reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Jestem jestem kingus, bylam pozalatwiac pare spraw na miescie i juz wrocilam :-)
:-):-):-):-)

Czy któras z was też tak miała? Co mam myśleć? Kiedy powinnam powtórzyc test? Mam dużo wrazliwsze piersi, obfity biały śluz i wzdęcia. Czy wzdęcia mogą mieć coś wspólnego z fasolką:baffled:?
Powtórz w terminie @(czyli za jakieś 2 dni), zawsze możesz zrobić badanie krwi bhcg które jest pewniejsze.
A co do wzdęć to ja miałam taki dziwny brzuch i częściej do wc biegałam;-)
Trzymam kciuki :tak::tak:

reklama
Tomtom ja pierwszy test zrobiłam 28dc i wyszła mi druga jasniutka kreska było to w sobotę, w pn za 2 dni zrobiłam betahcg i miałam 298ml/U :-)...po kolejnych 2 dniach miałam juz 845ml/U....Polecam betke co 2 dni by sprawdzic czy przyrasta...albo test sikany po 2-3 dniach czyli w 30dc....

czesc, jestem tutaj pierwszy raz ,juz koniec roku ale jeszcze chcialabym sie wpisac na liste staraczek 2008. My z moim miskiem- mezusiem staramy sie juz jakies 5 miesiecy...na razie nic:-(ale mam nadzieje ze niedlugo juz zafasolkuje, bardzo juz bym chciala byc mama. Prosze o dobre fluidki:-)

mari27 fajnie ze sie odezwalas. bardzo mi sie milo zrobilo, wiedzialam ze to dobry pomysl zeby sie do Was dalaczyc :-). Ja podobnie jak wiekszosc dziewczyn na tym forum, fiksuje zaraz po owulce i doszukuje sie objawow ciazy. w zeszlym miesiacu okres mi sie spoznial 4 dni, juz myslalam ze to TO :confused: zrobilam test gdy @ sie spozniala 3 dni i niestety, tylko jedna kreseczka :-(. teraz jestem jakis tydzien po owulce i troche mnie piersi bola, ale nie jakos tak strasznie. Czytalam ze moze tak byc ze sie nie ma w ogole objawow, dopiero gdy sie @ spoznia to mozna cos podejrzewac. Mam wrazenie ze moze tym razem sie udalo, ale boje sie rozczarowac ,wiec staram sie nie nakrecac, chociaz chyba juz za pozno ;-)

ja oczywiście zanim Was poczytam to najpierw sie przywitam, aby mnie znowu nie wurzuciło..........:tak:

a mam pytanie, czy orientujecie sie czy ewentualnie test owulacyjny po terminie @ pokazując II kreseczki może oznaczać ciążę??????:szok:

lece nadrabiac zaległości .....

ja oczywiście zanim Was poczytam to najpierw sie przywitam, aby mnie znowu nie wurzuciło..........:tak:

a mam pytanie, czy orientujecie sie czy ewentualnie test owulacyjny po terminie @ pokazując II kreseczki może oznaczać ciążę??????:szok:

Jarzebinka, wydaje mi sie ze to jest mozliwe, ale chyba lepiej zrobic test ciazowy, jest zdecydowanie bardziej adekwatny :tak:

Heloł Słońca kochane:-) Owieczko- witaj w naszym gronie:-)
Dziękuję Wam za odpowiedzi, w takim razie wybiorę się chyba na to usg, a tego gina to niech licho weźmie, ja już do niego nigdy w zyciu nie pójdę.:wściekła/y:

A teraz musze nadrobić zaległości w czytaniu, bo już od rana tyle wyskrobałyście że nadążyć nie można :-D

Jarzebinko nie jestem pewna, ale już chyba tutaj gdzieś mi przemknął podobny temat i dziewczyny mówiły że to chyba możliwe... A co- czyzbyś zafasolkowała?:rofl2: :-)

reklama
witajcie babeczki...
ja to nie nadazam za wami, bo dopiero moge przeczytac coscie naskrobaly po przyjsciu z pracy, i jakos tak mi w krew weszlo ze najpierw czytam wszystko co nowe od poczatku do konca... a potem cholerka zapominam co u kogo i co komu by tu poradzic i odpisac.... no i tak nie milo to wyglada, taki milczek jestem...

z tego co pamietam - to ...
witaj romka! alez se wypoczelas w domku, i super ze udalo ci sie zrobic wszystkie badania . ja sie na nasienich nie znam i wynikach badan ale jesli dziewczynki mowia ze to nie problem zajsc w ciaze to masz przeogromne szanse. moze zbierajcie zolniezyki przez kilka dni przed owulka zeby bylo ich wiecej a potem celny strzal.zycze ci tego , nie obejrzysz sie a zostaniesz mamusia.:-)

dziewczynki nie martwcie sie ze znow ta wredot@ przylazla, ona kurcze taka nachalna, trzeba zastawic na nia pulapke i dac po p...ysku(zarcik ;-):-D).
moze to jest ta jedyna prawda , ze mimo celowania w te dni, prztulanek i innych zabiegow i rytualow tak naprawde zzera na sterssss i to on nam miesza.
nastepne cykle beda wasze, wyrzuccie z glowek- fasolka, teraz, juz, szybko....
najlepiej po prostu kochac sie i nie rozmyslac... aby sie wam udalo!!:tak::tak:

ja mam przeczucie ze u mnie jednak nie pojawilo sie Nowe Zycie... za to prawie na 100% jestem pewna ze pojawi sie wlasnie ta choler@. pobolewa mnie troszke brzuch zwiastujacy jej przybycie... wogole uswiadomilam sobie ze mam ostatnie cylke od wrzesnia 28dniowe, a wszesniej byly 31 dniowe. no zobaczymy ... jeszcze troche.... choc przyznam sie ze mam ochote na yest.

Do góry