reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Witam wszystkie.Przenioslam sie tu bo wiecej sie dzieje.;-)I od razu mam pytanko.Jestem 7 miesiecy po laparo i od tamtego czasu okres mam jak w zegarku(mialam zaraz jak wstalam z lozka).To znaczy mialam do tego miesiaca.Jest juz wieczor a ja nie dostalam@ a mial byc dzis.Tak wiem,troche za szybko sie przejmuje no ale zapytac mozna nie?;-)Piersi mnie bola ale brzuch ani,ani troszke,tylko jak dlugo siedze to mnie prawy jajnik kluje.No a tempke mialam dzis 36,8.Czyli mierzylam w dniu okresu.Nie powinna tempka spadnac?Pare miesiecy temu tez mialam 36,8 ale po 3 dniach spadla do 36,5 i w ten dzien wtedy dostalam@.Napiszcie mi cos plis!

reklama
Lilu to zaczynamy odliczanie ..
mi zostało juz tylko 22 dni do owu, jeden dzien juz za mna , staram sie byc optymistka i stad to ,,tylko,, ale jest ciezko, strasznie ciezko, a do tego @ taka strasznie bolesna ze szok, mam jednak nadzieje ze owu bedzie :-(

przykro mi kochana ze ta wtedna ochydna @ przyszla do nas :-(
Co do staranek to ja sie nie staram do maja 2009
:szok: nie wiem dlaczego wogole wpadlo mi to do glowy ze mogabym byc teraz w ciazy, przeciez bez owulki nie da sie zajsc :crazy: i jeszczw ten falszywie pozytywny tescik, ojjj co za zycie mi psikusy sprawia :wściekła/y:

dziewczynki musze teraz leciec ale odpale sie wieczorkiem-nakręcilam sie z tym wiesiołkiem;)

Ja bralam wiesialek przez 2 cykle i mi niestety nie pomogl na sluzik :no:

Lilu bardzo mi przykro z powodu tego testu, znam ten ból rozczarowania. Mimo iż rozum mówił, że nie, to serce miało głupia nadzieję. Ja trzymałam test, a potem go wywaliłam i powiem Ci, ze całkiem dobrze mi to zrobiło. Nastepny który napełnił mnie nadzieją był już bardziej widoczny i potwirdził sie betką, czego Ci zycze z całego serca! Ech te nasze hormony wredne, dają nam w kośc, rozwalając cały organizm i plany...

( nie ) dziekuje kochana, ja jak narazie jeszcze go mam ale kto wie moze go kiedys wyrzuce do kosza :confused:
Widze kochana ze porodzik zbliza sie wielkimi krokami :-)

Dobranoc....

Oj tak, z jednej strony już tak mao czasu, a nic nie zrobione i nie przygotowane, z 2 jeszcze tyle czasu, a ja mam już dośc. Poprzednia ciąża była super a ta wyprała mnie z sił. Poprzednio w kwietniu prowadziłam samochód, kończyłam zakupy, a w marcu wisiałam z brzuchem w wielkich skrzyniach w ciuchlandach na łowach (urodziłam w maju), a teraz od miesiąca nie jestem w stanie prowadzic, zakupy nie wchodzą w rachubę i po 30 minutach zabawy z synkiem padam na nos. Takie uroki tego stanu :-p. Oby do końca utrzymały sie te rozbierzności, bo tym razem chcę urodzic między 38-40 tygodniem, sama z siebie i zmieścic się w 10 godzinach :-p.

wiecie co ja tez odpadam... adolfinko dolaczam do Ciebie i niestety w tym miesiacu nie udalo sie :-(@ przyszla dzis...
dzis juz troche ryczalam z tego powodu, gadalam z mezem i przyjaciolka wiec teraz juz mi lepiej. Ja musze sobie odpuscic chyba na jakis czas. tzn starac sie ale nieoficjalnie...moze wtedy bedzie niespodzianka

kluliczek, kingus- sama sie dziwie jak szybko to leci :-D ale teraz taki czas swieta i dopeiro bedzie szybko lecialo..ja jeszcze walcze z mdlosciami i dusznosciami, choc dusznosci dokuczaja mi czasami... ale mdlosci jeszcze sa i praktycznie caly dzien.. ale nastawiam sie ze jeszcze chwilka i bedzie po nich:) :-D
owieczka81- mnie sie nie pytalas ale tez powiem ze staralam sie od marca 2008,, a zaszlam w wrzesniu 2008 czyli ok pol roku...:-D:rofl2::happy:

