reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam kochane :)
Marcia GRATULUJE teraz dbaj o soiebie i fasolke,dzieki za fluidki :-)

Ja czekam na wynik betki mam nadzieje,ze bede miala prezent imieniowy ;-)
No dziekuje za zyczonka z okazji Barborki ;-)
Pozostalym Basia rowniez wszystkiego najlepszego :-)

Kewnika trzymam mocno kciuki za ciebie daj znac co i jak a tak apropos nie wiedzialam ze masz na imie basia wszystkiego naj

Ja dzis zmierzylam sobie tempke tak z ciekawosci i az sie ucieszylam bo to chyba dobry znak:-) wczoraj mialam 36.9 a dzis 37,1 :-D oby do poniedzialku:tak:

reklama
a ja wczoraj byłam na usg dzidzia ma 42.2mm...co odpowiada 11t1dc a z om 10t4dc...więc pieknie rośnie, rusza się, macha nóziami...serduszko 160 bpm...kolejne usg takie genetyczne za 2 tyg mnie czeka...potem juz beda mnie monitorować co miesiąc....

super wiadomości :tak:

Jarzebinka postaram sie pisac poprawnie newiedzialam ze jest tu taka opcja bo pisze dopiero od paru dni na forum ale bede pamietac:)

ja też na początku była zielona w obsłudze forum :tak::-D:tak: ale krok po kroczku i będzie OK

Rudka, a jak maluszek w tej jesiennej aurze, zdrowy :-pchłopina

Madzie, Tikanis, Jarzembinka,Olica, Lilu i Kinguś witam Was serdecznie!!!!pamietam o Was i czasem podczytuje:-) Zafasolkowanym Mamo gratuluje a pozostałym życze owocnego Mikołaja:-):-):-)

Witaj Rudka, jak milo ze sie odezwalas :-) Buziaczki dla Ciebie i malego smyka :tak::-D

witam was dziewczynki,, ja dzis do lekarza ide na kontrole i troszke sie boje://

lilu, kingus co u was??

Tikanis kochana nie masz sie cym martwic bo wszystko bedzie dobrze, niby dlaczego mialoby byc inaczej :confused: :dry:
A u mnie nic ciekawego zyje sobie z dnia na dzien i odlaczam czas do Maja 2009 a to jeszcze tak dlugo :szok:

Kingus- buziaki :-D

Pozdrawiam wszystkie staraczki :-)

Kewnika trzymam mocno kciuki za ciebie daj znac co i jak a tak apropos nie wiedzialam ze masz na imie basia wszystkiego naj

Ja dzis zmierzylam sobie tempke tak z ciekawosci i az sie ucieszylam bo to chyba dobry znak:-) wczoraj mialam 36.9 a dzis 37,1 :-D oby do poniedzialku:tak:
A no tak Basia jestem niechcialo mi sie myslec nad nikiem wiec dalam nick ime mojego syna :tak:

Kochane zwariuje na maxa dzwonialam o wynik bety a tam mi mowia,ze musze przyjsc jeszcze raz na kntrole ( w poniedzialek) .Pytam ,a jaki wynik jest tej bety mowia lekko pozytywny:confused:
Czyli lekko pozytywny to cos tam jednak jest??
Moze wczesna ciaza bardzo dlatego mam takie wszedzie slabe wyniki??
Mysle,ze jak po tych hormonak owulka mogla sie przesunac lu bylo pare w jednym cyklu i na ta puzniejsza sie zalapalam ,dlatego jest tak wczesna ciaza ,ze wyniki takie??
Jak myslicze dziewczyny o tej sytuacji??

Ostatnia edycja:
Kevinko moze rzeczywiscie to zbyt wczesna ciaza ze wyniki sa slabe glowka do gory z twioch wyliczen takich prywatnych wynika ze w ktorym miej wiecej tygodniu bys byla? najlepiej nie robic testow bety tylko isc do lekarza niech zrobi usg to wtedy bedzie wszystko jasne :) usg napewno juz cos wykarze:)

aha dziewczynki mam maleka prosbe ma moze ktoras wniosek o urlop macierzynski potrzebny mi dla siostry a na necie to nie bardzo umiem znalesc podaje swojego maila

sysia86@poczta.onet.pl

z gory dziekuje :)

Ostatnia edycja:
pixelko wybacz ze zapomnialam pozdrowic skleroza nie boli, o paru innych osobach pewnie tez zapomnialam, Radek zdrowy, jeszcze odpukac katarku nawet nie mial,ale dzis idziemy na usg główki bo ciemiączko jest troche za duze,mam nadzieje ze wyjdzie dobrze:baffled:pozdrawiam

ale dzis idziemy na usg główki bo ciemiączko jest troche za duze,mam nadzieje ze wyjdzie dobrze:baffled:pozdrawiam

