reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Witajcie dziewczynki :-)

Zadko tu zagladam bo tak jakos mi nie podrodze :-:)sorry:
Witam nowe staraczki i Gratuluje nowo upieczonym przyszlym mamusia :tak::laugh2:

U mnie nic nowego, jak to mowia stara bieda :-p
Milego dnia, papa

reklama
Witam sie i ja juz popoludniowa pora :-)

No rzeczywiscie naskrobalyscie sporo od wczoraj :tak:

A ja niewytrzymalam i bylam dzis u gina,i wciaz niejestem pewna :baffled:
Mialam badanie,wszystko rozpulchnione i poszerzone wyglada na ciaze,usg dowcipne niezbyt jasne bo wsumie z wyliczen komputera 4 tydz i 5 dzien ciazy,niby cos widzial ,ale dla potwierdzenia zrobil test z moczu i jakis tez niepewny wiec pobrali mi krewke na betke wynik dopiero jutro bo dzis juz popoludniu niepracuja.Powiedzial,ze to tak wczesna ciaza ,ze moze jeszcze dosc do poronienia itd zaraz mu odrazu powiedzialam zeby wrazie dal mi cos na podtrzymanie luteine np bo niechcialabym stracic gdyby to byla ciaza i dal mi w globulkach do pochwy.Takze kochane prosze trzymajcie kciuki,bo wiem ze to pomaga:tak:

Ja kochane mialam problemy z hormonami i przez trzy ostatnie miesiace bralam diane35 na wyrownanie potem tabletki na wywolanie owulacji ktora miala byc niby 12dc kupilam testy owulacyjne i pokazaly bak owulacji.Powiedzialam o tym dzis ginowi i tylko kiwnol glowa i powiedzial,ze sa do doopy lepiej kupic sobie co innego albo dziecku.Wsumie biorac to tak na moj rozumi i to co sie naczytalam w necie musialabyc moze nieakurat wtedy tz 12dc bo przeciez po tabletkach hormonalnych hormony szaleja ,a tu jeszcze dawka na wywolanie jajeczkowania to juz pech by byl.
Z pierwszym dzieckiem zaszlam w ciaze w drugim miesiacu po odlozeniu anty.

Kochane te co maja juz fasolki dbajcie o siebie jedzcie dla dwuch nie za dwuch!!!
Myslcie,ze jestescie deraz w dwujke,i jesli w parcy czy gdzie indziej sa stresy itd to na l4,lub omijac sytuacji bo to bardzo zle wplywa na ciaze,a zreszta potem dziecko jest bardziej nerwowe,placzliwe znam takie przypadki!!!;-)

Jeszcze niezafasolowanym,wyliczajacym dni do robienia testu przesylam nadzieje ze wkoncu sie udalo;-)

ja dzis zaszalalam wybralam sie na zakupki i przypadkiem zajrzalam do sklepu z ubrankami dzieciecymi jakie one maluskie i slodkie strasznie mi sie zachciewa tylko niewiem co z tym sluzem zrobic jest tak strasznie dziwny i strasznie go duze ehh kingus obys miala racje eby ta paskuda@ nie przylazla pozdrowionka dla pozostalych staraczek i przyszlych mam:)

w.kropeczka- nie biorę kwasu foliowego...:zawstydzona/y: Ale skoczę do apteki i kupię. A jak to zażywac??:szok:

na ulotce jest chyba napisane że jedna tabletka dziennie - ale zapytaj swojego gina, może przepisze inaczej albo większą dawkę
folik powinno się brać co najmniej na 3 miesiące przed rozpoczęciem staranek więc śmigaj pędem do apteki!

bierze się tak ja juz Ivi napisała :tak::-D:tak:ale ogólnie bierze sie chyba po jednej tabletce dziennie, więc Agniesiak do apteki po folik ..... biegusiem ( 90 tabletek to koszt ok. 17 zł)

szanse są oczywiście i za tę szanse trzymam kciuki .... :tak:

Niby trzeba wierzyć, ale jakoś nie czuję się na ciążę....

Chciałam wogole dodac ze testy ciazowe nie sa w 100 procentach wiarygodne dlatego iz moja siostra robila 3 okres spoznial juz sie jeje prawie 10 dni i testy wszystkie byly negatywne a jak udala sie do lekarza to wykryl 5 tydzien ciazy takze w sumie jedynym potwierdzeniem ciazy jest wizyta u lekarza:) pozdrawiam wszystkie staraczki:)

Chciałabym żeby w moim przypadku też test kłamał :-)

no to lapcie dziewczyny
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a zdawalo mi sie ze to nie tym razem ;-)

testow owulacyjnych mam zapas, kupilam wiesiolka coby sluz poprawic a tu sie okazuje ze sie juz stalo ;-)

pozdrowionka i powodzonka ;-)

Gratuluje!!!! Świetne wieści!!!

Narazie mi się nie spóźnia @ bo dopiero mam dostać 10.12..... ale zrobilam wczoraj rano test bo nie wytrzymałam i był negatywny, a na dodatek nie czuję żadnych objawów ciąży...

