reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Ivi-tzn. ze twój M tez ma łykać kwas foliowy??? O tym nie słyszałam:szok: tzn. czy ma łykac tak jak Ty-profilaktycznie, czy też rbil jakieśbadania i dlatego ma go zażywac?

Mój A. (nie M ;) )też ma łykać profilaktycznie, żeby materiał genetyczny był dobrze zaopatrzony :-D tak samo witaminki żeby w organiźmie niczego nie brakowało ;-) (bierzemy "centrum" bo ma najwięcej wszystkiego).

reklama
Kiedy maskolejną wizyte na potwierdzenie i podgladniecie bobaska??? podobno w 7-8 tyg już można spokojnie powiedziec jak ma sie fasolka i wychwycić bicie serduszka :-D:-):-D mam nadzieję, ze jeszcze przed swietami będziesz miala okazje uczestniczyć w takiej cudownej chwili!!!

A co do testów owu...tzn, czy lekarz Ci powiedział, ze wszystkie testy owulacyjne są do d... czy, ze te co Ty kupiłaś są do d...??? Ja właśnie mam robic za kilka dni:-p

Kochana ja mu niepwiedzialam jaki test ja robilam tz jakiej firmy itd ogolnie tak powiedzial o testach owulacyjnych!!!!
Najlepsza metoda dla nas staraczek co oczywiscie jest bardzo trudna-niemyslec o tym,ze moze teraz sie udalo tylko kozystac na maxa z przjemnosci,niemyslec za duzo o fasolce i kochac sie tak co drugi dzien wtedy napewno sie trafi :-)
Ale latwo sie pisze,wiem jak to jest nieda sie niemyslec :baffled:

Jesli wynik bety bedzie dodatni mam przyjsc na nastepna kontrole w przyszlym tygodniu,jesli dostane @ to mam przyjsc po recepte na nastepne tabletki ,na wywolanie jajeczkowania i w tym miesiacu brac podwujna dawke.

Mój A. (nie M ;) )też ma łykać profilaktycznie, żeby materiał genetyczny był dobrze zaopatrzony :-D tak samo witaminki żeby w organiźmie niczego nie brakowało ;-) (bierzemy "centrum" bo ma najwięcej wszystkiego).

Slyszalam o tym ,zeby mezczyzna tez bral.
Ale co do witamin slyszalam,zeby niebrac zadnych przed ciaza zeby niebylo czegos zaduzo jedynie diete sobie zrobic urozmaicona.A witaminy jak jest ciaza juz potwierdzona.Ale co lekarz inna wypowiedz-zglupiec idzie:eek:

Wlasnie z ciekawosci zmierzylam sobie tempke i mam 36 i 9 a zawsze mam tak kolo 35 8 albo 36 i2 czy to jest mozliwe ze mam wieksza tempke z powodu tego ze moge byc w ciazy?

No to od jutra zaczynam łykac kwas foliowy:-)
Wiecie co.... ja jeszcze nigdy nie byłam u gina.. boję się, no ale będe musiała się wybrac, skoro mamy zamiar starac się o dzidzię.
Dobra, lecę zmywac i wstawiam zupkę, bo mąż za dwie godzinki wraca z pracy:-p
Ja dzis na 19:00 ide na aerobic :laugh2: Chcę byc piękną, szczupłą mamą;-)

Wlasnie z ciekawosci zmierzylam sobie tempke i mam 36 i 9 a zawsze mam tak kolo 35 8 albo 36 i2 czy to jest mozliwe ze mam wieksza tempke z powodu tego ze moge byc w ciazy?

Hmmm... zdaję mi się, że kiedyś cos dziewczyny pisały, że tempka skacze do góry w trakcie ciąży, ale nie wiem... Niech odpowiedzą bardziej doświadczone dziewczyny:tak:
Ja jednak trzymam kciuki by była to fasolka:-)

Z ta temperatura niejest tak latwo,trzeba ja merzyc ledwo po przebudzeiu,codziennie o tej samej godz,niewychodzac wczesniej z lozka tz odrazu pierwsza czynnosc po obudzeniu,wtedy morzesz sugerowac sie temp.
Ja tez jak wstalam to mialam 36,9 teraz mam 36,7 takze jak widzisz jest roznica.Mierze od czasu do czasu jakos tak dla siebie nieprowadze kalendarzyka.

sisi tempka skacze Ci w dniu max płodności i utrzymuje sie dość wysoko do @.... i teraz jeżeli:
jestes w ciąży to tempka jest wysoka przez prawie 3 mies (a to dlatego, żeby jajeczko miało cieplutko i milutko:-)) a @ nie powinna sie pojawic
jeżeli nie jesteś w ciązy to tempka spada tuż przed @

Wiec trzymam kciuki, żeby tempka byla wysoka a @ nie przylazła :tak:

reklama
Do góry