reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Dziekuje kropeczko, bede czekac na link od Ciebie, a jutro przejde sie i tak do apteki bo dzisiaj jest 8dc a my z mezem zawsze staramy sie tak od 11 dc, ale ostatnio myslalam, zeby sprobowac wczesniej:-)wiec czas ucieka hihihi. Ja mam cykle dosc krotkie ostatnio byl 24 dniowy,zwylke mam 26(nie wiecej). Jak tylko bedziesz miec chwilke napisz....pozdarwaim serdecznie;-)

Mężatko-kochanie, przepraszam ze dopiero teraz odpisuje, ale pojechałam po napisaniu posta na zakupy, a potem przygotowania do xmas party i uciekło mi to z głowy...teraz wrociłam, nadrobiłam zaległości na forum i mam ten link:-) Ja zamawiałam w UK 2 razy testy owulacyjne online w 2 różnych miejscach, ale polecam Ci ten-są dobre, tanie i szybciutko dostarczają:
Order Page
na dole tej stronki masz te testy w tabeli-ja kupowałam tą opcję: 10sztuk plus 2 ciążowe gratis przedostatnio (i wrzucili też jakies słodycze do koperty...miłe to było:-). Natomiast ostatnio ta strona nie chciała mi się otworzyć i musiałam kupic z innej stronki, ale były z kosztami przesyłki trochę drozsze-niewiele - choc identyczne paski- i stąd też kupowałam 10sztuk, link do tej drugiej stronki:
Ovulation Test Strips
Tylko klikasz które chcesz i kupujesz...
Z obydwu firm przyszły po 2 dniach, więc szybko...z tym, ze teraz jest weekend i pewnie jak zamówisz w sobote to bylyby na wtorek...choc moze dałoby sie na poniedzialek...nie wiem:-(
...a jak sama się zorientujesz w aptece, ceny z internetu sa dużo niższe.

Co do Twojego kolejnego pytania-kochanie-4 miesiace to naprawde niedlugo, popatrz ze niektore dziewczyny maja staz 1,5, 2 a nawet wiecej lat zanim uda im sie zajsc w ciazę.
Mysle, ze skoro oboje jestescie zdrowi i staracie się kiedy trzeba to przyczyna moze byc stres...czyli takie wlasnie jak piszesz - staranie sie za wszelką cenę - a potem odliczanie, wyszukiwanie itd...i ból i smutek za kazdym razem jak sie nie udaje i kolejny stres i znowu starania. Niesteyty ale tak to nasze ciało skonstuowane, ze wszystko tak naprawde siedzi w głowie i tam sie zaczyna...a stresior i nerwy to lepsze środki anty... dzialają czasem lepiej niz niejedne pigułki.
Wiem, ze rada na to jest tylko jedna-dac na luz i nie myslec, kochac sie jak ma sie ochote i po to by bylo milo, a nie myslec ze kochacie sie po to by poczac dzidziusia...wiem, ze łatwo się mowi-trudniej zrobic tak skoro sie wyczekuje II na tescie...ale trzeba nabrac trochę dystansu... a fasolka sama jak zobaczy ze ma spokoj i harmonie zapewnioną u mamusi to i szybciej sie pojawi.
A wogóle to doczytałam, ze masz krotkie dosc te cykle...moze nie masz dokladnie wyłapanej tez tej owulacji...jak masz cykl czasem 24 dni...to owulka może byc i w 10 i w 8 dniu...roznie to bywa-teoretycznie powinna byc 14 dni przed kolejną @, ale zdarza się, ze jest 10 dni przed i 18 dni przed....kazdy organizm sam to sobie ustala...wiec najlepiej zacznij robic testy owulacyjne od tego cyklu -i to wiare szybko -i tak maksymalnie zużyjesz 10 na cykl, bo przed samą @ już nie ma sensu chyba robić...a nuż uda Ci się trafić w II na tescie owulacyjnym zaraz na poczatku w pierwszych dniach...i jak juz owulację wyłapiesz to będziesz znała swoj rytm...
powodzenia kochana!!!!

No a ja po Xmas party...wreszcie:-):-D:-) Było ciekawie, ale muzyka do bani i ja wogole się dobrze nie bawiłam...poza tym to źle się czuje...boję się czy mi sie cos nie przyplątalo...moze mi się cysta na jajniku odnowiła...bo boli i spina mnie brzuch, mrowi jakoś śmiesznie i wogóle to jakoś mi tak bardzo dziwnie jest i do tego w krzyżu mnie boli cały dzien jak diabli. I popołudniu pojawił mi się śluz - niedużo, teraz juz go nie ma...ale był taki żółto-brunatny...a to 19dc i powinno byc całkiem sucho...chyba, że ta owulacja dopiero teraz jest...ale testy wyszły pozytywne 4 dni temu....no albo jakims cudem juz zagniezdzenie i stad takie dziwactwa mam......Sama juz nie wiem, wole nie rozmyślac...ide spac bo poźno...

