reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witaj Kropeczko tak pozno a ty jeszcze na necie siedzisz?:-) Ja jeszcze weszlam, bo bylam ciekawa, czy ktos mi odpowiedzial na moje pytanie:-) i sie nie mylilam - a tu Ty pisalas SUPER :tak:Ja musze ci powiedziec, ze robilam rano testy, bo ulotka nic nie mowila o przeciwnosciach a dla mnie bylo to bardziej wygodne bo w tym tyg akurat wstawalam o 6.30 (czasem jest to 5.15, czasem 9) wiec stala pora byla przestrzegana, a wieczorkiem to roznie wracalam z pracy. Czasem jakies piwko,winko po pracy z mezem pilam i myslalam, ze to bedzie wplywac na wyniki. Powiem Ci szczerze,ze jutro zrobie rano i wieczorkiem, zobacze czy bedzie jakas roznica:tak:Wiem, ze wybierasz sie na swieta do domku, zycze wiec milego i udanego odpoczynku i oczywiscie Wspanialych Swiat spedzonych w gronie najblizszych Ci osob!!! Mam nadzieje, ze napiszesz czasem, bo napewno bedzie mi ciebie brakowalo:-(Buziaczki papa

reklama
Temp utrzymuje się 36.9, brzusio nadal boli. Dokładnie jak dwa cykle wstecz. Wtedy pojawiła się @. No cóż, chociaż zauważyłam, że M wreszcie wyluzował i jest normalny, przyjemny sex a nie robienie dzidziusia:-)
Kupił mi już prezent zawiną w kartonik w papier, zakleił - ciekawe co to:confused:

Jarzębinko ale te przytulanki były w owulkę (tą twoją przypuszczalną tak?)..... bo skoro Ci się wydłużył cykl to pewnie owulacja była później niż myślałaś mimo że niby czułaś tę owulkę....-dobrze rozumiem?

Napisz dokładnie bo chcę sobie przeanalizować twój przypadek.

Data okresu......
Długość tego cyklu...
I w jakie daty byly przytulanka :-)

więc ostatnio to wyglądało tak:
cykl 30 dniowy, wyczuwalny bol owulkowy ok. 16 dc, @ w terminie

kolejny cykl ( ten ostatni) okazał sie cyklem 38 dniowym, pierwszy wyczuwalny ból ( myślałam,że owulka) ok. 16 dc, potem po tygodniu ok. 23 dc znowu bol ( myślałm,że to może byc zagnieżdzenie, ale jak @ spóźniła sie te 8 dni, to pewnie dopiero w 23 dc miałąm owulke i po 14 dniach przyszła @, w tym cyklu przytulanki skończyłam w okolicach 16 dc)

teraźniejszy cykl potraktowałam jako cykl 30 dniowy i ok. 16 dc czułam ból, możliwe,że to była owulka, i serduszkowanie było ok. 14 dc i 16 dc, ale pomyślałam,że może sie znowu wszystko poprzekręcło i kolejne przytulanki były ok. 20/21 dc jeszcze tak na wszelki wypadek .......

@ na chwile obecną jeszcze nie ma, wczoraj test z I kreską ( wg cyklu 30 dniowego) na styczeń będę się umawiała do gina aby przebadać te ostatnie anomalie ...... i czekam, czekam, czekam ........

A ja mam brata o 15 lat młodszego :-)
A drugiego tylko o 2 lata młodszego :-)

ja mam młodsze rodeństwo o 2,6 8 i 17 lat.... i teraz jest nam wesoło na rodzinnych imprezach .... :tak:

Nie wiem... nigdy nie sprawdzałam..

książkowo przy cyklu 32 dniowym( wg suwaczka) owulka powinna być ok. 18 dc ....... ale coś pisałaś,że miewasz i cykle 26-28 dniowe, więc może być troszke wcześniej, więc pewnie najlepsy okres na serduskowanie to zacząć już ok. 11 dc.....:tak:

pozdrawiam i lecę do roboty..:tak:

Witajcie dziewczyny !!!!!
Katarzynko1979 i Kropeczko dziekuje, ze mi odpisalyscie:-):-):-). Mam tylko mala niejasnosc:-( Ja robilam testy z rana jak sie obudzilam, a Wy piszecie, ze tak sie nie robi, a testy pokazuja kreseczki coraz ciemniejsze. Po tym wszystkim poszlam przeczytac jeszcze raz ulotke i na testach pisze, ze moge robic o kazdej porze dnia- nie ma to znaczenia, pisze jeszcze ze wiekszosc kobiet preferuje robic to wlasnie z rana, jako pierwsza rzecz po przebudzeniu:-):-). Wiec nasuwa sie male pytanko ''Czy ja dobrze robie czy nie?'', bo zastanawiam sie co zrobic jutro rano:-(? Jesli tylko dacie rade to mi odpiszcie, z gory dziekuje!!! Ide sie poprzytulac do meza:tak:papa dobranoc wszystkim!!!

