reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Gemini Marcia i Katastrofa GRATULACJEno i jeszcze jedno moje kochane modlcie sie jeszcze zeby objawy nie dopadly Was przed swietami:tak: bo wtedy pogrzebane:no:
mnie nie bylo jakis czas bo powiem Wam ze to rzyganie jest fuj i jakos nawet pisac mi sie nie chcialo:zawstydzona/y:
Gemini to chyba obie zjedziemy do Polski na badania w tym samym czasie :-D
A co u Ciebie MGK? Mam nadzieję, że te mdłości i wymioty nie męczą Cie aż tak bardzo...biedacwto - oby do świąt minęło...bo tu serniczek, tam makówka...i jak tu się temu wszystkiemu oprzeć???
Kiedy wyruszasz do kraju??? Ja 17ego i już się nie moge doczekac:-)

Kochane-mam pytanie-dzisiaj jest mój 9dc i zgodnie z instrukcja na mioch testach owulacyjnych powinnam zaczac je robic od jutra-tylko że w taki sposób moge znowu zuzyć 10 o nic nie wykryją...a zgodnie z temperaturą i objawami jeśli mialabym miec owulacje to kolo 16-17 dc. I zastanawiam sie czy zaczynac je już od jutra (będzie to 10dc) czy moze kilka dni później? I jeszcze jedno mnie trapi-czy testy owulacyjne trzeba robic codziennie, czy wystarczy co 2 dzien? kiedys gdzieś slyszałam, że jak się pojawi blada kreska to trzeba zrobic następnego dnia, ale dopóki jej nie ma to wystarczy co 2 dni...i sama nie wiem, a nie chciałabym przegapic owulacji...o ile wogóle wystąpi:-(

Buziaki także dla tych co tylko nas podczytują codziennie ale sie nie udzielaja, Elizabeth, Eve, Kinguś...wiem, ze tam jesteście:-p;-):-p
o Ty Szpiegu;-)!!! a skąd wiesz, że podczytuję he he:-p... żebyś wiedziała, że zaglądam tu codziennie i dopinguję wszystkie staraczki i cieszę się nowymi fasolkami i fajnie się czyta posty nowych mamusiek, takim optymizmem od nich bije... więcej piszę na "staraczkach po raz drugi" i cos czuję, że załapię się na staraczki2009... ale na razie się nie załamuję... Kropeczko a jeśli można spytać, to jak nie jesteś w UK to którą część Polski zamieszkujesz?

Pozdrawiam wszystkich!!!

Edit: Kropeczko jeśli owulke masz tak późno i mierzysz tempkę, czyli mniej więcej wiesz keidy bedzie/kiedy powinna być, to ja zaczęłabym trochę później i co 2 dni tak jak pisałaś...

Ostatnia edycja:
o Ty Szpiegu;-)!!! a skąd wiesz, że podczytuję he he:-p... żebyś wiedziała, że zaglądam tu codziennie i dopinguję wszystkie staraczki i cieszę się nowymi fasolkami i fajnie się czyta posty nowych mamusiek, takim optymizmem od nich bije... więcej piszę na "staraczkach po raz drugi" i cos czuję, że załapię się na staraczki2009... ale na razie się nie załamuję... Kropeczko a jeśli można spytać, to jak nie jesteś w UK to którą część Polski zamieszkujesz?
Pozdrawiam wszystkich!!!

Edit: Kropeczko jeśli owulke masz tak późno i mierzysz tempkę, czyli mniej więcej wiesz keidy bedzie/kiedy powinna być, to ja zaczęłabym trochę później i co 2 dni tak jak pisałaś...

hej Elizabeth! A widzisz-mam Cię;-):-D:-)
Bardzo miło, że się odezwałaś...i dzięki za odpowiedź. Tak mi sie właśnie wydawało, że powinno być ok robienie testów owu co 2 dzeń i faktycznie chyba nie ma sensu żebym zaczynała juz od jutra, poczekam tak jak mówisz ze 2 dni.
Ja sie ostatnio zarejsetrowałam na 28dni i FF i mam też sciągniętą ta stronkę od Ciebie do zapisywania temperatury -więc robie wszystko tak, jak doradzałyscie i chociaż nie wyszła mi owulacja poprzednio z testów to tam na FF i 28dni mialam ocenę że owulacja pojawiła się w 17dc...przynajmniej na to wskazywala moja temperatura...choc testy nie:wściekła/y:. Wiec łudzę się, ze teraz też się cos pojawi koło 16-17dc i moze mi się uda...tak na swięta - testowalabym wtedy dokładnie w Wigilie:tak::-):-D

