reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

więc ostatnio to wyglądało tak:
cykl 30 dniowy, wyczuwalny bol owulkowy ok. 16 dc, @ w terminie

kolejny cykl ( ten ostatni) okazał sie cyklem 38 dniowym, pierwszy wyczuwalny ból ( myślałam,że owulka) ok. 16 dc, potem po tygodniu ok. 23 dc znowu bol ( myślałm,że to może byc zagnieżdzenie, ale jak @ spóźniła sie te 8 dni, to pewnie dopiero w 23 dc miałąm owulke i po 14 dniach przyszła @, w tym cyklu przytulanki skończyłam w okolicach 16 dc)

teraźniejszy cykl potraktowałam jako cykl 30 dniowy i ok. 16 dc czułam ból, możliwe,że to była owulka, i serduszkowanie było ok. 14 dc i 16 dc, ale pomyślałam,że może sie znowu wszystko poprzekręcło i kolejne przytulanki były ok. 20/21 dc jeszcze tak na wszelki wypadek .......

@ na chwile obecną jeszcze nie ma, wczoraj test z I kreską ( wg cyklu 30 dniowego) na styczeń będę się umawiała do gina aby przebadać te ostatnie anomalie ...... i czekam, czekam, czekam ........

ja mam młodsze rodeństwo o 2,6 8 i 17 lat.... i teraz jest nam wesoło na rodzinnych imprezach .... :tak:

:tak:

Dziękuję za odpowiedź....hmmm to faktycznie musiałaś mieć wówczas owulkę około 24 dc a przytulanek nie było więc klops :-)

Ale dobrze, że teraz celujesz z przytulankami w dwie owulacje (w 16 dc i 24 dc) bo nigdy nie wiadomo jaki ten cykl może się zdarzyć.

Ja dokładnie teraz zrobię jak Ty, bo mam cykle 40 dniowe, a czasem 36-38 dniowe i ten ostatni własnie był krótszy, bo wyniósł 37 dni.

reklama
owu miałam chyba 10 grudnia lub 11-go (stawiam na 10, test owu dodatni, bolące wieczorem jajniki, a zwlaszcza jeden!)
dziękuję Wam wszystkim za wsparcie!!!

Kropeczko widziałas co pisała pixella - temperaturką też się nie trzeba sugerować!!! więc według mnie szanse mamy takie same!!!!
no to patrzac na termin owu to jakbys miala teraz jakis maly spadeczek tempki to moze oznaczac zagniezdzenie (ale nie zawsze temp spada przy zagnieżdzaniu) a jak jestes w gorącej wodzie kąpana :-D to w poniedzialek moglabys juz na betke isc! :tak: trzymam kciuki :-D:tak:
no a najlepiej jakbys teraz odstawila termometr w kąt i do terminu @ zapomniala o tym ze sie starasz!!!!!!!!!!! :-D:rofl2::rofl2::rofl2:

hej dziewczyny!
ja tak na szybko teraz tylko, bo sie zaczęłam pakować ...ale mi się nie chce i staram sie szukac zastępczego zajęcia:-) Lecę do domku na święta już dzisiaj wieczorem...ale obiecuję, że będę nadal do was zagądala...z tym, ze uż nie tak czesto jak teraz...bo raz bedę u tesciów (a oni nie mają internetu) a raz u rodziców-i tu jak będę to obiecuję , ze będę wskakiwała tacie na komputer:-)
U mnie dzisiaj tenmperatura skoczyla troszkę z 36,6 wczora ja 36,9...nadal mnie spina i kłuje i mrowi w brzuchu, ale tak jak mówilam-nie nakrecam się...wszystko moze być póki @ nie ma. Teoretycznie mam miec okres we wtorek i tak teraz kombinuje czy testować w środę czy tez już w poniedzialek nie isc na betkę....sama nie wiem, choc te napięcia w brzuchu moze wskazują mi na wcześniejszą @ i do poniedziałku się już pieronica rozkręci....bo takie cyle krotsze też wcześniej miałam....
No tyle o mnie.

Katarzynka79-trzymam kciukaski moooocno!!! Daj znac zaraz jak zatestujesz...chyba ze idziesz na tą bete w pon.?

Mężatko-ja kochanie robiłabym jednak testy owulacyjne wieczorem...zresztą nie tylko ja Ci tak radzę. I dziękuje bardzo za życzenia...równiez zdrowych, pogodnych....i przedw wszystkim spelnienia tego największego marzenia...ale jeszcze blizej swiąt sobie pożyczymy...:-)

Eve-to faktycznie zapowiada sie niespodziankowy prezencik:-)

Niunia-jak już sie za te robótki wexmiesz to moze ja tez złoze u Ciebie jakies zamowienie...bo ja do drutów, szydełek itd...to jestem:rofl2:

Buziaki dziewczynki!!! Ide pakowac walizkę, ale oczywiscie komputerka nie wyłaczam, bede was podczytywala do popoludnia:tak:
Miłego dzionka...u nas dzisiaj tak słonecznie od rana-suuuuper!:-D