A czy u was tez tak wieje...tu chce głowę urwać....ja mieszkam na 6 piętrze nad wodą w dodatku i mam jedną scianę w salonie z okien tylko -co musze wam powiedziec jest do bani!!!... i w takie wietrzne dni i noce jak teraz to mam poprostu muzykę z wiatru i Tamizy za oknem:-)

Martynka222-daj znac z samego ranca - trzymam kciuki!!!

Katerinka-przykro mi...oby do staranek i bedziemy dopingowac w kolejnym testowanku;-)

Ostatnia edycja:
reklama
romka - racja, tyle lat z tabletkami i organizm przemawia do nas inaczej niż wcześniej, a może pop prosu przyzwyczaiłyśmy się jak to było z tabletkami, zapomniało ciało jak się przed tabl anty cierpiało:rofl2:

A co do moich problemów - dziś a propos zapachu dobrze, wczorajsze było wywołane najprawdopodobniej - koronkom - jako alergik nie toleruje wielu materiałów choćby nie wiadomo w czym je się prało:rofl2: A bieliznę z koronką tym bardziej - chociaż miałam nadzieję, że to minęło:no: Natal tyko drogie satynki i delikatne materiały....

Dziewczyny, te co już wiedzą, że wskakują na rok 2009 - nowy wątek mamusie i staraczki w 2009 r - wskakujemy nadziei nie można tracić, szybciutko!!!!!!!
4752.gif

No a ja po Xmas party...wreszcie:-):-D:-) Było ciekawie, ale muzyka do bani i ja wogole się dobrze nie bawiłam...poza tym to źle się czuje...boję się czy mi sie cos nie przyplątalo...moze mi się cysta na jajniku odnowiła...bo boli i spina mnie brzuch, mrowi jakoś śmiesznie i wogóle to jakoś mi tak bardzo dziwnie jest i do tego w krzyżu mnie boli cały dzien jak diabli. I popołudniu pojawił mi się śluz - niedużo, teraz juz go nie ma...ale był taki żółto-brunatny...a to 19dc i powinno byc całkiem sucho...chyba, że ta owulacja dopiero teraz jest...ale testy wyszły pozytywne 4 dni temu....no albo jakims cudem juz zagniezdzenie i stad takie dziwactwa mam......Sama juz nie wiem, wole nie rozmyślac...ide spac bo poźno...

A czy u was tez tak wieje...tu chce głowę urwać....ja mieszkam na 6 piętrze nad wodą w dodatku i mam jedną scianę w salonie z okien tylko -co musze wam powiedziec jest do bani!!!... i w takie wietrzne dni i noce jak teraz to mam poprostu muzykę z wiatru i Tamizy za oknem:-)

Martynka222-daj znac z samego ranca - trzymam kciuki!!!

Katerinka-przykro mi...oby do staranek i bedziemy dopingowac w kolejnym testowanku;-)

W.Kropeczka zawsze marzyło mi sie mieszkanie przy Tamizie:) (kiedys mieszkalam w Londynie przez pół roku ale zdecysowalam sie wrócic do kraju).

A masz jakieś jeszcze objawy oprócz śluzu? (nie wiem czy czegos nie pominęłam, dlatego się nie denerwuj jak nie przeczytałam Twojego posta...)

Martynka222- jak wyszedł teścik?

Katerinka - głowa do góry, niedługo następne podejście:)

Martynko gdzie się podziewasz? My tu niecierpliwie czekamy na wieści:tak:
Kropeczko super było by gdyby pod twoim serduszkiem przed swiętami zamieszkała malutka kropeczka, daj znać jak zaobserwujesz cos nowego?

Ostatnia edycja:
A propo dobrych wieści to może mi też sie udało.... piersi dalej bardzo bolą.. macica dalej pobolewa a nad ranem miałam taki mocniejszy bol... do @ jeszcze 5 dni... zobaczymy.. trzymajcie kciuki...:-D

Mąż mówi, że zapach jest niewłaściwy, ja nie czuje bo mam zatkany nosek a swędzenia, pieczenia nie czuję:dry::confused:
Wiele objawów mnie zaskakuje bo tabletki brałam pięć lat a wtenczas jest trochę inaczej.
No ale strasznie boli mnie podbrzusze jak przy okresie już od tygodnia a @ dopiero w święta...

Wyświetla się jak wkleję sama podczas odpowiedzi a nie ma go pod moimi łabądkami małżeńskimi:confused:
Kochana musisz wkleic link do okienka gdzie masz łabędzie w Ustawieniach-Edytuj sygnaturę. Później klikasz na dole zapisz i już:tak::blink:

reklama
Do góry