martyna222
udało się ! :)
hsg- sprawdzenie drożności jajowodów przez wprowadzenie takiego kontrastu. ogólnie udraznia jak jest coś zapchane albo jak są zrostyA co to jest hsg?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hsg- sprawdzenie drożności jajowodów przez wprowadzenie takiego kontrastu. ogólnie udraznia jak jest coś zapchane albo jak są zrostyA co to jest hsg?
TO DZIALAJ KOCHANAostatnio przez kilka miesięcy jak w zegarku. Tylko że w tym miesiącu miałam robione hsg...więc nie wiem lekarz twierdził ze szybko się zachodzi po tym w ciążę?/
Ja mialam identyczny test,tylko niemiecki.ile dni po terminie spodziewanej@robilas swoj test?
Ja tez mam strachaWlasciwie to zrobilam test w pierwszym mozliwym terminie spodziewanej :-)
Ogolnie @ mialam miedzy 29-32, tak wiec zrobilam test 29dc
Wieczorem tegosamego dnia dla pewnosci zrobilam test kreseczkowy i wyszedl pozytywny, takze mysle ze w tym miesiacu @ miala przyjsc wczesnie (29dc) bo inaczej z wieczornego moczu test nie wyszedl by pozytywnie
Cale szczescie ze nie przyszla wrednota(choc przyznam, ze pomimo dwuch pozytywnych testow, wciaz mam stracha
)
Ja tez mam strachachociaz mam 5 testow pozytywnych i czekam na wynik badania z przychodni. i wlasciwie to jeszcze nie powiedzialam nic kolezankom moim sympatycznym bo nie chce zapeszac
![]()
VERITASERUM powiedz mi prosze jak Ty sie tam czujesz? ciekawi mnie czy mamy jakies podobne ,,dolegliwosci,,;-)
To i tak lux. ja u nas nie slyszalam o jakims polskim lekarzu. podobno jest w Glasgow ale internista wiec coz mi po nimJa powiedzialam tylko mezowi i Wam :-)
Wciaz obawiam sie, ze jak pochwale sie za wczesnie to cos pojdzie nie tak
Wczoraj zapisamam sie do polskiego ginekologa w Dublinie ale pierwszy termin mial dopiero na 19.11. Takze musze czekac w "niewiedzy"![]()
To i tak lux. ja u nas nie slyszalam o jakims polskim lekarzu. podobno jest w Glasgow ale internista wiec coz mi po nima tak w ogole u mnie wiedza jeszcze rodzice. mam nadzieje ze niedlugo bedziemy mogly o tym krzyczec wszedzie
![]()