Olica - ale zdajesz sobie sprawę z tego że testowałaś dużo za wcześnie:-):-)
trzymam kciuki:)

reklama
ehe ehe ehe....zadyszki normalnie dostaję...co skończę czytac to juz nowe do czytania...wiec odpisuję, to wy tez w tym czasie i znowu do czytania i tak w kółko:-):-D:-):laugh2::-):laugh2: rany boskie - ja dzisiaj nic w domu nie zrobię z takim tempem na BB-zwolnijmy trochę!!!!!

a ja cie uwielbiam i mam ogromna ochote sie spotkac z toba nawet w katowicach, jak bedziesz w polsce to blagam cie daj znac to spotkamy sie w katowicach napewno przyjade..:-D wiadomosc zostawie na privie

odpisalam kochanie-sprawdź priva:-)

w.kropeczka- nie biorę kwasu foliowego...:zawstydzona/y: Ale skoczę do apteki i kupię. A jak to zażywac??:szok:

Agniesiak85 - należy brac jedna tabletkę-dawkę 0,4 mg na dzien o dowolnej porze dnia. Ważnie zeby zacząć go brać juz przed planowaną ciążą, zaleca się na 3 miesiace przed poczęciem, a potem jeszcze wpoczątkowym okresie ciąży...ale myśle, ze jak zaczniesz łykas kwas foliowy teraz a staranka zaczniesz w styczniu to też będzie dobrze...lepiej później niż wcale. Ważne żeby go wogóle brac-bo to chyba jedyna rzecz, co do której lekarze są zgodni, ze trzeba! ja zażywam FOLIK - można kupic w opakowaniach 30, 60 i 90 tabletek-90sztuk (na 3 miesiące) kosztuje kilkanaście złotych, u mnie 15PLN.

Dziewczyny!!
Dziś wielki dzień o 17.30 mam wizyte u gina.
Pietra mam niemiłosiernego... Chyba z tego stresu poleciała mi kapka krwi, martwie sie jak diabli. Czas wlecze sie okrutnie...

Marcia26-nie stresuj sie tak, na spokojnie-na pewno wszystko jest ok! Jestem pewna ze wrócisz do nas wieczorem z dobrą nowina!!!! :-)

(ja jestem pół roku przed starankami a już parę miesięcy temu ginka mi powiedziała że mogę zacząć go razem z narzeczonym brać)

Ivi-tzn. ze twój M tez ma łykać kwas foliowy??? O tym nie słyszałam:szok: tzn. czy ma łykac tak jak Ty-profilaktycznie, czy też rbil jakieśbadania i dlatego ma go zażywac?

Witajcie dziewczynki :-)

Zadko tu zagladam bo tak jakos mi nie podrodze :-:)sorry:
Witam nowe staraczki i Gratuluje nowo upieczonym przyszlym mamusia :tak::laugh2:

U mnie nic nowego, jak to mowia stara bieda :-p
Milego dnia, papa

Lilu-u mnie mówią że stara bida lepsza od nowej, bo już znajoma:-)
Sciskamy Cię mocno i jestem pewna że już niebawem będziesz miała nam wiele do powiedzienia i pochwalenia się! Buziaki słonko!

Takze kochane prosze trzymajcie kciuki,bo wiem ze to pomaga:tak:

Ja kochane mialam problemy z hormonami i przez trzy ostatnie miesiace bralam diane35 na wyrownanie potem tabletki na wywolanie owulacji ktora miala byc niby 12dc kupilam testy owulacyjne i pokazaly bak owulacji.Powiedzialam o tym dzis ginowi i tylko kiwnol glowa i powiedzial,ze sa do doopy lepiej kupic sobie co innego albo dziecku.Wsumie biorac to tak na moj rozumi i to co sie naczytalam w necie musialabyc moze nieakurat wtedy tz 12dc bo przeciez po tabletkach hormonalnych hormony szaleja ,a tu jeszcze dawka na wywolanie jajeczkowania to juz pech by byl.

Kevinka-nie smutaskuj sie i nie martw-skoro lekarz powiedział, ze prawdopodobnie jest ciąża - nawet wczesna - to uwazaj teraz bardzo na siebie i chuchaj i dmuchaj jak na jajeczko:tak: a przede wszystkim się nie denerwuj bo stres nie służy fasolkom:no:

Kiedy maskolejną wizyte na potwierdzenie i podgladniecie bobaska??? podobno w 7-8 tyg już można spokojnie powiedziec jak ma sie fasolka i wychwycić bicie serduszka :-D:-):-D mam nadzieję, ze jeszcze przed swietami będziesz miala okazje uczestniczyć w takiej cudownej chwili!!!

A co do testów owu...tzn, czy lekarz Ci powiedział, ze wszystkie testy owulacyjne są do d... czy, ze te co Ty kupiłaś są do d...??? Ja właśnie mam robic za kilka dni:-p

ja dzis zaszalalam wybralam sie na zakupki i przypadkiem zajrzalam do sklepu z ubrankami dzieciecymi jakie one maluskie i slodkie strasznie mi sie zachciewa tylko niewiem co z tym sluzem zrobic jest tak strasznie dziwny i strasznie go duze ehh kingus obys miala racje eby ta paskuda@ nie przylazla pozdrowionka dla pozostalych staraczek i przyszlych mam:)

Sisi86-nawet mi nie mow...kuzynka meza urodziła cureczkę i mamy sie do nich wybrac w święta i chcialam małej coś kupic...szał pał-te kolorki, wzorki i wogóle-stracilam głowę całkowicie w dziale dziecięcym...
Nadal trzymam kciuki za twoja @...zeby jej nie było!!!

Olica-no co ty kochanie-nie ma szans żeby 8 dni przed spodziewana @ test coś pokazał, szkoda tylko twoich nerwow i pieniążków na teścik-musisz poczekac do terminu @ i wtedy dopiero zatestować, chyba że masz okazje zrobic betkę to rób, ale tez najlepiej w dniu spodziewanej @, no moze 1-2 dni przed, ale nie ponad tydzien!!!!
Musisz byc bardziej cierpliwa!!!! powodzenia!

Ostatnia edycja:
Do góry