reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

... ja stwierdziłam że jeśli zatestuje to grubo po terminie @ którą mam dostać około 10.12. Postawiłam ostatnio na zdrowe odżywianie i trochę ruchu, mam zakaz kupowania testów ciążowych, zaglądania do wózków i podziwiania małych dzidziusiów ;-).
Niestety ostatnio na zakupach nie powstrzymałam się i przystanęłam przy dziale z malusieńkimi ubrankami... oh.

Witaj Asiucha - aleś sobie rygor narzuciła, no no...-podziwiam! :-) Do 10 już niedługa droga, tydzien zleci i będziesz się II chwałila! Powodzenia kochanie!

spokojny dzionek na bb dzisiaj byl.....pozdrawiam,dobranoc!!!

Romka ja tchu złapac nie moglam ...post za postem...a Ty piszesz ze spokojnie...:-D:-D:-D
Jak tam w pracy?

witam was dziewczynki,, ja dzis do lekarza ide na kontrole i troszke sie boje://

Tikanisku -Nie bój się !!!! Wszystko jest dobrze, a lekarz tylko to potwierdzi-zobaczysz!!! Taka bużka jak twoja ma być naokragło uśmiechnieta- o tak: :-D Pisz koniecznie co i jak zaraz jak wrocisz z badania! Buziaki:-):tak::-)

...Dziewczyny jestem mega szczesliwa. Następna wizyte mam juz 19.12.2008 i juz bedzie bilo serduszko:tak:WSZYSTKIM OCZEKUJACYM NA FASOLKE PRZESYLAM FASOLKOWE FLUIDKI~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Marcia-a nie mówilam, ze będzie zdrowya fasolka i wszystko w porzadku...jak "gra gitara" to gra ... na dobra nutkę:-):tak:
Wspaniale wieści kochanie-dbaj teraz o Was i odliczam do 19stego!
Fluidki też zbieram, a jak!:-D:-p:-D

a wszystkim Basiom, w dniu świeta Barbórki wszystkiego naj, naj, naj ( bo pod tymi nickami, jakieś Barbarki sie tutaj ukrywaja, prawda??) :tak:

Oczywiście też dołaczam sie do życzen!!! A jarzebinko, czyżbys Ty też jak Kevinka- Basia była?
Wszystkiego najlepszego dla Barbarek!!!!!
Jarzebinko-co to za czary - mary ta australijska metoda o jakiej piszesz:szok:

:-) Zafasolkowanym Mamo gratuluje a pozostałym życze owocnego Mikołaja:-):-):-)

Hej Rudka! No ja to na tego Mikołaja w tym roku nawet liczę...oby sie sprawdził:-)
Buziaki dla Ciebie i ślicznego synka!

... ja wczoraj byłam na usg dzidzia ma 42.2mm...co odpowiada 11t1dc a z om 10t4dc...więc pieknie rośnie, rusza się, macha nóziami...serduszko 160 bpm...kolejne usg takie genetyczne za 2 tyg mnie czeka...potem juz beda mnie monitorować co miesiąc....

Pixelko-śliczne wyniki - widzę, ze Twoja dzidizia rosnie jak na drożdzach! dopiero pamiętam jak było niewiele ponad 2cm (lub jak kto woli - ponad 20mm;-)) a już jest ponad 4!!! tak trzymaj!!!
A k'woli formalności dla porzadku w mojej głowie-wiek ciąży jaki podajesz (czy wogole tu najczęsciej podajecie) to liczony od 1d cyklu tak? Wiec z badania Twoja dzidzia jakby tydzien strasza...niż Ty liczysz?

Witam kochane :)
No dziekuje za zyczonka z okazji Barborki ;-)
:-)

No to mamy jedna Basienkę ujawnioną!!! wszystkiego co najlepsze kochanie a przede wszystkim spełnienia tego najważniejszego z marzeń :-):-D:-):tak::happy::-D:-):tak:;-):happy:
Kochana-myśle, ze jesteś w ciąży - ale we wczesnej ciąży!!! stąd te wszystkie słabe wyniki - bo za malo jest jeszcze hormonków...- jednak cos juz się pojawiło, skoro są wykryte...wiec za kilka dni betka powinna pięknie przrosnąc i rozwiac wszelkie wątpliwości i odgonić wszystkie "ale".:tak:
Badx dobrej myśli!