Kurde musze poprawic w koncu moj suwaczek, ale to juz jutro hihhih
Witaj!:-) Testy owulacyjne najlepiej robić wieczorem o podobnej godzinie i ogranicz napoje na dwie godziny przed... ja tak robię:tak:

Dzien dobry Dziewczynki! :-D
Czesc kobietki...
jestem zla dzis!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zadzwonilam dzis do mojej gin a ona ze moze mnie zapisac na 25 stycznia :angry::angry::angry: Tyle czekania???
I jeszcze mi nawymyslala ze jestem w goracej wodzie kapana :-:)-:)-( Przeciez to chyba normalne ze chcialabym wiedziec cos wiecej przed swietami :baffled::baffled:
no wiec w czwartek podazam ne betke... czy betke robi sie tylko z rana? i bez sniadanka?
u mnie dalej bez objawow a tesci robilam jeszcze jeden i tez są II :-) ale cos mnie w brzuszku ciagnie :-D
Buziaczki wielkie i owocnej nocki wam zycze
no to faktycznie odlegly termin!!! najlepiej jakbys pojawila sie u gina w 7tc bo wtedy juz serduszko bije! :tak: a co do betki to nie ma znaczenia o ktorej robisz bo stezeni HCG we krwi nie maleje a w moczu tak (dlatego najlepiej robic sikance rano zeby stezenie bylo wysokie) a co do przyrostu betki to na początku powinna przyrastac ok 100% a pozniej juz wolniej 66% w ciagu 48h - mam nadzieje ze zle nie napisalam a wrazie co masz tu link do kalkulatora Bety! :tak:
http://babymed.com/tools/pregnancy/hcg/

Temp utrzymuje się 36.9, brzusio nadal boli. Dokładnie jak dwa cykle wstecz. Wtedy pojawiła się @. No cóż, chociaż zauważyłam, że M wreszcie wyluzował i jest normalny, przyjemny sex a nie robienie dzidziusia:-)
Kupił mi już prezent zawiną w kartonik w papier, zakleił - ciekawe co to:confused:
Ładna ta tempka :tak::tak::tak: i nie kracz mi tu o @!!!!!! :angry:
mi sie caly czas wydawalo ze znam prezent od P. ale mam wrazenie ze cos kombinuje dodatkowego! :-D

Ostatnia edycja:
Wiecie co - obiecałam sobie, że jak zafasolkuję to będę dużo robiła na szydełku dla swojego dzieciątka:-)

ambitny plan:) ciekawe czy będziesz miała czas hihihi

Witajcie dziewczyny !!!!!
Katarzynko1979 i Kropeczko dziekuje, ze mi odpisalyscie:-):-):-). Mam tylko mala niejasnosc:-( Ja robilam testy z rana jak sie obudzilam, a Wy piszecie, ze tak sie nie robi, a testy pokazuja kreseczki coraz ciemniejsze. Po tym wszystkim poszlam przeczytac jeszcze raz ulotke i na testach pisze, ze moge robic o kazdej porze dnia- nie ma to znaczenia, pisze jeszcze ze wiekszosc kobiet preferuje robic to wlasnie z rana, jako pierwsza rzecz po przebudzeniu:-):-). Wiec nasuwa sie male pytanko ''Czy ja dobrze robie czy nie?'', bo zastanawiam sie co zrobic jutro rano:-(? Jesli tylko dacie rade to mi odpiszcie, z gory dziekuje!!! Ide sie poprzytulac do meza:tak:papa dobranoc wszystkim!!!

Kurde musze poprawic w koncu moj suwaczek, ale to juz jutro hihhih

instrukcja mojego testu mówi żeby robic wieczorem o stałej porze i przed tesem nie pic około 2 godzin. Doradzam Ci mimo wszystko wieczorem!

niunia - trzymam kciuki zeby to nie @ U mnie tempka też 36,9 - wieczorem nawet 37,4 ale wieczorny pomiar się chyba nie liczy. W sumie to ja sie nie znam na tych pomiarach. Obiecuje ze od nastepnego cyklu jeśli @ się pojawi to zacznę mierzyc regularnie i zawsze rano. Fajnie że Ci się M wyluzował, mój niestety ostatnio jakis niechętny jest:( moze mu sięnie podobam już:-(
Ładnego prezentu życzę:happy2:
Dziewczyny! Ja również życzę miłego dzionka:tak:

Miłego dnia również.

Kropeczo jak Twoja temperaturka? u mnie nadal 36,9 ale jak na ciąże to raczej za mało. I dziś zero objawó nawet plecy nie bola , brzuch też nie boli. Więc nastawiam się że będę próbować w styczniu.

Dzien dobry Dziewczynki! :-D

mi sie caly czas wydawalo ze znam prezent od P. ale mam wrazenie ze cos kombinuje dodatkowego! :-D

a nie korci cię Eve żeby przeszukac cały dom w poszukiwaniu prezentu, hehheheeh?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry