reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Katastrofaxxx - ale Ty mi słodzisz kochana:-):tak::-Ddziekuję!
A co urodzinek - to wcale nie taka stara d.....jeszcze z Ciebie...wyobraź sobie, że są na swiecie (ba! nawet żyją też w UK) takie dinozaury jak ja - 30ści skończone we wrzesniu:szok:

No to widzę, że ambitna i zdolna sztuka z Ciebie - a kierunek rzeczywiscie interesujący-na pewno sobie poradzisz na tutejszej uczelni i wszystko będzie dobrze-zaciskam kciuki!

Malpeczko - kochanie -dzisiaj jest dopiero sroda, Ty spodziewasz sie @ w poniedzialek więc test musiałby byc naprawde super czuły zeby juz cos Ci pokazał. Nie smutaskuj sie bo jeszcze nic nie wiadomo - test nalezy robic dopiero w dniu spodziewanej, a i tak wtedy moze jeszcze nie pokazac istniejacej ciazy.
Ja na Twoim miejscu poszlabym rano do laboratorium i zrobila badanie beta z krwi...szybkie i wcale niedrogie - bo niepotrzebnie bedziesz sie stresowala i smucila do poniedzialku. A betka pokaze od razu czy jest fasolka czy nie ma...i moze wyjasni sie wtedy tez ten poziom hormonkow. Glowa do gory - idz jutro na bete i napisz nam jaki masz wynik, nie poddawaj sie!!!

Aga19766 -witaj! A czesto zdarza ci się opozniona@? czy to tak jednorazowo się trafilo? Moze test byl felerny, albo za niski poziom mialas ciążowego hormonku w dniu badania i sama nie wiesz jeszcze, ze masz fasolkę??? podobnie jak malpeczce doradzam ci badanie z krwi -na 100% potwierdzi czy ciaża jest czy jej nie ma. Szkoda nerwow dziewczyny, naprawde, skoro mozna tak szybko poznac odpowiedz i podjac wlasciwe dzialania (czyli opieke lekarska nad ciaza -jak jest lub kontrole nieregularnego cyklu jak @ sie spoznia a fasolki nie ma).

Ok ja zmykam już na dzisiaj, moze jeszcze zagladne wieczorkiem poczytac co naprodukowałyście.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
reklama
owieczko81 żałuje że go zrobiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jedna wredna krecha, ale od rana sobie wmawiam że to jeszcze za wczesnie, że niektórym to nawet w pierwszym dniu spodziewanej @ wychodzi słaba albo wogóle, a za kilka dni okazuje się że jest fasolka!
Czuje się strasznie:-( nic mi sie nie chce i pół dnia przeryczałam:zawstydzona/y:
nie wiem skąd taki wysoki ten estradiol (255 w 21dc a norma 44-211), a gdzieś czytałam że on podnosi się w ciąży, a gdzie indziej znalazłam że mógł mi wogóle pęcherzyk nie pęknąć.
A ja naprawdę czuje się w ciąży, cały czas mam taki pełen brzuch nawet jak się wysikam, poprostu cały czas go czuje:-:)-:)-(
tak zazdroszcze zafasolkowanym.
Dziś rano miałam już tysiąc pomysłów jak to powiem mojemu męzusiowi, chyba by zemdlał ze szczęścia.
A tak nawet go nie obudziłam jak wychodziłam do pracy, więc jak poźniej dzwonił to już wiedział że lepiej o nic nie pytać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Termina @ mam w poniedziałek, cały czas mam jakieś głupie myśli. Najchętniej położyłabym się i przespała ten czas do poniedziałku, żeby się obudzić i już wiedzieć! Wiedzieć że jest fasolka oczywiście!
Małpeczko baaardzo mozliwe ze test za wczesniej zrobiłas wiec uszy do góry i nie trac nadziei! ja zrobilam w dniu spodziewanej @ i 1 krecha wstretna ale @ sie juz tydzien spoznia no i tez mam dziwne objwy-lekki ból brzucha,pełne piersi,siku n stop wiec czekam dalej w tej nadziei
ja jak kiedys poronilam wczesna ciąże (test zrobilam przed spodziewana@ i 2 krechy akurat był) to mnie lekarz normalnie chrzanił ze nigdy sie tak nie robi,ze trzeba kilka dni po terminie@ odczekac bo czesto dochodzi do samoistnych poronien a w takich sytuacjach uwierzcie mi-lepiej nie wiedzec ze fasolka była..
Powodzenie i cierpliwosci!