A jak nie-to od razu maszeruję do lekarza-zresztą i tak mam dłużej zostac w styczniu w kraju, bo moja mama ma miec kolejną operację po Nowym Roku i będę się nią opiekowala...wiec tymsamym będę w Polsce i będę miała czas na pozałatwianie wszystkich spraw zdrowotnych i na badania itd..., bo tu nie mam co liczyc na sprawdzenie tego PCO...czekam i czekam już miesiac i nic:no:

A-Elizabetko-jak mnie nie ma w UK to penetruje szlaki Małopolski:-) Zwykle krążę między Krakowem a domem rodziców i teściów.

A jak tam u Ciebie? @ przylazła czy mam zaciskać kciuki za testowanko?

...o własnie zauważylam ze masz 2dc na suwaczku, wiec jednak wstreciucha przylazła...no ale jak się sprężysz to z takimi krótkimi cyklami jak masz szybko będzie owulka i moze jeszcze w 2008 się załapiesz??? Trzymam za Ciebie!!!

Ostatnia edycja:
kropeczko, ja też zaczęłam robić te testy za wcześnie bo tak w instrukcji pisali, no i musiałam kupować drugie, nie wiem czy pamietasz ale naszczęście trafiłam w owulację...mam taka nadzieję.... ja za każdym razem miałam widoczne blade kreski aż w końcu była ta ciemna... pozdrawiam

Hej kinguś ciesze sie że życzyszmi zasasolkowania oby sie teraz udało fasolka była by pieknym prezentem pod choinke miesiaczke mam miec 8 także jeszcze troszke trzeba poczekać zeby sie dowiedziec czy w tym miesiacu sie udało pozdrawiam was wszystkie papa:)
Czekamy :-):-)

hej laseczki...ja siedze sama w domciu..moj M na nocce niestety,probuje rzucic papierosy,ale mi nie wychodzi...nie palilam caly dzien,ale przyszedl kryzys i nie dalam rady...na szczescie ograniczylam sie...
Dobrze, że udało się choć ograniczyć. Może z czasem rzucisz całkiem :tak::tak:

czesc dziewczynki :-)
ja juz po owu... teraz czas oczekiwania :-)trzymajcie kciuki! taka fasolka na gwiazdkę to dopiero byłby prezent :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Trzymam :tak::tak::tak::tak:

Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test. Oczywiście wyszedł negatywny, a zrobiłam go na 10 dni przed spodzieanym okresem. Mam cykle 40 dniowe. Więc może na test było zawcześnie....?
Ja myślę, że mogło być za wcześnie, poczekaj spokojnie do terminu @.

Ja zrobilam test i udalo sie z porannego moczu bo wstalam tylko raz na siusiu po dwuch godz od polozenia sie;-)
Wynik do 5 minut pojawila sie bardzo slaba kreska myslalam,ze sobie ja wmawiam,ale do czasu 20 minut zrobila sie bardziej widoczna niejest ciemna,ale ja widac.Na tescie pisze,ze po 20 minutak wynik moze byc niewiarygodny.
Wiec moze jednak sie mi udalo.Nieciesze sie jeszcze ,czakam na to rok wic niechce zapeszac i jakos niewierze.
;-);-);-);-)Trzymam kciuki żeby się udało.

ja mam do was dziewczynki pytanko a wy ile czasu sie staracie ja wczoraj odbylam rozmowe z mezem no i oczywiscie to samo mamy czas samo przyjdzie on zachowuje sie tak jak by go to nie obchodzilo pomozcie prosze wasi mezowie tez sie tak zachowuja?
Mój M po jakimś czasie wciągnął się w staranka :tak::tak: Nawet jakieś artykuły mi wysyłał itp.
witaj Kingus :-)
Ja juz prawie wyzdrowialam, naszczescie :dry:
a tak po za tym to pracuje,pracuje i pracuje :confused2:
juz nie moge sie doczekac swiatecznej przerwy :sorry:
A jak Tobie idzie w pracy ? podoba Ci sie ?
Mam nadzieje ze kiedys znajdziemy oby dwie czas zeby popisac na GG :tak:;-)
POZDRAWIAM....
Mam nadzieje, że się w końcu uda "spotkać":tak::tak:
Przytulam Cię mocno ;-);-)

