reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

;-)Imaginationchciałam zapytac jak było u ciebie ze śluzem kiedy szałaś w ciążę, tzn. czy było go np. więcej na pocztaku a potem może mmnniej, jak wyglądał itp.?
Z góry dziękuje za odpowiedź;-):-):-);-)
Zauwazyłam na jakies 5 dni przed @ biały sluz i to dość dużo. Śluz był jak lekko zsiadniete białko jaja. I po tym m.in. podejrzewałam fasolkę:-)

reklama
Z tego co ja czytalam to tempka podnosi sie 1 dzien po owu a w owulke jest najnizsza.

Dzięki Lilu raz jeszcze! No ja niestety mam dzisiaj spadek temperaturki do 36.4 wczoraj było 36.7, a jesli byłaby fasoleczka to tempa powinna rosnąc już od samej owulacji...prawda?...więc się nie nastawiam że się udało:no:

Z tego co wiem to wlasnie temperatura spada na owulacje,potem wzrasta :-)
Tu masz linka ...:-)

Kevinka-kochana jesteś, dziękuję...alez Ty maszn nosa do tych stronek...na kazdy temat szybko cos wyszukasz...podziwiam Cię!

Tak myslalam, zreszta o tym pisalam, wiec u mnie mierzenie tempki odpada. Wlasnie jestem w trakcie @ i mam zamiar jutro kupic testy owulacyjne.... Moze ktoras z was poleci mi jakies dobre, ktore mozna kupic w UK.
A tak poza tym kropeczko jestes niesamowita, ze potrafisz tak szybko i prawie wszytstkim odpisac.

Męzatko-dziękuje kochanie za miłe słowa:-)
Ja w Anglii kupuje testy owulacyjne przez internet-naprawde wychodzi dużo taniej niż w aptece, a czek się 1-2 dni...więc jeśli dopiero konczy czy dopiero co skonczył Ci się okres to masz czas zakupic je i dojda na czas. jak chcesz dam Ci link do stronki z której kupowałam - poszukam go i podeślę.
A jak wolisz jednak w aptece to wydaje mi się, że dobre są Clearblue-z tym, że droższe.

Wlasnie zaczelo mi sie plamienie i bol okresowy.
Smutno mi, ale jakos bardzo mnie to nie zmartwilo. To ostre przeziebienie ktore mnie meczylo, tez na pewno nie pomoglo_Od kilku dni juz sie jakos nie nastawialam. Przykro, ze nie udalo sie za pierwszym razem ale przynajmniej na spokojnie do Polski na swieta pojdziemy i jestem juz umowiona z ginem na 22.12. Zrobie USG, cytologie i badania krwi. Ostatni raz robilam rok temu, wiec czas. To akurat powinien byc poczatek moich dni plodnych:tak: A moze lekarz bedzie w stanie powiedziec z USG czy cos widzi- chodzi mi konkretnie o jajo ;-)

Kulaszusza-kochanie-głowka do góry...@ szybko minie i święta upłyną Wam pod hsłem "STARANKA"...czy może być coś milszego niz serduszkowanie z ukochanym przy blasku swiatełek z choinki:-)
Słonko-nie smuc się...za pierwszym podejściem naprawde rzadko sie udaje...najczesciej pary koncza sukcesem staranka chyba koło pół roku - do roku dopiero......wiec 1y miesiac to naprawde dopiero poczatek staran....-ja też jestem teraz po 1ej próbie, testuje w wigilie...ale nie liczę na nic, tymbardziej, ze spadla mi dzisaj temperaturka:-(
Ginekolog zobaczy wszystko jak się pojawisz w okolicach owulacji-super czas na badanie pod kątem sprawdzenia dojrzewających pecherzyków i tego czy masz owulację!
Będzie dobrze!!!!! Nie wolno się smucic...maluszek pojawi sie już niebawem, w najlepszym dla Was czasie:-) Sciskam mocno!

w.kropeczko - kłucie w podbrzuszu może świadczyć o zagnieżdżaniu się dzidziusia i tego Ci życzę z całego serca!