Hej dziewczynki ja czekam sobie na owu, i chyba przez CLO w tym cyklu owu przyjdzie troszke wcześniej niz ostatnio, bo wczoraj ( czyli w drugim dniu łykania Clo, a 5 dniu cyklu) bolał mnie jeden jajnik i to ten zdrowy .
A dziewczynki mam pytanko w związku z tym : Jeżeli w czasie owu i przed owu boli jeden jajnik, czy to znaczy, ze akurat z tego jajnika będzie owu?:confused::confused:

Ostatnia edycja:
Dziendoberek!
To mnie pocieszylas kochana:szok: ja juz dziekuje za te objawy, sa okropne:baffled:
nie chcialam cie martwic :sorry2: wierze ze u ciebie bedzie lada moment juz dobrze!!!! :tak:
Najpierw poczytalam to co nadrukowalyscie a teraz powiem Wam co u mnie.
Bylam dzisiaj w przychodni i pani potwierdzila CIAZA! Hurra:-D:-D:-D:-D
do lekarza wyznaczyla mnie dopiero na 4 grudnia:wściekła/y: ale wszystko przezyje.
wreszcie moge sie cieszyc tak do konca:tak:
no to wstawiaj suwaczek zebyśmy mogły podziwiać!!!!!:-D

Moja mama mawia " Małe dzieci spać nie dają, a duze dzieci zyć nie dają" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
a moja mowila: małe dzieci maly klopot duze dzieci duzy klopot! :-D:-D:-D:-D

Oj a u mnie kiepsko:dry:

Owulka byla około czwartku i wtedy temperaturka była bardzo niska w piatek zaczeła wzrastac i wtedy do dziś utrzymywała się na poziomie 36,7. Dzisiaj kolejny wzrost temperaturki i 36,9.
Co do choinki się dzieje!:confused:
Były dwa dni bez śluzu a teraz na nowo się pojawił:dry: Dzisiaj w pracy biegnę do ubikacji do w majteczkach jakby mokro a tu ponownie pan śluz zawitał.
Druga owulacja:confused: To by było szaleństwo.
Mam nadzieje tylko, że @ nie przyjdzie za 11 dni ani później i będę miała cudowny prezent dla M na mikołaja:-)
A mój M znowu zaczyna, uważa, ze teraz nie możemy sie kochać bo boi sie że nic z tego nie wyjdzie:crazy:
On oszalał. Może to jemu za bardzo zależy i tak się stresuje, ze pomimo ssssuuuuuppppeeeerrrrrr przytulanka nic nie wyjdzie, bo żołnierzyki boją się moich ciemności:-):-):-):-):-)
a może twoj M ma racje tym razem! :-D:-D czasami jest tak ze po zagnieżdzeniu wzrasta jeszcze tempka! :-D:tak: bardzo ci tego zycze!!!!!

Witam dziewczyny!
Mnie od dwóch dni strasznie boli głowa, więc przepraszam, że nic Wam nie odpiszę!
Weszłam tylko tak na chwilkę żeby prosić o kciukasy! W czwartek mam zamiar testować, jeśli oczywiście wcześniej nie będę mieć nieproszonego gościa i bardzo przydadzą się Wasze zaciśnięte kciuki!
Pozdrawiam Was wszystkie!
Kochanie juz mam zacisniete kciuki!!!!!!!! czekam na super wiesci! :tak:

dzieki

a tak a propos @ ze sluzem - czy to w ogole jest normalne jak @ jest skapy pomieszany ze sluzem? jak sie zapytalam jaki to sluz to mowila ze raczej gesty przezroczysty.
ja radze twojej kumpeli zrobic tescik! :sorry2:
Pysiu ja nie mam pojecia czy tak jest z tymi owulkami z bolacego jajnika czy nie!? :confused::confused: powiem szczerze ze ja mam wrazenie ze mi funkcjonuje tylko lewy jajnik prawy czuje tylko przed @ co mnie troszke martwi ale moze on tez jajeczkuje :confused::dry:
owieczko81 bardzo mocno przytulam! nie smutaj sie!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki ja czekam sobie na owu, i chyba przez CLO w tym cyklu owu przyjdzie troszke wcześniej niz ostatnio, bo wczoraj ( czyli w drugim dniu łykania Clo, a 5 dniu cyklu) bolał mnie jeden jajnik i to ten zdrowy .
A dziewczynki mam pytanko w związku z tym : Jeżeli w czasie owu i przed owu boli jeden jajnik, czy to znaczy, ze akurat z tego jajnika będzie owu?:confused::confused:
Pysia, mnie boli zawsze prwy a owu mam z lewego więc chyba jest na odwrót....potwierdziło to ostatnie usg...resztki ciałka żółtego po zapłodnieniu miałam w lewym jajniku...i generalnie zawsze bolał mnie prawy jajnik więc owu mam tylko z lewego....

Do góry