyło sobie mp4, teściowi jakąś kolorową wódke ale nie wiem kompletnie co kupić teściowej, która wszystko ma... :szok: pomocy;-)

wiesz co ja tesciowej i Mamie kupilam linie przeciwzmarszczkowa z loreal revitalifr na dzien i na noc mam nadzieje,ze sie uciesza...

reklama
Witam Cie serdecznie, ja tez jestem nowa, ale zaczynam sie szybko wdrazac :tak:

A ty Romka jak dlugo jestes za granica? Czy mieszka ktoras z Was w tej deszczowej Szkocji? Kurde, ale narzekam. Nie zawsze jest szaro, nie zrozumcie mnie zle, ale tesknota jest barzo duza no i chec powiekszenia rodzinki tez na to wplywa :tak::tak:....

jestem dwa latka niecle w chceltencham w uk,w przyszlym roku w wakacje planujemy zjechac do Polski.Ja chce zajsc w ciaze a tu nie mam zaufania do lekarzy,ostatnio znajoma mojej przyjaciolki z uk nosila przez dwa miesiace martwe dziecko,nawet o tym nie wiedziala bo oczywiscie tutak kobieta w ciazy do 3 miesiaca nie jest traktowana jak w ciazy,poszla na pierwsze usg w 4 miesiacu a sie okazalo ze kolo 2 miesiaca dzidzia zmarla! w Pl to jest nie do pomyslenia.znajome namawiaja mnie na inseminacje w uk bo jest darmowa i w sumie co moze mi sie stac,waham sie i powiem Wam,ze chyba wole wydac kilka stowek,ale miec konfort psychiczny. Nie narzekasz kolezanko droga,kazdy kto jest za granica wie co czujesz nie musisz mi sie tlumaczyc naprawde rozumiem Cie bardzo dobrze!!!! pozdrawiam,mimo pogody trzymaj sie cieplutko!

Do góry