... jeszcze mecze sie w robocie ,, taka ze mnie uparta ambitna bestyja ale zobaczymy jak bede sie czula:rofl2:

:crazy::wściekła/y::crazy:

Ty wiesz co! :-)

Ja dzis zmierzylam sobie tempke tak z ciekawosci i az sie ucieszylam bo to chyba dobry znak:-) wczoraj mialam 36.9 a dzis 37,1 :-D oby do poniedzialku:tak:

Dobry znak Sisi-trzymam kciuki kochanie za Ciebie mocno:tak:
A suwaczek...musisz wejsc na jakąs stronkę z suwaczkami (nazwy masz koło naszych suwaczkow) i tam go sobie tworzysz wybierając po kolei jego rodzaj, wzorek, kolorek i wprowadzając dane. Jak juz go masz gotowego to należy skopiowac jego kod i wkleic na BB w ustawieniach - jako sygnatura.
Jak sobie nie poradzisz z tym sama to podeślij mi dane jakie chcesz miec na nim na priva i jakiś zrobimy razem:-)

Mdłości są wieczorami zwłaszcza, ale takie tycie i to głównie zależy od tego co zjem na obiad, bo mój żołądek wyjątkowo się uwrażliwił.
Weekend miałam dość nerwowy i wymiotowałam w sumie codzień... Niedziela, poniedziałek i wtorek spędziłam w większości z głową nad kibelkiem... W poniedziałek miałam wizytę u gina i powiedział, ze wszystko gra.

No tak imagination do nas sie na codzien nie odzywa bo bloga pisze...-jest super!
Mam nadzieję, ze juz niedługo mdlościom i wymiotom powiesz zdecydowane DO WIDZENIA!!! I będziesz się w pełni cieszyla ze swiątecznych smakołykow.
A nerwowy czas odrzucaj w niepamięc, teraz spokój jest dla Ciebie najważniejszy...chrzan problemy, stersy i rodzinne kłopoty-myśl o sobie i fasolce!
Jej-ale jestem ciekawa co ci w styczniu lekarz powie i czy bobasek się ujawni...Buziaki!!!;-)

Tak więc... zaczynamy działac:-p Może nawet jeszcze teraz nam się uda, bo @ ma przyjsc tak 8 grudnia.. WIęc chyba jeszcze zdążymy, jak myślicie?:-D Pozdrawiam Kochane, buziaki!!:rofl2:

Hej Agniesiak...gratuluje decyzji!!! czyli zaczynasz w grudniu-tak jak ja;-)...tearetycznie to szanse na ten cykl masz raczej niewielkie, za to w święta jak najbardziej mozesz poczac bobaska:-D- podobno -jak się jest na luzie i nie myśli na siłę o poczęciu -tak jak wy teraz, to najprędzej się zachodzi - więc działaj!!! nie zaszkodzi wam to napewno...taki trening...a nigdy nic nie wiadomo, natura jest nieprzewidywalna:-D:-D:-D
Powodzenia!!!

Pozdrawiam Was serdecznie i aktywnie starającym się, życze bym jeszcze przed zamknieciem listy mogła wpisac przy ich nikach II :-).

Witaj Kluliczku... Twój suwaczek to dopiero zasuuuuwa....trzymam mocno kciuki za szczesliwy finał!
Ja nie wiem-chyba jestem jakaś zielona:baffled:, ale nie umiem dopisac się do listy:-( A staranka zaczęłam w tym miesiącu - więc jeszcze na 2008 się załapalam-jeśli mozesz uwzglednij mnie proszę w archiwum...Mam nadzieję, ze zbyt długo bez II tam nie będę musiala siedzieć na liscie.
buziaki i powodzenia!

Ostatnia edycja:
reklama
wiec tak - juz 3 dzien po owulce i mam ega mokro i jakby podrazniona pochwe- suz przeźroczysty jak kuzre białko..odczuwam lekkie pieczenie czy moge cos uzyc?..moze z domowych sposobów?by nie zaszkodzic ewentualnie dzizi?

Kochana, odczekaj do terminu @ jeszcze kilka dni i testuj...mam nadzieje, ze Ci sie udało!

