reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
niunia27 co jest? .....

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
po terminie, była plamka w piątek w niedziele czysto a dziś biegłam w nocy do łazienki zakładać skrzydełka..............
Mąż jest jak najbardziej zdrowy - wyniki ma ekstra. Doktor stwierdził, że to z mojej strony, ale głupio pociesza, że niedługo już będzie jak staramy się rok czasu więc będzie mógł mnie skierować na badania a jak nie chce czekać to mam zrobić sobie je prywatnie, tyle ze kredyt sporo kasy pożera także funduszy na nie brak.......
Przerwa - dieta witaminowa utrzymana, sport na wzmocnienie mięśni ud i brzucha też,,,,,,,, ale na urodziny męża winko, bąbelki i balanga zbyt długo bez efektywnie dbałam o zdrowie a i tak to nic nie dało......Oj będzie się działo:-D

Kurczę ciekawe czy kiedyś kobitki miały takie problemy z zajściem jak my ?
Niunia trzymam kciukasy za Ciebie !!!
I za resztę dziewczyn także !!! (żeby nie było :-) )

po terminie, była plamka w piątek w niedziele czysto a dziś biegłam w nocy do łazienki zakładać skrzydełka..............
Mąż jest jak najbardziej zdrowy - wyniki ma ekstra. Doktor stwierdził, że to z mojej strony, ale głupio pociesza, że niedługo już będzie jak staramy się rok czasu więc będzie mógł mnie skierować na badania a jak nie chce czekać to mam zrobić sobie je prywatnie, tyle ze kredyt sporo kasy pożera także funduszy na nie brak.......
Przerwa - dieta witaminowa utrzymana, sport na wzmocnienie mięśni ud i brzucha też,,,,,,,, ale na urodziny męża winko, bąbelki i balanga zbyt długo bez efektywnie dbałam o zdrowie a i tak to nic nie dało......Oj będzie się działo:-D
Niunia27-głowa do góry!!! masz racje, daj an luz...a może uda Ci sie tak bardzo wyluzowac i akurat się trafi???
Lekarz-konował!!!!! i raz jeszcze konował!!!!! Spróbuj znaleźc innego ginka, może jak opowiesz mu ile się staracie itd. to od razu skieruje Cię na te badania? Trzymam kciuki kochana a Ty używaj życia ile się da...póki nie ma fasolki i póki możesz!

nie daj się bo ten lekarz to... zmień go ja też już to przechodziłam, w końcu trafiłam na normalnego tylko prywatnie. pozdrawiam

Witam serdecznie. :happy:Jestem tu pierwszy raz. Szukam po prostu wsparcia czy rady.
Od tego miesiaca rozpoczelismy staranka o Dzidzie.Decyzja bardzo spontaniczna, stwierdzilismy ze nie ma sensu dluzej czekac. Przytulanki byly m.in w 9, 11, 13 i 16 dniu mojego z reguly 28-29 dniowego cyklu. Wydaje mi sie, ze byly to moje dni plodne ( obserwacja sluzu).Od przeszlo miesiaca biore folik- na wszelki wypadek. No wiec teraz czekam na przyjscie lub nie -okresu. Nie byloby problemu gdyby nie to, ze totalnie rozlozyla mnie grypa. Lecze sie domowymi sposobami, ale z dnia na dzien jest coraz gorzej. Nawiedzil mnie paskudny kaszel, katar, bol gardla.Mimo wszystko nie wzielam zadnych lekow, bo boje sie ze zaszkodze gdyby jednak byla fasolka.Dzis jest moj 21 dzien cyklu. Czuje lekkie pobolewanie w podbrzuszu- nie wiem czy to jajniki czy jelita. Do tego bola mnie plecy.Nie jest to bol uporczywy ale jednak caly czas wyczuwalny.Nie mam jednak jakos nadzwyczajnie wrazliwych piersi.Dzis postanowilam kupic test ciazowy. Przebywam w Anglii i na wszystkich testach napisane jest, ze sa w stanie potwierdzic ciaze 5 dni przed spodziewana miesiaczka, mi zostalo 7-8. Zrobilam jednak juz dzis w nadziei, ze cos sie wyjasni. Test wyszedl negatywny.Dodac musze rowniez, ze w ostatnich dniach mierzylam temperature ( w pochwie) i wskazywala na 36.9, dzis opadla do 36.8. Czytalam,ze temepraura w ciazy jest znacznie powyej 37.Czy z Waszej wiedzy i doswiadczenia jestescie w stanie mi cos podpowiedziec. Wiem, ze nikt tu nie postawi diagnozy ale moze jestescie w stanie jakos pomoc. Czuje sie coraz gorzej. Boje sie, ze z tymi domowymi sposobami przeciwko grypie w koncu nabawie sie zapalenia oskrzeli.:-(
Pozdrawiam serdecznie.

Kulaszusza witaj !!!
Zawsze mozesz isc do lekarza i powiedziec,ze starasz sie o dzidzie i jest prawdopodobienstwo ciazy i przepisza ci leki jaki bedziesz mogla stosowac.
Co do twojej ciazy -moze ona byc wsumie masz jakies objawy,ale mogaone swiadczyc wlasnie o twoim zblizajacym sie okresie lub ´stanie twojego zdrowia teraz.
Ale nadzieja jest poczekaj najlepiej do dnia spodziewanej miesiaczki wtedy wynik jest najbardziej prawdopodobny.Lub mozesz zrobic badanie krwi beta ktore juz moze potwierdzic ciaze.Trzymam kciuki za fasolke i zdrowka!!!

reklama
[

ROMKA-POWODZENIA NA ROZMOWIE O PRACE!!!! Daj znac jak poszlo -jak wrocisz!

no bylam poszlo chyba dobrze skoro jutro ide pierwszy dzien do pracy...stresa mam narazie malego,ale jutro rano to dopiero bedzie....:eek: w sumie to pierwszy dzien to taki luzacki pewnie bedzie,ale zawsze cos....no i dobra strona to fakt,ze jak wpadne w wir pracy przestane myslec o dziecku i moze wtedy sie uda....buziaki

Do góry