Kasiulek82-u mnie za wczesnie chyba bylo na zagnieżdżanie, bo czulam kłocie 2 dni po serduszkowaniu, a zagnieżdżanie jest koło tygodnia po..., a może to klocie to byla dopiero owulacja...już nie wiem:rofl2:
Gratulacje dla kolezanki!!! fantastyczne wieści - 2 małe bobaski na świecie i to parka:-D:-):-D Tez bym tak kiedys chciala...
A ty się slonko kochane tak nie martw tymi pecherzykami-w dodatku jak masz taka prolaktynę...no sam nie wiem co to moze być, ale bądx dobrej myśli i szybko marsz do dobrego lekarza i będzie wszystko dobrze!!!! :-)

w.kropeczko- hehehe :-D:rofl2::blink: co do dolegliwosci ciazowych z uplywem konca 3 mc wszytsko jak reka odjal ustalo no ale za kilka dni wrocilo mdlosci rocliy ale juz nie calyd zien tylko np chwytaja mnie rano,, badz wieczorem i to tez zalezy do dnia.. z nowych dolegliwosci doszedl bol w pachwinie, ale nie jest on jakis straszny, da sie wytrtzmac.. co do cery to napewno mniej sie tlusci, syfki juz prawie wogole nie wyskakuja,, zostaly pozostalosci na policzkach w postaci plamek.. ale kupilam juz taki krem zluszczajacy i pomaga,, schodzi skora ta brzydka no i plamki powoli jednak znikaja...mam nadzieje ze do 24 beda juz bardzo bladziutkie... a u ciebie jak z cera???

Tikanis-fajnie, ze dolegliwosci Ci juz ustapily:-)...to jak się teraz weźmiesz za smakołyki to zobaczysz jak oko lekarzowi zbieleje jak Cię zważy 5 stycznia:szok::-D:szok:
No popatrz-buźka już ładna, samopoczucie dobre, mdłości odeszły...nic tylko w ciąze zachodzić:tak::-p:tak:
A moja buzia nawet troszkę lepsza, bo odrzucilam te wszystkie masci, specyfiki i antybiotyk...i stosuje jedynie mydelko apteczne-wieczorem siarkowe, a rano - sebamed (chyba tak sie nazywalo...wywaliłam pudełko a na mydle nie ma nadruku:zawstydzona/y:) a wieczorem na noc-wsmarowywuje taki specjalny olejek z wyciągu z ziół i roślin do regulacji cery z trądzikiem, tłustej i z porami...i widzę, ze działa:-):-)

...u mnie temp powyżej 37 trochę brzuch pobolewa ale bardziej plecy, nawet mniej boli niż wczoraj chyba trochę dziwne?! a może to cisza przed burzą i nadchodzi wredna @!!
pozdrawiam was wszystkie kochane

Martynko222-i co???? Masz II czy @....bo ja tak sciskam te kciuki nadal i xle mi się klika...napisz czy moge już rozluźnic łapki:-D;-):-D

W.kropeczko jeszcze naszczęście nie ma @ spodziewam się jej jutro czyli 30 dnia cyklu ale ostatnio przyszła 31dc:rofl2: wiec do niedzeli muszę sie powstrzymać od testowania choć już miałam kilka krytycznych momentów z testem w reku:cool: w tym cyklu ale udło mi sie powstrzymać:-D:-D:-D
Kropeczkojak udały sie zakupy?;-)
Pysiu-a jak u Ciebie??? mam nadzieję, ze nadal @ nie przyszła i juz sie nie pojawi:tak::-):tak: Monitoruj nas na bieżąco!
A moje zakupy...ech...szkoda gadac - tlumy, tlumy, tłumy ludzi, a ja tego nie cierpię!!!!!! Wiec zeby sie nie wkurzac tylko wypatrzylam to, co chcę dla siebie i dzisiaj - zaraz - podjade tam i na spokojnie kupię, przed poludniem mam nadzieje, bedzie luźniej. Na szczescie mój maz był bardziej cierpliwy wczoraj i udało mu sie kupic smoking...zresztą byly z tym niemale jaja-bo po mierzeniu, sprawdzaniu itd...w koncu kupił w M&S a po 3 godzinkach wyszukał w innym sklepie drugi -o połowę tańszy - a niemal taki sam) i teraz mamy w domu dwa...:-D:-D:-D No ten pierwszy oczywiscie jutro odda z powrotem, no bo na cholerę 2 smokingi...a wczoraj juz go oddac nie mogł bo juz zamknęli sklep:-):-D:-) Ale wogole to jakos nie mam teraz juz ochoty na to party-nie wyspałam się, mrowi mnie podbrzusze i wogole mam humorek na "nie", no ale idę na tą impreze bo nie moge nie iść...do wieczora powinnam się zebrać:-p

!Prosiłyście o fluidki - oczywiście wysyłam (zakładając że ta moja ciąża to prawda :-) Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę na własne oczy! :tak:).A w ogole jakoś nie najlepiej się czuję... Nie wiem co z pracą, jestem daleko od domu, sama. Prawie nie cieszę się z dzidziusia, i to tez mnie martwi :-(. Poprzednim razem byłam w euforii, a teraz... taka obojętność. Nie rozumiem tego!