owieczko81 żałuje że go zrobiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jedna wredna krecha, ale od rana sobie wmawiam że to jeszcze za wczesnie, że niektórym to nawet w pierwszym dniu spodziewanej @ wychodzi słaba albo wogóle, a za kilka dni okazuje się że jest fasolka!
Ja robilam tescik pare dni po spodziewanej @ i wyszla druga kreseczka ale taka słabiusia ze myslalam ze mi sie mieni w oczach albo psychika płata figla.
wiec jeszcze nic straconego
:-:)-:)-(
tak zazdroszcze zafasolkowanym.
Nie smutaj sie. Droga do szczescia to droga radosna, wiem ze to trudne ale postaraj sie. Pomodl...wycisz w jakikolwiek sposob!!!
Termina @ mam w poniedziałek, cały czas mam jakieś głupie myśli. Najchętniej położyłabym się i przespała ten czas do poniedziałku, żeby się obudzić i już wiedzieć! Wiedzieć że jest fasolka oczywiście!
Trzymam kciuki;-)

Imagination-sliczny brzusio...oj fasolce chyba dobrze u mamusi, bo tak ladnie rosnie-tak trzymac!
no chyba dobrze, bo rośnie z dnia na dzień i spać nie daje :-)
I mam takie dziwne uczucie czasami, ze sie delikatie rusza... takie motylki w brzuchu... extra:-)
Oj, ciekawa jestem jaka będzie płeć... Duuuużo osób wróży mi córeczkę, nawet moja babcia, więc może tak będzie... chciałabym :-) a zresztą... byleby całe i zdrowe :-)

hejka wpadlam na chwilke bo lece zrobic obiadek, ale musialam poczytac co tu slychac

Pysiu mnie przed owulka bolal prawy jajnik i owulka byla z prawego tak stwierdzil ginekolog , wiec teraz nie wiem bo widze ze kazda ma inaczej

Małpeczko baaardzo mozliwe ze test za wczesniej zrobiłas wiec uszy do góry i nie trac nadziei! ja zrobilam w dniu spodziewanej @ i 1 krecha wstretna ale @ sie juz tydzien spoznia no i tez mam dziwne objwy-lekki ból brzucha,pełne piersi,siku n stop wiec czekam dalej w tej nadziei
ja jak kiedys poronilam wczesna ciąże (test zrobilam przed spodziewana@ i 2 krechy akurat był) to mnie lekarz normalnie chrzanił ze nigdy sie tak nie robi,ze trzeba kilka dni po terminie@ odczekac bo czesto dochodzi do samoistnych poronien a w takich sytuacjach uwierzcie mi-lepiej nie wiedzec ze fasolka była..
Powodzenie i cierpliwosci!
Na pewno masz racje, wiem że nie powinno się robić wcześniej testu, ale tek cięzko się powstrzymać. A nadzieje cały czas mam, tylko ten test tak mnie zdołował że myśłałam że caly świat mi się zawalił!
Ale cierpliwie poczekam do poniedzialku, nie zrobie wczesniej żadnego testu!

Trzymam kciuki;-)
Dziekuję, mam nadzieję że ze mną też tak będzie, a w poniedziałek podziele się z Wami dwoma czerwonymi krechami:happy2:

Ciężko mi dziś funkcjonować, ale jak Was czytam to dużo optymistyczniej się patrzy na świat. Dziękuje!

