reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam wszystkie.Przenioslam sie tu bo wiecej sie dzieje.;-)I od razu mam pytanko.Jestem 7 miesiecy po laparo i od tamtego czasu okres mam jak w zegarku(mialam zaraz jak wstalam z lozka).To znaczy mialam do tego miesiaca.Jest juz wieczor a ja nie dostalam@ a mial byc dzis.Tak wiem,troche za szybko sie przejmuje no ale zapytac mozna nie?;-)Piersi mnie bola ale brzuch ani,ani troszke,tylko jak dlugo siedze to mnie prawy jajnik kluje.No a tempke mialam dzis 36,8.Czyli mierzylam w dniu okresu.Nie powinna tempka spadnac?Pare miesiecy temu tez mialam 36,8 ale po 3 dniach spadla do 36,5 i w ten dzien wtedy dostalam@.Napiszcie mi cos plis!

reklama
Lilu to zaczynamy odliczanie ..
mi zostało juz tylko 22 dni do owu, jeden dzien juz za mna , staram sie byc optymistka i stad to ,,tylko,, ale jest ciezko, strasznie ciezko, a do tego @ taka strasznie bolesna ze szok, mam jednak nadzieje ze owu bedzie :-(

przykro mi kochana ze ta wtedna ochydna @ przyszla do nas :-(
Co do staranek to ja sie nie staram do maja 2009
:szok: nie wiem dlaczego wogole wpadlo mi to do glowy ze mogabym byc teraz w ciazy, przeciez bez owulki nie da sie zajsc :crazy: i jeszczw ten falszywie pozytywny tescik, ojjj co za zycie mi psikusy sprawia :wściekła/y:

dziewczynki musze teraz leciec ale odpale sie wieczorkiem-nakręcilam sie z tym wiesiołkiem;)

Ja bralam wiesialek przez 2 cykle i mi niestety nie pomogl na sluzik :no:

Lilu bardzo mi przykro z powodu tego testu, znam ten ból rozczarowania. Mimo iż rozum mówił, że nie, to serce miało głupia nadzieję. Ja trzymałam test, a potem go wywaliłam i powiem Ci, ze całkiem dobrze mi to zrobiło. Nastepny który napełnił mnie nadzieją był już bardziej widoczny i potwirdził sie betką, czego Ci zycze z całego serca! Ech te nasze hormony wredne, dają nam w kośc, rozwalając cały organizm i plany...

( nie ) dziekuje kochana, ja jak narazie jeszcze go mam ale kto wie moze go kiedys wyrzuce do kosza :confused:
Widze kochana ze porodzik zbliza sie wielkimi krokami :-)

Dobranoc....

Oj tak, z jednej strony już tak mao czasu, a nic nie zrobione i nie przygotowane, z 2 jeszcze tyle czasu, a ja mam już dośc. Poprzednia ciąża była super a ta wyprała mnie z sił. Poprzednio w kwietniu prowadziłam samochód, kończyłam zakupy, a w marcu wisiałam z brzuchem w wielkich skrzyniach w ciuchlandach na łowach (urodziłam w maju), a teraz od miesiąca nie jestem w stanie prowadzic, zakupy nie wchodzą w rachubę i po 30 minutach zabawy z synkiem padam na nos. Takie uroki tego stanu :-p. Oby do końca utrzymały sie te rozbierzności, bo tym razem chcę urodzic między 38-40 tygodniem, sama z siebie i zmieścic się w 10 godzinach :-p.

wiecie co ja tez odpadam... adolfinko dolaczam do Ciebie i niestety w tym miesiacu nie udalo sie :-(@ przyszla dzis...
dzis juz troche ryczalam z tego powodu, gadalam z mezem i przyjaciolka wiec teraz juz mi lepiej. Ja musze sobie odpuscic chyba na jakis czas. tzn starac sie ale nieoficjalnie...moze wtedy bedzie niespodzianka

kluliczek, kingus- sama sie dziwie jak szybko to leci :-D ale teraz taki czas swieta i dopeiro bedzie szybko lecialo..ja jeszcze walcze z mdlosciami i dusznosciami, choc dusznosci dokuczaja mi czasami... ale mdlosci jeszcze sa i praktycznie caly dzien.. ale nastawiam sie ze jeszcze chwilka i bedzie po nich:) :-D
owieczka81- mnie sie nie pytalas ale tez powiem ze staralam sie od marca 2008,, a zaszlam w wrzesniu 2008 czyli ok pol roku...:-D:rofl2::happy:

