reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

martyna222 - moja znajoma miała 2 razy @ kilka testów negatywnych jak poszła do lekarza była w trzecim miesiącu:eek:
Wszystkim dziewczynom w niepewności - głowa do góry:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

no wlasnie czy ktoras z was moze mi wyjasnic jak to jest z tym okresem w pierwszych miesiacach ciazy w niektorych przypadkach? to wydaj sie bilogicznie niemoeliwe, a jednak.....

reklama
Dziewczynki!a ja nadal nie wiem,czy testy digitalne tez moga sie pomylic?moze,ktoras z was slyszala cos na ten temat?:confused::confused::confused::confused::confused::happy::happy:

Agalotta - słonko - nie jest mi przykro...nie czuj sie źle z tego powodu, ze pytasz co to ciaza chemiczna - bardzo dobrze ze spytałaś, bo lepiej wiedziec więcej niz mniej...na każdy temat!!! Ja realnie i racjonalnie podeszłam do tego i wszystko jest ok:-) Teraz ciągne dalej leczenie tym antybiotykiem - stąd jeszcze nie zaczełam staranek, jedynie się przygotowywuje... ale ten mój lek szczerze mówiąc niewiele daje...poza tym mam podejrzenie PCO i czekam na badania...i nie wiem czy nie odstawić antybiotyku i nie zaczać staranek już dziś...:-) Tylko nie wiem jak miałoby sie to do fasolki...bo osobiście to wydaje mi się, ze lepiej być "czystym" od leków juz od 1 dnia cyklu w którym planuje się zajscie w ciąże, no a ja nadal biore ten lek a dzisaij mam 16dc...czyli jak dla mnie ten cykl jednak mógłby być jeszcze nie najlepszym momentem na początek staran...sama nie wiem co robic....

A-obejrzelam filmik-fajny-nie znalam tej stronki...ale ja i tak jak juz zaczelam to mierze ta temperature - elektronicznym termometrem nie zajmuje to dlugo, a moze bede miala dzieki temu jasniejszy obraz sytuacji -co sie w moim ciele dzieje...

Aple no to fajnie ze udalo sie wywolac @!!! teraz trzymam kciuki za badania hormonkow , noi zeby po @ pojawila sie w cyklu owulka a potem II i fasolka!!! Super, ze tak Cie potraktowali tutaj w przychodni! trafilas chyba na fajnego GP! Milo sie czyta, jak piszesz ze lakarz tak fajnie ci powiedzial ze tu sie zajma toba i zrobia co potrzeba by pomoc:-) Informuj nas na biezaco jak postepy ida! PS. Gdzie masz taka fajna przychodnie? bo Ty chyba tez w Londynie jestes....tak?

Katastrofaxxx -oj Kochana!!!! nie wolno sie zalamywac!!! Rozumiem Cie znakomicie, wiem, ze jest ci smutno, czujesz zlosc i rozgoryczenie, pewnie tez zal do calego swiata ze jest tak, a nie inaczej, wydaje ci sie ze to niesprawiedliwe itd... i masz calkowita racje - bo masz prawo do wszystkich tych uczuc i jest to naprawde zrozumiale po tak dlugim okresie staran - ale nie wolno ci sie poddawac i nie wolno Ci rezygnowac!!!!
UDA CI SIE ZOSTAC MAMĄ NAPEWNO!!! To tylko kwestia silnej woli i czasu.
I nie zalamuj sie tylko idz do lekarza-do dobrego lekarza, zrob jeszcze raz wszystkie badania i moze specjalista podpowie jakies rozwiazanie. Nie mozesz sie smucic to raz, a dwa skoro tak dlugo juz probujecie to nie mozesz tez teraz sie poddawac i nic nie robic -trzeba walczyc - probowac wszystkiego co tylko mozliwe. I wiem, ze to bolesne jak musisz opowiadac lekarzom swoja historie, ale jesli to mialoby pomoc im zrozumiec co sie dzieje/dzialo w twoim ciele i dzieki temu moze beda w stanie cos zrobic aby przyspieszyc twoje macierzynstwo -to chyba warto raz jeszcze zacisnac zeby i opowiedziec jak bylo?
Nie poddawaj sie kochanie - nie jestes sama z tym problemem-wspieramy Cie i trzymamy mocno kciuki!!!!
A Ty sie nie smutaskuj juz tylko wez ciepla kapiel, zrelaksuj sie i idz spac - a jutro na pewno bedzie lepiej i zaswieci dla Ciebie slonko!!!