Vusia kochana-dziekujemy za fluidki:-) No nie mów, ze Ty nadal nie wierzysz!!! ciesz sie kochanie bo jesteś szczęsciarą jak sie patrzy:tak: O pracę się nie martw...poradzisz sobie ze wszystkim na pewno-zobaczysz jakich fasolka sił Ci doda!!! Głowa do gory!!!

Witam was kochane ;))))))))
Pozdrawiam wszystkie cieplutko ;**********

No Malwinka i jej słodki avatarek się pojawili!!! Super!!! Kochanie co u Ciebie? Zagladaj do nas czesciej!:tak:

Jestem już po wizycie. Dostałam metformax 500 i monitorujemy cykl jak nie pomoże to wtedy clo.Ja dziś dostałam leki i starankowy cykl niedługo się zacznie:-)

Kinguś-życze ci kochana, żeby sie obyło już bez clo i aby ten metformax pomógł od zaraz i grudniowe staranka zakończyły sie zdrową i silną fasolką!!!! powodzenia kochanie!

i reszta lekturki w kolejnym poscie, bo za duzo już nakow mam:-(((

I ciąg dalszy....
Witam!
Jestem na tym forum pierwszy raz chociaż portal nie jest mi obcy... Często zaglądam do kalendarza i liczę, liczę, liczę... Niestety nie udało nam się do tej pory - staramy się z mężem od kwietnia... Stwierdzono u mnie zespół policystycznych jajników... Mam nadzieję, że znajdę tutaj odrobinę nadziei na powiększenie naszej dwuosobowej rodzinki...Jestem 3 mc na duphastonie i pierwszy mc na clo... wczoraj mialam wizyte u gin i pocieszyla mnie ze jajniki zaczely rozruch...;) Mam nadzieję, że mój mężulek też się rozrusza
Pozdrawiam!

Witaj Aga6696-fajnie, że sie do nas przyłączyłas! bedziemy Ci razem dopingowały i będzie fajnie...bo tu zawsze na forum jest fajnie:-D:-):-D
PCOS się nie martw baaardzo, bo to nie przekreśla możliwosci poczęcia bobaska, tylko trzeba troszke nad tym popracować z hormonkami...ale będzie dobrze! Wiele dziewczyn ma PCO na jednym lub obu jajnikach i czesto nawet te, które w życiu nie stosowaly zadnych pigułek anty...więc się nie obwiniaj, ze sama sobie zaszkodziłas -kochanie - nie ma reguły!
Najwazniejsze, ze masz diagnoze i podjęlaś leczenie i już jeden jajniczek wziął sie do roboty...wiec jestem pewna ze staranka szybko zakończysz II na tescie ciążowym! powodzenia!:-)

...
Niunia27 trzymam kciuki, aby była to fasoleczka, a i o posadke się nie martw. Na pewno będzie ok.
Aga6696 Witam Cię serdecznie. A co do rozruchu jajników, nie zastanawiaj się więc, tylko do roboty ;-)
Sisi86 trzymamy mocno kciuki. Na pewno zdasz!!

Mitemil-hej, hej, hej! A co u ciebie??? Wpadlaś do nas tylko na sekundkę i nic nie wiemy...pozdrawiam!:-)

W.KROPECZKO jak tam zakupy?mam nadzieje,ze udane....

dziękuję Romka ze pytasz...no właśnie napisałam na ten temat powyzej...w odp.do Pysi chyba:-) ja jakos ostatnio jestem antyzakupoholiczka...bo cholera mnie bierze jak mam iść do sklepu:-))) Cos mi sie poprzestawiało:rofl2::rofl2::rofl2: Ale mam upatrzoną szal w M&S i torebkę z nexta, naszyjnik też...wiec jakos bedzie. Najważniejsze ze kiecki nie musialam kupowac bo chyba bym isę nerwowo wykończyła:-p

Kropeczko, mam nadzieje ze ... jutro swietnie bedziecie sie bawic na imprezce.

