reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

dobra zjawiam się u Was z prośbą o poradę.
ide na badanie kontrolne prl i chce jutro bete zrobić.
wyjdzie juz jeśli jest ciąża?
Mnie test z krwi niewyszedł to znaczy wynik byl ujemny a ja bylam w 5tc,dopiero jak pjechałam do polski i bylam u swojego gin okazało sie ze jestem w ciazy10tyg wiec ja osobiście niewieze w test z krwi bo i z pierwsza ciaża i z ta wynik byl ujemny ,a ty głowa do gory ja tez myślałam ,ze znowu sie nieudalo ,a od tamtego czwartku jestem szcześliwa moze i tak bedzie z toba zycze tego z calego serduszka:tak::tak::tak:.Witam dziewczyny ja w pon wrocilam z polski bardzo szcześliwa okazalo sie ze bedzie dzidzia:-):-):-) teraz musze nadrobić zaleglości i poczetać co u was sie działo.pozdrawiam.:-)

reklama
Dziendobry dziewczynki romcia i ivi gratulacje ciesze sie bardzo:)
Ja to juz mam chyba jakies urojenia 2 dni temu bialy gesty sluz niewiadomo co ma znaczyc a dzis bezbarwny i leje sie ze az mnie strasznie denerwuje:( chyba tak bardzo chce juz tego dzidzi ze biore wszystko strasznoie do siebie zobaczymy @w poniedzialek napewno przyjdzie bo piersi powoli rosna i bola tak jak zawsze

Wtajcie dziewczynki :tak:
W.kropeczka oj ty!!!! mnie tez tu wyczailaś! :-D i zgadza sie wsio co dzien tu zagladam i czytam!!!!
tak wiec wszystkim zafasolkowanym bardzo gratuluje!!!!!!!!!
witam wszystkie nowe staraczki!!!
a ja no coż nadal w rozterce ... z brakiem weny... itp itd :-( studia nadal na demna wisza ... praca ciązy i chodze zmeczona! :confused2:
jak same widzicie lepiej zebym sie nie udzielala tu zeby was nie denerwowac ...
pozdrawiam wszysciutkie!!! dziewczynki :tak: i obiecuje ze na Staraczkach 2009 bede grzeczniejsza ;-)

tikanis....ja przedłuzyłam wczoraj zwolnienie do 19 grudnia, do pracy przed swiętami wróce tylko na 3 dni...i 3 dni po świetach , potem 2.01..i ....5.01 i znowu na L4 na 2 tyg....w sumie 8 dni, może jakos wytrzymam skoro miedzy tymi dniami jest przerwa...

Pixselka widze ze i ty spodziewasz sie maluszka gratulacje wielkie jesli masz mozliwosc to korzystaj z l 4 bo lepiej o siebie dbac i siedziec sobie w cieplym domku a nizeli zlapac jakies chorobsko przedzwigadz sie i narazac malenstwo:)

Chciałam wogole dodac ze testy ciazowe nie sa w 100 procentach wiarygodne dlatego iz moja siostra robila 3 okres spoznial juz sie jeje prawie 10 dni i testy wszystkie byly negatywne a jak udala sie do lekarza to wykryl 5 tydzien ciazy takze w sumie jedynym potwierdzeniem ciazy jest wizyta u lekarza:) pozdrawiam wszystkie staraczki:)

słyszałam że mój ból w podbrzuszu może być spowodowany rozciągającą sie macicą.
to możliwe?
No i że podczas 2ciąży bardziej boli podbrzusze niby...

ja juz sama nie wiem:eek:

Eve nikogo tu nie denerwujesz, głowa do góry! rozluźnij sie;-)
Ja na szczesie mam urlop do konca grudnia.

witam!

Wczoraj wieczorem miałam atak wielkiego bólu podbrzusza i do tego nudnosci:-( masakra.... zasnełam po nospie dopiero.
Dziś rano czuje sie lepiej.. cos tam mnie kuje tylko delikatnie.
Boje sie że to moze byc na @

Gratuluje dziewczynom które zaciążyły.