Mgk-a ty łobuzie nie czytaj smutasnych historii bo tylko niepotrzebnie sie wystraszysz!!! Juz koniec narzekan wszystkie staraczki -APEL O RADOŚĆ!!!!

Aple -dzieki za info o testach...popatrze na nie w Bootsie jutro -moze sie skusze na te digital, bo ja robie od 10dc, dzisiaj zrobilam juz szosty (16dc) i tak -1-y byl z dwoma kreskami ale bardzo jasna testowa, potem 2i,3i,4y byly tylko z jedna kreska, i kolejno 5y,6y z dwoma kreskami ale testowa jasniutka-czyli tak jak 1ym tescie. Zobaczymy -moze jutro pojawi sie druga ciemna kreska...w koncu Mam w sumie 10testow, wiec jeszcze zostaly mi 4 - robie do ostatniego- moze sie doczekam konkretnych II?...

I TRZYMAMY KCIUKI ZA TESTUJACE JUTRO Z RANKA!!!
POWODZENIA DZIEWCZYNY!!!
to nie wypisujcie smutasnych historii ok:unsure:?

ja ci nie pomoge , nie mam pojecia a do tego nawet na oczy takiego nie widzialam bo u nas takich nie ma
jak sie czujesz?
Przedwczoraj mialam straszne bole brzucha i wczoraj tez,a dzisiaj juz lepiej.piersi bola tak po bokach i jest mi niedobrze,a@ jak nie bylo tak nie ma.sama nie wiem co myslec.rano robilam test digi.,ale wyszedl negatywny.w tym momencie to bardzo bym juz chciala,zeby@przyszla,bo takie oczekiwanie mnie dobija.:-:)-:)-(

ja ci nie pomoge , nie mam pojecia a do tego nawet na oczy takiego nie widzialam bo u nas takich nie ma
jak sie czujesz?

Ja robilam test digital :-) zdjecie z pozytywnym wynikiem (z ktorego jestem baaaaaardzo dumna:-D) znajduje sie ponizej ;-)

A tak pozatym, to testy digital sa bardzo fajne bo nie daja miejsca na domysly. Albo pisza jestes w ciazy:-) (nawet wylicza od kiedy) albo pisza ze w ciazy nie jestes. I tyle. Mi jak napisal ze nie jestem w ciazy (w zeszlym miesiacu) to sie nie mylil. Teraz tez go tzymam za slowo (pisane):-D:-D:-D

Niestety takie elektroniczne testy wyswietlaja wynik tylko przez 24godziny, wiec marna z nich pamiatka. Dlatego tez nasiusialam takze na paskowy :rofl2:

Przedwczoraj mialam straszne bole brzucha i wczoraj tez,a dzisiaj juz lepiej.piersi bola tak po bokach i jest mi niedobrze,a@ jak nie bylo tak nie ma.sama nie wiem co myslec.rano robilam test digi.,ale wyszedl negatywny.w tym momencie to bardzo bym juz chciala,zeby@przyszla,bo takie oczekiwanie mnie dobija.:-:)-:)-(
a długo ci się spóźnia? ja robiłam tylko zwykłe testy takiego jeszcze nie?

reklama

emma2 - a nie masz mozliwosci zrobienia bety? Bo wtedy wszystko bylo by jasne...a tak cala ta sytuacja tylko duzo nerwow cie kosztuje :angry:

Wlasciwie tyle czasu po spodziewanej, testy powinny wykazac ciaze, ale czytalam o dziewczynach ktorym do 3 miesiaca testy wciaz mowily NIE, a jednak w ciazy byly.
To sporadyczne przypadki, ale przeciez sie zdarzaja. :sorry:

Do góry