Rudka napewno wszystko bedzie dobrze :tak:
Pamietam jak urodzila sie moja najmlodsza siostra dosc ze miala wylew przy porodzie to jeszcze miala za duze ciemiaczko, mama z tata tak sie martwili ( lekarze mowili ze bedzie miec porazenie mozgowe :baffled:) i co : teraz jest zdrowa 11 letnia dziewczynka ;-)

Kevinko moze rzeczywiscie to zbyt wczesna ciaza ze wyniki sa slabe glowka do gory z twioch wyliczen takich prywatnych wynika ze w ktorym miej wiecej tygodniu bys byla? najlepiej nie robic testow bety tylko isc do lekarza niech zrobi usg to wtedy bedzie wszystko jasne :) usg napewno juz cos wykarze:)

Pisalam wczoraj ,ze bylam na wizycie u gina on jak mie badal stwierdzil ze wyglada na wczesna ciaze ,na usg wyszlo bardzo niewiarygodny wynik bo niby zauwazyl cos ale pewny niebyl,dlatego zrobil test ciazowy z moczu ktory wyszedl niewiarygodny wiec betka i dzis wlasnie taki wynik lekko pozytywny.Wedlug obliczen od ostatniej miesiaczki bylby 4t i 5 dz ciazy,Ale nieumiem powiedziec kiedy mialam owulacje niemialam monitorowanej,testy owulacyjne pokazaly brak owulacji 12dc wtedy mialam niby miec tak lekarz powiedzial,bo bralam tabletki na wywolanie owulacji.Trzy osstatnie miesiace bylam na hormonah bo wczesniej mialam problemy bo bylo wszystko rozlegolowane.A czytalam,ze owulacja moze wystapic pare razy w cyklu po hormonach bo szaleja hormony.Takze moze byla puzniej i wtedy sie zalapalam na zaplodnienie,dlatego wyniki byly by bardzo slabe bo plod bylby zancznie mlodszy.

Wybaczcie,ze sie powtarzam.

Ostatnia edycja:
reklama
Imagination jak brzunio, mdłości odpusciły????

a ja wczoraj byłam na usg dzidzia ma 42.2mm...co odpowiada 11t1dc a z om 10t4dc...więc pieknie rośnie, rusza się, macha nóziami...serduszko 160 bpm...kolejne usg takie genetyczne za 2 tyg mnie czeka...potem juz beda mnie monitorować co miesiąc....
Hej Kochana, miło, ze pamiętasz :-)
Mdłości są wieczorami zwłaszcza, ale takie tycie i to głównie zależy od tego co zjem na obiad, bo mój żołądek wyjątkowo się uwrażliwił.
Weekend miałam dość nerwowy i wymiotowałam w sumie codzień... Niedziela, poniedziałek i wtorek spędziłam w większości z głową nad kibelkiem... Ale to z nerwów i przejedzenia urodzinowym i zarazem mojego taty imieninowym ciastem:-D Ale staram sie jeść lekkie, ale pożywne i wartosciowe pokarmy.
W poniedziałek miałam wizytę u gina i powiedział, ze wszystko gra. A wymioty minąć powinny lada dzień. Omdlenia są spowodowane niedotlenieniem organizmu i niewydolnością, bo organizm pracuje jak wariat i nie nadrabia, stąd takie efekty :baffled: Na plusie mam 1,900kg, czyli w sumie 2kg. To mało od początku ciąży, ale nie jest to niepokojące. Okrąglaczki szybciej rosna, ale wolniej idzie to w kilogramy ;-) oby jak najmniej :-D
Poza tym ok. :-)
5.01. mam usg i kolejną wizytę. Najprawdopodobniej poznamy wtedy płeć dzieciaczka... Oj, ale bym chciała, by Maleństwo pokazało swe 'wdzięki' choć na chwilkę :tak: Mój T. ze mną ma iść :-):-):-):-)
A Ty jak się czujesz?
Widzę, ze Maleństwo rośnie pięknie :-D to super :-D moje jest większe niż być powinno wg OM :-D o 4 dni 'większe' :-D:-D:-D

GRATULUJĘ NOWYM FASOLKOM :-):-):-):-)

PS.Wiem, ze wiele z Was lubiła czytać moje wypociny na blogu, więc zapraszam, noway post, a link ponizej... :-)

Ostatnia edycja:
Do góry