reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Pisalam wczoraj ,ze bylam na wizycie u gina on jak mie badal stwierdzil ze wyglada na wczesna ciaze ,na usg wyszlo bardzo niewiarygodny wynik bo niby zauwazyl cos ale pewny niebyl,dlatego zrobil test ciazowy z moczu ktory wyszedl niewiarygodny wiec betka i dzis wlasnie taki wynik lekko pozytywny.Wedlug obliczen od ostatniej miesiaczki bylby 4t i 5 dz ciazy,Ale nieumiem powiedziec kiedy mialam owulacje niemialam monitorowanej,testy owulacyjne pokazaly brak owulacji 12dc wtedy mialam niby miec tak lekarz powiedzial,bo bralam tabletki na wywolanie owulacji.Trzy osstatnie miesiace bylam na hormonah bo wczesniej mialam problemy bo bylo wszystko rozlegolowane.A czytalam,ze owulacja moze wystapic pare razy w cyklu po hormonach bo szaleja hormony.Takze moze byla puzniej i wtedy sie zalapalam na zaplodnienie,dlatego wyniki byly by bardzo slabe bo plod bylby zancznie mlodszy.

Wybaczcie,ze sie powtarzam.

Kevinko niec nie szkodzi mi sie myli bo jest was tu tak duzo ze nie sposob zapamietac co i jak:confused: a ja mam dosc slaba pamiec:-D:zawstydzona/y:
Poczekaj najwyzej jeszcze pare dni i zrob betke jeszcze raz to wszystko bedzie dobrze a jesli gin powiedzial ze moze to byc wczesna ciaza to juz sie ciesz bo napewno sie nie myil:-D:tak: bedzie dobrze zobaczysz

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Kochane:-)
Marcia26- ogromne gratulacje!!:tak::-)
Wiecie co... ja już tak bym chciała tulic moje szczęście:tak:
Dziś byłam na małych zakupach. Weszłam nawet do sklepu z ubrankami dziecięcymi... i znalazłam przepiękne sztruksowe ogrodniczki:-D i do tego piękny sweterek koloru kawy z mlekiem:-D Mój mąż był zachwycony, bo on również pragnie dzidziusia:happy: Tak więc... zaczynamy działac:-p Może nawet jeszcze teraz nam się uda, bo @ ma przyjsc tak 8 grudnia.. WIęc chyba jeszcze zdążymy, jak myślicie?:-D Pozdrawiam Kochane, buziaki!!:rofl2:

Dziewczyny, w związku ze zbliżającym sie końcem roku, a co się z tym wiąże zmiana watku z 2008 na 2009 chciałabym powoli zamykac listę i zrobic statystykę dla potomnosci. Ja także juz na finiszu, wiec mam i mniej sił i czasu na to, dlatego proszę o zgłoszenie dziewczyn których nie ma na liscie, lub zafasolkowały i nie odnotowałam tego albo do mnie, albo niech jedna z Was je zbierze i wysle mi PM. Powtórze to ogłoszenie jeszcze kilka razy :-).
I przypominam, że pod lista nie pisze sie postów, zgłoszenia tam umieszczane nie sa brane po uwage, co wyraźnie zaznaczyłam.

Pozdrawiam Was serdecznie i aktywnie starającym się, życze bym jeszcze przed zamknieciem listy mogła wpisac przy ich nikach II :-).

rudka, śliczy ten mały Radus :-)...a o ciemiączko sie nie martw, wika tez miała spore ale zarosło ....

imagination mi juz ble nie jest za bardzo :-)....tylko jakos nie mama na nic ochoty do jedzenia i to jest ten problem....

Witam wszystkie dziewczynki!!!! :-)

Gracjaska85 - witaj! nie pomogę ci w odpowiedzi na wszystkie pytania ale czasami tak jest że mimo owu i prawidłowych staranek w czasie w ciąże nie zachodzimy. Gdyby nie było tego problemu pewnie nie było by tego forum bo każda od razu by zaszło. Natomiast co do swędzenia i pieczenia to niedawno czytałam artykół o tym że nieraz organizm kobiety traktuje spermę jak ciało obce i ją zwalcza. Nieraz sperma podrażnia narządy kobiety, zdarzają się też uczulenia. Ale z tego co pamiętam to masz już chyba dzidzulkę więc zapewne ciebie to nie dotyczy.

.
jeszce nie wiem vzy jestemw ciazy...i mam troszke wiecej lat niz wskazywałby rocznik, który wpisałas przy moim nicku;-)
ale przede wszytskim dziekuje za odpowiedz

wiec tak - juz 3 dzien po owulce i mam ega mokro i jakby podrazniona pochwe- suz przeźroczysty jak kuzre białko..odczuwam lekkie pieczenie czy moge cos uzyc?..moze z domowych sposobów?by nie zaszkodzic ewentualnie dzizi?

Byłam odebrać wyniki - cytologia jak zwykle II krew idealnie tarczyca (hormony) idealnie, zaburzeń hormonalnych nie ma - tylko nie wiadomo czy aby czasami mój organizm nie broni się przed żołnierzami M i po prostu zwalcza spe... jako wroga:dry:
Rzeczywiście czytałam, że takie coś jest możliwe. Powiedział tylko by kochać się jak najczęściej w dniach płodnych. Pokazałam mu również wykresy z dwóch ostatnich cykli i powiedział, że mam duże wahania temp i całkowicie jeżeli chodzi o temp przed okresem nie mam się co nią kierować bo mi spada po owulacji potem rośnie przed @ a spada dopiero w połowie @. Jak nic nie wyjdzie kazał się zgłosić za cztery miesiące wtedy dostaniemy skierowanie na szczegółowe wyniki do Poznania do kliniki:nerd:

czy ktoras z dziewczynek mogla by mi pomoc zrobic suwaczek:)
Nie bardzo wiem gdzie mam wejs i co po zaznaczac zeby wyskoczyl taki sliczny suwaczek jak wasze:)

reklama
Kevinka, myśle,że faktycznie może to byc wczesna ciąża, ale pójdziesz na Betke w poniedziałek, do tego czasu ładnie przyrośnie i wyniki będą rewelacyjne :tak: zciskam kciuki

Agniesiak, jeżeli @ masz 8 .12 to teraz jest już po zawodach :tak: ewentulanie 2 dni przed @ to ponoć jakaś Australijska metoda na dziewczynkę, więc można spróbować :tak::-D:tak: a napisz jeszcze jak długie masz cykle ............. w każdym bądź razie książkowo owulka występuje 12-14 dni przed @ więc u Ciebie teoretycznie była 25-27.11 wiec najlepsze dni do serduszkowania na II kreseczki były 23-27.11 i pamietaj o foliku ..... :tak::-D:tak:

Do góry