Katastrofaxxx - ale Ty mi słodzisz kochana:-):tak::-Ddziekuję!
A co urodzinek - to wcale nie taka stara d.....jeszcze z Ciebie...wyobraź sobie, że są na swiecie (ba! nawet żyją też w UK) takie dinozaury jak ja - 30ści skończone we wrzesniu:szok:

No to widzę, że ambitna i zdolna sztuka z Ciebie - a kierunek rzeczywiscie interesujący-na pewno sobie poradzisz na tutejszej uczelni i wszystko będzie dobrze-zaciskam kciuki!

Malpeczko - kochanie -dzisiaj jest dopiero sroda, Ty spodziewasz sie @ w poniedzialek więc test musiałby byc naprawde super czuły zeby juz cos Ci pokazał. Nie smutaskuj sie bo jeszcze nic nie wiadomo - test nalezy robic dopiero w dniu spodziewanej, a i tak wtedy moze jeszcze nie pokazac istniejacej ciazy.
Ja na Twoim miejscu poszlabym rano do laboratorium i zrobila badanie beta z krwi...szybkie i wcale niedrogie - bo niepotrzebnie bedziesz sie stresowala i smucila do poniedzialku. A betka pokaze od razu czy jest fasolka czy nie ma...i moze wyjasni sie wtedy tez ten poziom hormonkow. Glowa do gory - idz jutro na bete i napisz nam jaki masz wynik, nie poddawaj sie!!!

Aga19766 -witaj! A czesto zdarza ci się opozniona@? czy to tak jednorazowo się trafilo? Moze test byl felerny, albo za niski poziom mialas ciążowego hormonku w dniu badania i sama nie wiesz jeszcze, ze masz fasolkę??? podobnie jak malpeczce doradzam ci badanie z krwi -na 100% potwierdzi czy ciaża jest czy jej nie ma. Szkoda nerwow dziewczyny, naprawde, skoro mozna tak szybko poznac odpowiedz i podjac wlasciwe dzialania (czyli opieke lekarska nad ciaza -jak jest lub kontrole nieregularnego cyklu jak @ sie spoznia a fasolki nie ma).

Ok ja zmykam już na dzisiaj, moze jeszcze zagladne wieczorkiem poczytac co naprodukowałyście.

Pozdrawiam!
w.kropeczko no srednia moja cyklu 28-30 dni w tamtym m-c zdazylo mi sie opoznienie 5 dni wiec az tak sie bardzo nie nakręcam no ale nadzieje mam-jak do piatku nie przyjdzie@ to iide na Bete bo do przyszleego tygodnia kiedy dopiero moj lekarz będzie to nie wytrzymam;)

no chyba dobrze, bo rośnie z dnia na dzień i spać nie daje :-)
I mam takie dziwne uczucie czasami, ze sie delikatie rusza... takie motylki w brzuchu... extra:-)
Oj, ciekawa jestem jaka będzie płeć... Duuuużo osób wróży mi córeczkę, nawet moja babcia, więc może tak będzie... chciałabym :-) a zresztą... byleby całe i zdrowe :-)

Nia nastawiaj się, mi tym razem tez wrózyli córę i nic z tego :-p. Chociaż niby do porodu nie ma 100% pewnosci... U nas jest 99% :-p.

Witajcie dziewczynki
Ja tylko na chwilkę z ważną:tak: informacją, później wpadnę to skrobnę nieco wiecej... Ale mam dla Was super niusa o którego przekazanie poprosiła mnie Tomtom, że jest ze mną na Lipcówkach....:-)
Prosiła żeby Wam przekazać, bo sama ma problemy jakieś z zapisaniem posta na tym wątku... miło być posłańcem dobrych wiadomości..

pozdrowienia

Ostatnia edycja:
reklama

a jak leczę się w enel-medzie, to jak mam to zrobić? Iść poprostu żeby mi zrobili czy musze mieć skierowanie od lekarza?

Przed chwilą obiecywałam że nie będę nic testowała do poniedziałku, a tu teraz się dopytuję jak to zrobić... co chęć posiadania fasolki ze mnie robi! Co ja sama ze sobą robię!

Do góry