Witaj Kinga!
Moze to na @ a może na fasolke:-), na dwoje babka wrozyła...:rofl2: choć skoro oprócz bólu masz/mialas też mdlości to ....hmmm...cóż- mdłości raczej nie wskazują na @...;-) Oby to byla fasolka-a podobno podczas rozciągania się macicy sa wlaśnie takie bole jak u Ciebie.....więc oby to bylo to!!!! powodzenia!!!- a kiedy spodziewasz sie @ i kiedy testujesz???

w.kropeczka - ja nieznosna???? hehehe:-D:-D
a mnioe od rana sory za dzisiejsze slownictwo zaraz z rana wkurwia prezes ktory jest nie powiem jak bardzo pokrecony.. ehghggg zero jakiejs uwagi zesie nie moge denerwowac.. ohh bojciu chyba faktycznie w d.. bede to miala i pojde na te chorobowe skoro oni maja mnie w d....:crazy:

Tikanisku - no ja się już nie będe wypowiadała...nagadałam się na ten temat tyle, ze można by poradniki napisac:tak::-D:laugh2::-), a Ty nadal siedzisz w tej robocie:no:... Plan mam taki, że zaraz sprawdzę połaczenia na linii Londyn-Śląsk i porozmawiamy sobie o tym osobiście:crazy:.....hmmm....tak myślę, że chyba Katowice będą wygodnym przystankiem i stamtąd już jakoś Cię odszukam.
A na poważnie-proszę Cię idź na to L4 bo mnie jest bardzo szkoda Ciebie i twojej fasolki, a w tej robocie nie dośc, ze dym wokoło to jeszcze stres za stresem:no: Więc badź już madrą dziewczynką i załóz grzecznie płaszczyk i idź do doktorka-ok?:tak::tak::tak:
Buziaczki!!!!

jeżeli orientacyjnie znasz termin owulki to też zaczęłabym robić troszke później 14-15 dc :tak::-D:tak: a czy co 2 dzień,to nie wiem

Jarzebinko-dzięki za odp. Tak wlaśnie myśle, ze zacznę testowac w 13dc-bo ostatnie 2 cykle miałam 29 dniowe, ale poprzednio wypadało różnie od 26 do 32 dni, wiec jakby teraz się 26-cio dniowy zdarzył to wolę nie przegapic możliwosci zrobienia sobie taaaakiego prezentu na święta. :-D:-p:-D Zresztą dzisiaj mam 10dc i jak na razie całkiem suuuucho, zero sluziku - więc szkoda testu marnowac, poczekam kilka dni. :tak:

A na Twoim suwaczku widze, ze własnie zbliża się okres gorących stranek-dopinguje Wam i trzymam kciuki za powodzenie!!!

Ja takze witam nowe starączki :)
0529.gif

Sama pewnie po nowym roku tez zapisze sie na listę straączek w 2009.
No wlasnie juz niedlugo trzeba zalozyc nowy wątek o starączkach w 2009
Gratulacje dla Mamus z dwoma kreseczkami

Masz rację Czarodziejko-musimy pomyślec...., ale póki jeszcze mamy grudzien to nie poddajemy się w 2008! A nuz się uda? I Tobie i mnie i pozostalym staraczkom:tak::tak::tak::tak:

a ja jestem super szczęśliwa bo też będę mogła się zapisać jako oficjalna staraczka 2009 r :-Dwprawdzie drugiej połowy, ale wreszcie!!:-)

Witaj Ivi - wskoczyłam dzisiaj pierwszy raz na twojego bloga z budowy- i muszę to napisac, bo normlanie : JESTES WIELKA!!!! normalnie chylę czoła przed Toba i Twoim M-jestem pełna podziwu dla waszego talentu i pracy przy budowie/wykańczniu domku - cos niesamowitego...i okolica śliczna, tak spokojnie i błogo tam...skąd Wy tyle umiejętnosci macie??? Domek jest śliczny i życze Wam duuuużo ciepla i milości jak już zagościcie w nim na stale!:tak::-):tak::-)
I owocnych staranek w 2009-rozumiem, ze zaczynacie zaraz po ślubie, a kiedy ten Wielki Dzień?

Witam dziewczyny ja w pon wrocilam z polski bardzo szcześliwa okazalo sie ze bedzie dzidzia:-):-):-) teraz musze nadrobić zaleglości i poczetać co u was sie działo.pozdrawiam.:-)

GRATULACJE MARTUSKA 232:-D:-):tak:;-)
DZIEKUJEMY ZA REWELACYJNE WIEŚCI...:laugh2::happy::laugh2::happy:
ZYCZE CI, ABY CIĄZA PRZEBIEGAŁA SPOKOJNIE I WYPELNIAŁA CIĘ SZCZĘSCIEM OD PALUSZKÓW PO CZUBEK GŁOWY!!!!!