Kilka razy dziennie przechodze faze zalaman lub ogromnego szczescia. Co za katorga :zawstydzona/y:
Poczekaj jeszcze troszkę i powtórz test. Jestem dobrej myśli.:tak::tak::tak:

Witam wszystkich po paru dnich.A ja bede ciotka!Moja siostrzyczka starala sie 2 MIESIACE i prosze!Mnie by sie bardziej przydalo bo czekam 25 miesiecy no i jestem starsza!
Gratulacje, teraz kolej na Ciebie :-D:-D:-D

WIERZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZE NA MOJEJ PIERWSZEJ WIZYCIE LEKARZ POTWIERDZI ZE MAM MALUTENKA, CHOCIAZ NAJMNIEJSZA ALE MAM TA KRUSZYNKE W BRZUSZKU!!!!
chce potwierdzenia ze ona naprawde tam jest.ze 2 testy ciazowe, ze zatrzymanie @, i kilka innych objawow, nie za duzych ale sa... ze to prawda i ze w koncu i ja sie doczekalam mojego SZCZESCIA!!!!
Tylko pochwal się od razu po wizycie :tak::tak::tak:

Hej Dziewuszki:-)
Już nie mogę sie doczekać jutrzejszej wizyty u gina. Jestem pełna nadziei, że potwierdzi fasolkę, zlokalizuje ją tam gdzie trzeba i powie mi, że gra gitara.
:-):-):-) Czekam na fotkę z usg :tak:

Buziaki także dla tych co tylko nas podczytują codziennie ale sie nie udzielaja, Elizabeth, Eve, Kinguś...wiem, ze tam jesteście:-p;-):-p
:-D:-D:-D Buziaczek dla Ciebie;-)

Kochane-mam pytanie-dzisiaj jest mój 9dc i zgodnie z instrukcja na mioch testach owulacyjnych powinnam zaczac je robic od jutra-tylko że w taki sposób moge znowu zuzyć 10 o nic nie wykryją...a zgodnie z temperaturą i objawami jeśli mialabym miec owulacje to kolo 16-17 dc. I zastanawiam sie czy zaczynac je już od jutra (będzie to 10dc) czy moze kilka dni później? I jeszcze jedno mnie trapi-czy testy owulacyjne trzeba robic codziennie, czy wystarczy co 2 dzien? kiedys gdzieś slyszałam, że jak się pojawi blada kreska to trzeba zrobic następnego dnia, ale dopóki jej nie ma to wystarczy co 2 dni...i sama nie wiem, a nie chciałabym przegapic owulacji...o ile wogóle wystąpi:-(
Chyba możesz zacząć później ale chyba warto codziennie robić ale specjalistką nie jestem :zawstydzona/y:

kropeczko, ja też zaczęłam robić te testy za wcześnie bo tak w instrukcji pisali, no i musiałam kupować drugie, nie wiem czy pamietasz ale naszczęście trafiłam w owulację...mam taka nadzieję.... ja za każdym razem miałam widoczne blade kreski aż w końcu była ta ciemna... pozdrawiam

Pamiętam Martynko-ze juz miało niby nie być nic, a potem raz jeszcze zatestowałas (zresztą sama Cię do tego namawiałam) i miałaś wtedy 2 ładne kreski i obie jak należy:-) Czekam więc teraz na efekty i fluidki od Ciebie:tak::happy::tak:

Chyba możesz zacząć później ale chyba warto codziennie robić ale specjalistką nie jestem :zawstydzona/y:

Dzięki Kinguś, właśnie wydaje mi sie ze zacznę w tym miesiącu sprawdzanie od 12dc, bo wcześniej na bank nie będzie owulki.......zeby wogole była:rofl2:
A jak tam u Ciebie, co dokładnie powiedział Ci lekarz ostatnio? co z tymi pęcherzykami, z tego co zrozumialam są malutkie -tzn. za małe - i co dalej? masz brac jakies leki? jak Ci wyszly te badania na bakterię? mam nadzieję, ze wszystko w porządku i szybko zaczynasz staranka od nowa!
Buziaki dla Ciebie!!!

Też bym tak chciała :-)

reklama
Do góry