Hej dziewczynki ja czekam sobie na owu, i chyba przez CLO w tym cyklu owu przyjdzie troszke wcześniej niz ostatnio, bo wczoraj ( czyli w drugim dniu łykania Clo, a 5 dniu cyklu) bolał mnie jeden jajnik i to ten zdrowy .
A dziewczynki mam pytanko w związku z tym : Jeżeli w czasie owu i przed owu boli jeden jajnik, czy to znaczy, ze akurat z tego jajnika będzie owu?:confused::confused:

Ostatnia edycja:
Dziendoberek!
To mnie pocieszylas kochana:szok: ja juz dziekuje za te objawy, sa okropne:baffled:
nie chcialam cie martwic :sorry2: wierze ze u ciebie bedzie lada moment juz dobrze!!!! :tak:
Najpierw poczytalam to co nadrukowalyscie a teraz powiem Wam co u mnie.
Bylam dzisiaj w przychodni i pani potwierdzila CIAZA! Hurra:-D:-D:-D:-D
do lekarza wyznaczyla mnie dopiero na 4 grudnia:wściekła/y: ale wszystko przezyje.
wreszcie moge sie cieszyc tak do konca:tak:
no to wstawiaj suwaczek zebyśmy mogły podziwiać!!!!!:-D

Moja mama mawia " Małe dzieci spać nie dają, a duze dzieci zyć nie dają" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a moja mowila: małe dzieci maly klopot duze dzieci duzy klopot! :-D:-D:-D:-D

Oj a u mnie kiepsko:dry:

Owulka byla około czwartku i wtedy temperaturka była bardzo niska w piatek zaczeła wzrastac i wtedy do dziś utrzymywała się na poziomie 36,7. Dzisiaj kolejny wzrost temperaturki i 36,9.
Co do choinki się dzieje!:confused:
Były dwa dni bez śluzu a teraz na nowo się pojawił:dry: Dzisiaj w pracy biegnę do ubikacji do w majteczkach jakby mokro a tu ponownie pan śluz zawitał.
Druga owulacja:confused: To by było szaleństwo.
Mam nadzieje tylko, że @ nie przyjdzie za 11 dni ani później i będę miała cudowny prezent dla M na mikołaja:-)
A mój M znowu zaczyna, uważa, ze teraz nie możemy sie kochać bo boi sie że nic z tego nie wyjdzie:crazy:
On oszalał. Może to jemu za bardzo zależy i tak się stresuje, ze pomimo ssssuuuuuppppeeeerrrrrr przytulanka nic nie wyjdzie, bo żołnierzyki boją się moich ciemności:-):-):-):-):-)
a może twoj M ma racje tym razem! :-D:-D czasami jest tak ze po zagnieżdzeniu wzrasta jeszcze tempka! :-D:tak: bardzo ci tego zycze!!!!!

Witam dziewczyny!
Mnie od dwóch dni strasznie boli głowa, więc przepraszam, że nic Wam nie odpiszę!
Weszłam tylko tak na chwilkę żeby prosić o kciukasy! W czwartek mam zamiar testować, jeśli oczywiście wcześniej nie będę mieć nieproszonego gościa i bardzo przydadzą się Wasze zaciśnięte kciuki!
Pozdrawiam Was wszystkie!
Kochanie juz mam zacisniete kciuki!!!!!!!! czekam na super wiesci! :tak:

dzieki

a tak a propos @ ze sluzem - czy to w ogole jest normalne jak @ jest skapy pomieszany ze sluzem? jak sie zapytalam jaki to sluz to mowila ze raczej gesty przezroczysty.
ja radze twojej kumpeli zrobic tescik! :sorry2:
Pysiu ja nie mam pojecia czy tak jest z tymi owulkami z bolacego jajnika czy nie!? :confused::confused: powiem szczerze ze ja mam wrazenie ze mi funkcjonuje tylko lewy jajnik prawy czuje tylko przed @ co mnie troszke martwi ale moze on tez jajeczkuje :confused::dry:
owieczko81 bardzo mocno przytulam! nie smutaj sie!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki ja czekam sobie na owu, i chyba przez CLO w tym cyklu owu przyjdzie troszke wcześniej niz ostatnio, bo wczoraj ( czyli w drugim dniu łykania Clo, a 5 dniu cyklu) bolał mnie jeden jajnik i to ten zdrowy .
A dziewczynki mam pytanko w związku z tym : Jeżeli w czasie owu i przed owu boli jeden jajnik, czy to znaczy, ze akurat z tego jajnika będzie owu?:confused::confused:
Pysia, mnie boli zawsze prwy a owu mam z lewego więc chyba jest na odwrót....potwierdziło to ostatnie usg...resztki ciałka żółtego po zapłodnieniu miałam w lewym jajniku...i generalnie zawsze bolał mnie prawy jajnik więc owu mam tylko z lewego....

Do góry