Byłam odebrać wyniki - cytologia jak zwykle II krew idealnie tarczyca (hormony) idealnie, zaburzeń hormonalnych nie ma - tylko nie wiadomo czy aby czasami mój organizm nie broni się przed żołnierzami M i po prostu zwalcza spe... jako wroga:dry:

A masz jakieś tego objawy, tzn, pieczenie, ból czy cos takiego? na jakiej podstwaie tak stwierdzili, że zwalczasz zołnierzyki?

Mozesz zrobic sobie test PCT , (wrogosc sluzu ) tz. test po stosunku.

Lilu a co to PCT? jej ale ty jesteś obcykana w temacie...chylę czoła!
Widze ze nowy suwaczek wskoczyl do kolekcji...w takim razie czekamy na szanowną@ i do dzieła Lilu nie wolno Ci się poddawac i myslec ze tylko maj 2009 da nadzieje, bo do mjaa mozesz juz byc zafasolkowana-czego bardzo mocno Ci kochanie moje życzę!!!

Gemini25 z Londynku!!!! Haloooo - odezwij się! jutro piątek;-)

W kropeczko bardzo ci dziekuje jakos prubuje sobie go juz stworzyc jednego juz mam teraz tylko go kusze wkleic:):tak:
:tak:
Kropeczko wkleilam juz sygnaturepowiedz mi tylko czy ja widac;-)

Ostatnia edycja:
Sisi -wchodzisz w ustawienia (lewy górny róg), potem po lewej str. na dole masz "edytuj sygnaturę" i wybierasz to i tam wklejasz adres "url" suwaczka i zatwierdzasz -powodzenia!

dziekuje wlasnie ja wkleilam chyba gotowe:)
Kurczę Sisi-nie widzę u mnie suwaczka, weszłam na twoja stronkę tzn. profil - ale też nie widze, masz też fotkę psiaka na profilu -w avatarku - ale u mnie ona się również nie wyświetla. Poczekaj - spróbuje sie wylogowac i zalogować ponownie, Ty tez tak zrób-może wówczas się pokaze...:-)

I nadal nie ma tego suwaczka......Sisi spróbuj raz jeszcze, moze tak, zeby ten kod jakis -bcc- czy cos takiego-nie pamietam-wklej tam w tym okienku-edytuj sygnature, gdzie norlamlnie wpisywalabys tekst wiadomosci i zapisz - mnie sie tak udalo zrobic ( bo jak chcialam w tych paseczkach na dole kopiowac suwaczki to nie wychodzilo:-()

Ostatnia edycja:
Dzięki Kinguś, właśnie wydaje mi sie ze zacznę w tym miesiącu sprawdzanie od 12dc, bo wcześniej na bank nie będzie owulki.......zeby wogole była:rofl2:
A jak tam u Ciebie, co dokładnie powiedział Ci lekarz ostatnio? co z tymi pęcherzykami, z tego co zrozumialam są malutkie -tzn. za małe - i co dalej? masz brac jakies leki? jak Ci wyszly te badania na bakterię? mam nadzieję, ze wszystko w porządku i szybko zaczynasz staranka od nowa!
Buziaki dla Ciebie!!!
Pewnie znowu zapisze clo. Dziś idę na usg to zobaczymy czy trochę podrosły pęcherzyki.

Witam serdecznie. :happy:Jestem tu pierwszy raz. Szukam po prostu wsparcia czy rady.
Witaj

no bylam poszlo chyba dobrze skoro jutro ide pierwszy dzien do pracy...stresa mam narazie malego,ale jutro rano to dopiero bedzie....:eek:
Bardzo się cieszę, że dostałaś tą pracę :tak::tak::tak:

no to lapcie dziewczyny
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a zdawalo mi sie ze to nie tym razem ;-)
Ogromniaste gratulacje :-D:-D

ide na badanie kontrolne prl i chce jutro bete zrobić.
wyjdzie juz jeśli jest ciąża? http://www.mynfp.de/display/view/50842/
Powinno wyjść trzymam kciuki;-)

witam!Boje sie że to moze byc na @
Oby @ opuściła Cię na dłużej :tak::tak:

Witam dziewczyny ja w pon wrocilam z polski bardzo szcześliwa okazalo sie ze bedzie dzidzia:-):-):-) teraz musze nadrobić zaleglości i poczetać co u was sie działo.pozdrawiam.:-)
Gratuluję :-)

dziewczynki :tak: i obiecuje ze na Staraczkach 2009 bede grzeczniejsza ;-)
Ja też zostaje na staraczkach 2009:-(