Dziekuję! też mam taką nadzieję, choc te sztywne party nie są w stylu wielkich zabaw i luzu - bardziej liczy się "etykieta" wiec moze byc sztywno... ...co nie bardzo mi odpowiada:-)

Witam. Mam na imię Gosia i jak pewnie większość z Was wypatruje dzidziusia.
Choć nie wiem czy to już od kilku dni mam delikatne nudności i jestem płaczliwa. Bardzo pragnę tej istotki i nie mogę sie już doczekać. Z drugiej strony boje się zrobić test.....trzymajcie kciuki za tydzień go wykonam i czywiście sie pochwalę
Całuski dla starajacych się przyszłych mam

Syrena1...Witaj!!! No widze, ze kazdego dnia przybywa nam jakas nowa staraczka-oj bedzie przyrost naturalny piął się w górę:tak::-D:tak: Syrenko-czy to pierwszy bobasek? Który masz dizen cyklu...jak długo sie staracie? Napisz nam wiecej o sobie kochanie! Buziaki!

:szok: ...a ja podjelam decyzje - od stycznia na lekcje doszkalajace ide!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
A dzisiej jest piątek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2::-D i mężulek wraca ze szkolenia :-D:-D:-D

Super, że sie zdecydowałas...to sienazywa Noworoczne postanowienie...szybko i konkretnie!!! :-)
Hm....maz wraca mowisz...oj poleca wióry:-D:rofl2::-D

dzięki dziewczyny za słowa otuchy:-) cieszę się, że znalazłam się wśród Was... zaczynam pierwszy cykl staranek z moim mężczyzną:-Dzobaczymy co z tego wyniknie...
miłego dnia dziewczynki:-)

Catedra-no to trzymamy mocno kciuki !!!!!!

Czesc Dziewczyny,
jestem "nowa" na waszym watku - do tej pory pisalam tylko na "mamy z Niemiec", ale postanowilam, ze i do Was sie dolacze:tak:

my nasze starania rozpoczelismy w tym cyklu i jak dobrze pojdzie bedzie to nasza 3 dzidzia. Mamy juz dwoch chlopcow, 6 i 3,5 roku, wiec dziewczynka nam sie marzy, ale trzeci chlopaczek tez bedzie super (w koncu mamy juz wprawe :-))
Jestem juz po owulacji w tym cyklu i kolo Bozego Narodzenia sprawdzimy, czy sie juz udalo, czy nie. Bardzo bym chciala, do tej pory szybko zachodzilam w ciaze ( pierwsze dziecko 2 cykl, drugie - pierwszy), wiec mam nadzieje, ze i tym razem dlugo nie poczekamy:-D

pozdrawiam serdecznie

Pscola-witaj kochanie na naszym wątku! No widze, ze Ty to pewnie długo u nas nie zagoscisz skoro tak szybko Ci sie udalo 2 razy zajsc w ciażę -gratuuję!!!! Pewnie zaraz przejdziesz do oczekujacych 2009...czego bardzo mocno ci życzę!!! I trafiaj w dziewczynkę-czyli sexik przed kilka dni przed owulacją i potem już NIE....powinno sie udać:-) Buziaki! a i testujemy w tym samym czasie kochanie...z tym, ze to moja pierwsza próba wogole...i mam mniej chyb aoptymizmu od Ciebie...i Katarzynka tez w tym czasie robi tescik -wiec jest nas już 3 na wigilie w kolejce po II pod choinką:-D:-):-D

Super !!!! Mój też dziś wraca z miesięcznej delegacji. YUPIIIIIIIII !!!!

Olica-no to się będzie działo:rofl2::-D:rofl2:...

KATARZYNKA1979-a czy Ty masz jakieś objawy...podejrzenia co do fasolci? Wiem, ze to baaardzo wczesnie, ale mam na mysli czy masz jakies inne odczucia niz zwykle?

Agniesiak85- no to staranka widzę juz zaczęłas...a może jednak kochanie ta @ nie przylezie juz w tym cyklu do Ciebie, co???? Wiesz niby przytulanek nie było...a kto wie czy tam mąż nic nie
zadziałal jak spalaś???:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2:

Imagination-Tikanis ma rację najplepiej popytaj bezpośrednio w aptece i nie kupuj zadnych "cudów" w drogerii, nie ma jak apteczne kosmetyki, na pewno coś Ci poradzą fajnego i skutecznego, bo chyba masz mieszaną bużke skoro tu sucho a tam wągry...
A gdzie Wy te fotosy ślubne od Tikaniska macie, ze już któraś z koleji je chwali??? Na BB?

Jarzebinka, Czarodziejka, Pixelka, Elizabeth...itd itd...:rofl2::-D:rofl2:-pozdrawiam was równie serdecznie i miłego weekendziku zyczę!!!