U mnie dzisiaj tenmperatura skoczyla troszkę z 36,6 wczora ja 36,9...nadal mnie spina i kłuje i mrowi w brzuchu, ale tak jak mówilam-nie nakrecam się...wszystko moze być póki @ nie ma. Teoretycznie mam miec okres we wtorek i tak teraz kombinuje czy testować w środę czy tez już w poniedzialek nie isc na betkę....sama nie wiem, choc te napięcia w brzuchu moze wskazują mi na wcześniejszą @ i do poniedziałku się już pieronica rozkręci....bo takie cyle krotsze też wcześniej miałam....
No tyle o mnie.

Katarzynka79-trzymam kciukaski moooocno!!! Daj znac zaraz jak zatestujesz...chyba ze idziesz na tą bete w pon.?

hej no to tempke masz taką jak ja:tak: Na betkę nie idę, nie mam nawet kiedy i nie chce sobie psuc nastroju. chyba poczekam cierpliwie do terminu @ czyli do 24 a nawet 25 rano. Jak nie dostanę @ to zrobie test, wolę zobaczyć @ niż jedną kreskę....
no chyba że nie wytrzymam i zatestuję w wigilje rano żeby do kolacji juz mi wrócił dobry nastrój bo coś czuję że nic z tego...

za ciebie trzymam kciuki!!!!!!!!!!! i zaglądaj tu do nas jak najczęściej. Miłego i bezpiecznego lotu.
ps jak długo jesteś w Anglii?

hej no to tempke masz taką jak ja:tak: Na betkę nie idę, nie mam nawet kiedy i nie chce sobie psuc nastroju. chyba poczekam cierpliwie do terminu @ czyli do 24 a nawet 25 rano. Jak nie dostanę @ to zrobie test, wolę zobaczyć @ niż jedną kreskę....
no chyba że nie wytrzymam i zatestuję w wigilje rano żeby do kolacji juz mi wrócił dobry nastrój bo coś czuję że nic z tego...

za ciebie trzymam kciuki!!!!!!!!!!! i zaglądaj tu do nas jak najczęściej. Miłego i bezpiecznego lotu.
ps jak długo jesteś w Anglii?

Katarzynko trzymam kciuki żeby Ci się udało:tak::-D Cos czuję u Ciebie fasolkę...:tak::rofl2:

hej dziewczyny!
ja tak na szybko teraz tylko, bo sie zaczęłam pakować ...ale mi się nie chce i staram sie szukac zastępczego zajęcia:-) Lecę do domku na święta już dzisiaj wieczorem...ale obiecuję, że będę nadal do was zagądala...z tym, ze uż nie tak czesto jak teraz...bo raz bedę u tesciów (a oni nie mają internetu) a raz u rodziców-i tu jak będę to obiecuję , ze będę wskakiwała tacie na komputer:-)
No tyle o mnie.

Buziaki dziewczynki!!! Ide pakowac walizkę, ale oczywiscie komputerka nie wyłaczam, bede was podczytywala do popoludnia:tak:
Miłego dzionka...u nas dzisiaj tak słonecznie od rana-suuuuper!:-D

w.kropeczko,ale Ci zazdroszcze wylotu...ja tu zgnije w te swieta!!!!masakra!!!!wiesz co,ja bym poszla na betke na Twoim miejscu....mam czuja ze Ci sie udalo...myl pozytywnie!!!pamietaj ze to czas swiateczny,czyli magczny,wiec wszystko moze sie zdazyc....pozdrawiam Cie i rowniez bezpiecznego lotu Ci zycze,pozdrow ode mnie Polske;-)

reklama
Witajcie dziewczynki tak z rana :blink::blink::blink: no nie calkiem bo juz prawie poludnie:tak:. U nas Kropeczko tez piekny sloneczny ale mrozny dzionek:tak:, ale nie martwi mnie to bo w domku siedzie i jest cieplutko a swiadomosc, ze mam 2 dni wolnego nastawia mnie pozytywnie do wszystkiego :-):-):-):-)Wczoraj tez byly przytylanka z mezem wiec cala promienieje :zawstydzona/y:......Dziewczyny musze wam powiedziec szczerze, ze maz mi powiedzial, ze dopiero wczoraj nie pomyslal o ''majstrowaniu ''dzidziusia tylko zapomnial o tym a skupil sie na przyjemnosciach, ja tez tak myslalam i bylo niesamowicie:tak::tak::tak: Tego radze wszystkim starajacym dziewczynom!!!!

Romka i Kropeczko jak dlugo mieszkacie w UK? Bo ja mieszkam w Szkocji prawie 3 latka, dlugoooo jak dla mnie, ale kiedys wroce:-):-):-)

Milego dnia zycze wszystki !!!!!

Ide cos zjesc w koncu, odezwe sie pozniej papa

Do góry