Jutro ide złożyc podanie i cv do pracy, może mnie przyjmą:-p Zobaczymy.
Trzymam kciuki;-)

Witajcie dziewczynki :-)

Zadko tu zagladam bo tak jakos mi nie podrodze :-:)sorry:
Witam nowe staraczki i Gratuluje nowo upieczonym przyszlym mamusia :tak::laugh2:
U mnie nic nowego, jak to mowia stara bieda :-p
Milego dnia, papa
To tak jak u mnie, na razie stoję w miejscu. Buziaczki

Na bete idę dopiero w piątek bo dopiero wtedy mam czas, takto praca i praca.:zawstydzona/y: Boże,oby się udało.:unsure: :unsure:
Trzymam kciuki:tak:

moje pytania:
1. Dlaczego co moze byc przyczyna tego, ze był testpozytywny, było przytulansko ---i nie wyszło:eek:
2. teraz kochalismy sie czescie- juz ok 3 dni przed owulacja raz dziennie-Udało mi sie wyłapac moment owulacji wczoraj. ale teraz mnie zastanawia, czy to, zekilka dni przed ---do woulacji nie osłabiło plemników?
3. zazwyczaj w dni płodne jak plemniki sa we mnie czuje swedzenie, pieczenie-dyskomfort...co to jest?:baffled:
Największe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest dzień przed owulacją ale i tak to tylko 26% szans, że się uda.

Dzisiaj byłam u gina i widziałam mojego małego rozrabiakę:tak:. Fikał takie koziołki, że lekarka ledwo zrobiła zdjęcie.
Super, że wszystko się dobrze układa:-)

witam was dziewczynki,, ja dzis do lekarza ide na kontrole i troszke sie boje://

lilu, kingus co u was??
Jak było u lekarza?

Madzie, Tikanis, Jarzembinka,Olica, Lilu i Kinguś witam Was serdecznie!!!!pamietam o Was i czasem podczytuje:-) Zafasolkowanym Mamo gratuluje a pozostałym życze owocnego Mikołaja:-):-):-)
Witaj skarbie. Radzio pięknie rośnie :-):-):-)

Kinguś...jak tam w pracy???

a ja wczoraj byłam na usg dzidzia ma 42.2mm...co odpowiada 11t1dc a z om 10t4dc...więc pieknie rośnie, rusza się, macha nóziami...serduszko 160 bpm...kolejne usg takie genetyczne za 2 tyg mnie czeka...potem juz beda mnie monitorować co miesiąc....
Dziękuje dobrze.
Oj to "wielkie" maleństwo.;-)

Jak myslicze dziewczyny o tej sytuacji??
Trzymam kciuki :tak:

Pozdrawiam Was serdecznie i aktywnie starającym się, życze bym jeszcze przed zamknieciem listy mogła wpisac przy ich nikach II :-).
Oby jak najwięcej się dziewczyn jeszcze załapało.
Pozdrawiam :-)

A ja dziś mam taki humor
mi%C5%9B%20smutny

jakoś jestem smutna. Przykro mi się robi bo mieliśmy spędzić święta w trójeczę :sad:
Dziś idę na usg i może będą wyniki tej chlamydii i pewnie dostanę dziś antybiotyk no ale muszę się wyleczyć. Przepraszam za zasmucanie.

Wszystkiego naj dla wszystkich Baś :tak::tak::tak:

w.kropeczka- To bardzo się cieszę, że razem będziemy działac;-) Zobaczymy co z tego wyniknie. Ja bym bardzo chciała trafic na chłopczyka (Już nawet imię mamy dla synka- Tomuś):-D Zobaczymy;-)
kinguś- dzięki za kciuki:tak: Dziś nie złożyłam cv bo kierowniczka zajęta była i jestem umówiona na jutro.
sisi- adres BBCode musisz wkleic w te duże okienko i kliknąc "zapisz" :-) Wtedy powinien pojawic się suwaczek;-)

reklama
Lilu - piszesz test wrogości śluzu, nie robiłam ale kiedyś miałam robione badanie z krwi i wyszło ok. czy ten test ze śluzu to co innego, doktor nic na ten temat nie mówił, dla nich liczy się tylko to, że rok starań jeszcze nie miną, ale już prawie rok:wściekła/y:
Może mojemu M żołnierze podupadli na zdrowiu:dry:

Do góry