KATASTROFAXXX -JA SIĘ MASZ SKARBIE? PAMIETAM, ZE MY TU NA CIEBIE CZEKAMY I MOCNO PRZYTULAMY...NIE JESTES SAMA SERDUSZKO!

GEMINI!!!!!! HALOOOOO!!! A JAK TAM PO WIZYCIE W KRAJU U GINKA??? JAK LOT??? CO SŁYCHAC??? ODEZWIJ SIE KOCHANIE!!!

Dzięki Lilu raz jeszcze! No ja niestety mam dzisiaj spadek temperaturki do 36.4 wczoraj było 36.7, a jesli byłaby fasoleczka to tempa powinna rosnąc już od samej owulacji...prawda?...więc się nie nastawiam że się udało:no:

Kochana SPADEK tempki moze byc przy implantacji zarodka, jeseli jutro sie temperatura podniesie to znaczy ze wlasnie to u Ciebie nastapilo :tak:;-)

Imagination-Tikanis ma rację najplepiej popytaj bezpośrednio w aptece i nie kupuj zadnych "cudów" w drogerii, nie ma jak apteczne kosmetyki, na pewno coś Ci poradzą fajnego i skutecznego, bo chyba masz mieszaną bużke skoro tu sucho a tam wągry...
A gdzie Wy te fotosy ślubne od Tikaniska macie, ze już któraś z koleji je chwali??? Na BB?
tak też zrobię :tak:
Fotoski są w Jej albumie w profilu, tak na BB:tak:

Kochana SPADEK tempki moze byc przy implantacji zarodka, jeseli jutro sie temperatura podniesie to znaczy ze wlasnie to u Ciebie nastapilo :tak:;-)

Lilu kochanie-jak mi tak mówisz to ta temperatura chyba zaraz mi sie podniesie...z emocji:-D
Ale czy mozliwe zeby implantacja byla tak wczesnie? Serduszkowalismy we wtorek wieczorem i w nocy, we wtorek w dzien mialam ten silny bol woulacyjny, a dzisiaj piątek-jedynie niecale 3 dni... chyba nie mozliwe zeby juz była implantacja... ?

Imagination-dzięki za odp...a ja myślałam ze Tikanisek leniu****e an całego dlatego nie pisze prawie wcale lub malutko......a Ona :-p fotki na bb wstawiała:-);-):-)

Ostatnia edycja:
No i przyszła @!!!:tak::-D:rofl2:
Cieszę się niezmiernie:happy:
Bo to oznacza, że w święta działamy:happy:
Teraz suwaczek musze wstawic, tylko nie pamiętam tej fajnej stronki...:zawstydzona/y::-(
Ale poszukam zaraz i cosik wykombinuje:tak:

Lilu kochanie-jak mi tak mówisz to ta temperatura chyba zaraz mi sie podniesie...z emocji:-D
Ale czy mozliwe zeby implantacja byla tak wczesnie? Serduszkowalismy we wtorek wieczorem i w nocy, we wtorek w dzien mialam ten silny bol woulacyjny, a dzisiaj piątek-jedynie niecale 3 dni... chyba nie mozliwe zeby juz była implantacja... ?

kochana podobno cuda sie zdarzaja :tak::-)

imigation- to powodzenia w aptece i dzieki za komplement:-D
asus- no rzeczywiscie dopeiro co pamietam jak bylismy z mezulkiem w 8 tyg na usg a tu juz 16, w sumie 17 sie zaczal..:-D
w.kropeczka- no z tymi mdlosciami to tak nie do konca ustaly, co do cery tez jeszcze nie jest taka jakbym tego chciala i jeszcze jej sporo brakuje.. a samopoczucie zalezy od dnia..hehe:-D:rofl2:fajnie

reklama
imigation- to powodzenia w aptece i dzieki za komplement:-D
asus- no rzeczywiscie dopeiro co pamietam jak bylismy z mezulkiem w 8 tyg na usg a tu juz 16, w sumie 17 sie zaczal..:-D co do plci to nie mam zadnych przeczuc hehe no ale mam nadzieje ze 5 stycznia sie dowiemy:)
w.kropeczka- no z tymi mdlosciami to tak nie do konca ustaly, co do cery tez jeszcze nie jest taka jakbym tego chciala i jeszcze jej sporo brakuje.. a samopoczucie zalezy od dnia..hehe:-D:rofl2:fajnie ze u ciebie buzka juz lepsza... ja jeszcze na policzkach wugladam jak biedronka:baffled:

Do góry