...@w poniedzialek napewno przyjdzie bo piersi powoli rosna i bola tak jak zawsze

Sisi - niech nie przyjdzie, niech @ o Tobie zapomni na 9 miesiecy, przeganiam ją groźną miną:crazy: może się wystraszy i nie przylezie paskuda jedna:crazy::crazy::crazy:

a ja no coż nadal w rozterce ... z brakiem weny... itp itd :-( studia nadal na demna wisza ... praca ciązy i chodze zmeczona! :confused2:
jak same widzicie lepiej zebym sie nie udzielala tu zeby was nie denerwowac ...
pozdrawiam wszysciutkie!!! dziewczynki :tak: i obiecuje ze na Staraczkach 2009 bede grzeczniejsza ;-)

Eve kochana...jesteś grzeczniutka i kochaniutka i nie znikaj stąd...:-(
Studia jeszcze tylko chwilka i będą milym wspomnieniem a potem juz na zawsze z dumą bedziesz mogla prezentowac dyplom:tak:, jak zdobędziesz dyplomik to moze i o zmianie pracy na lżejsza ( albo choć z normalniejszymi ludxmi) pomyślisz - no i później przedw wszystkim pochłoną cię staranka-i będzie bardzo, bardzo miło i pozytywnie-zobaczysz!!!! Głowka do góry, to nieladnie taką ładną buźkę jak Twoja kierować na dół....nie smutaskuj się juz więcej i trzymaj tak::-)
Usciski!!!!!

tikanis....ja przedłuzyłam wczoraj zwolnienie do 19 grudnia, do pracy przed swiętami wróce tylko na 3 dni...i 3 dni po świetach , potem 2.01..i ....5.01 i znowu na L4 na 2 tyg....w sumie 8 dni, może jakos wytrzymam skoro miedzy tymi dniami jest przerwa...

Bardzo dobrze zrobilas Pixelko-zdrowie i spokój maluszka i Twoje teraz najważniejsze, a poza tym niedlugo już bedziesz miała ręce pełne roboty z 2 maluszków, więc ten czas teraz ... jak na razie masz tylko jednego bobasa - poswiecisz Wikusi, zeby nacieszyla się mamą na wylaczność...póki jeszcze jest jedynaczką:-)
A te dni w pracy między swiętami szybko miną...jak sie idzie tylko kilka dni w tygodniu to zawsze czas jakoś ucieka...tymbardziej w takim okresie jak swięta i Nowy Rok...będzie dobrze! Sciskam mocno!:-)

A u nas dzisiaj już ziiiimno, w nocy ma padac deszcze ze sniegiem, na północy Anglii śnieg, brrrrr
W Londynie dzisiaj wazny i wielki dzień-za niedlugo królowa ma wystąpic w Parlamencie w Izbie Lordów - dzieje się to raz w roku, więc ważne wydarzenie i MP szaleją...a ja śledzę na żywo relację na BBC:-)i popijam gorąca herbatkę... i aż mi wstyd, ze mi tak dobrze:-)

pozdrawiam Was serdecznie kochane moje forumowiczki...

Ostatnia edycja:
O mamo dziewczyny ale naskrobałyscie od rana:-D:-D
Widac wątek zyje :) I dobrze niech przybywa mamus ia fasoleczek i 2 kreseczek na tesciku :)
A ja mam dzis meeeeeeeeeeega lenia, pogoda paskudna, nic mi sie nie chce moj optymizm i chec do zycia gdzies sie ulotniły....ide chyba spac;-)
Buziaki

reklama
Witaj Kinga!
Moze to na @ a może na fasolke:-), na dwoje babka wrozyła...:rofl2: choć skoro oprócz bólu masz/mialas też mdlości to ....hmmm...cóż- mdłości raczej nie wskazują na @...;-) Oby to byla fasolka-a podobno podczas rozciągania się macicy sa wlaśnie takie bole jak u Ciebie.....więc oby to bylo to!!!! powodzenia!!!- a kiedy spodziewasz sie @ i kiedy testujesz???

też juz sama nie wiem...
testuje za 4dni
Dziekuje za odpowiedz kropeczka.

Do góry