elisabeth
Październik '06 i '09
Witam...
Lilu, Kingus dziękuję Wam za odpowiedź
to mój pierwszy cykl z Luteiną, więc zobaczymy jak to będzie u mnie...
Imagination znalazłam kilka rad na mdłości:
- jadaj mniejsze porcje, ale częściej, aby nie mieć pustego żołądka,
- jeżeli gromadzenie śliny w ustach nasila mdłości, ssij cytrynowe dropsy(mi pomagało)
- niektórym kobietom pomaga imbir, np herbata, tabletki, ciasteczka,
- spróbuj jeść grzanki bez masła, ziemniaki i inne lekko strawne produkty węglowodanowe,
- trzymaj przy łóżku kruche ciasteczka maslane- zjadanie ich rano może złagodzić nudności,
- naogół nudności zanikają w 14-16 tc, także już niedużo zostało!!!
(Lit. Ciąża, poradnik dla rodziców; pod red. dr Anne Deans)- zrobiłam przypis żeby mnie nikt o plagita nie posądził
Adolfinko- jeśli przytulanki były dzien przed owu to jest duża szansa na dzidziusia. Jeśli owu masz tak późno to czy nie masz za krótkiej fazy lutealnej? Cykle masz 30 dniowe?- tak wyczytałam z suwaczka...
Olapolap- zgadzam sie z tym co napisała Lilu, masz stanowczo za krótkie cykle, lekarz powinien Ci je wydłużyć... jeśli Luteina nie pomaga to powinien Ci dac coś innego, pogadaj z nim o tym koniecznie, bo fasolka ma za mało czasu żeby się zagnieździć u Ciebie.
BINE- witaj, tu masz watek gdzie piszą dziewczyny z podobnymi przejściami i na pewno Cię wysłuchają i pomogą:
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronoieniu-3780/
oczywiście nie wyganiam Cię stąd, pisz z nami jak najwięcej.
Lilu, Kingus dziękuję Wam za odpowiedź

Imagination znalazłam kilka rad na mdłości:
- jadaj mniejsze porcje, ale częściej, aby nie mieć pustego żołądka,
- jeżeli gromadzenie śliny w ustach nasila mdłości, ssij cytrynowe dropsy(mi pomagało)
- niektórym kobietom pomaga imbir, np herbata, tabletki, ciasteczka,
- spróbuj jeść grzanki bez masła, ziemniaki i inne lekko strawne produkty węglowodanowe,
- trzymaj przy łóżku kruche ciasteczka maslane- zjadanie ich rano może złagodzić nudności,
- naogół nudności zanikają w 14-16 tc, także już niedużo zostało!!!
(Lit. Ciąża, poradnik dla rodziców; pod red. dr Anne Deans)- zrobiłam przypis żeby mnie nikt o plagita nie posądził
Adolfinko- jeśli przytulanki były dzien przed owu to jest duża szansa na dzidziusia. Jeśli owu masz tak późno to czy nie masz za krótkiej fazy lutealnej? Cykle masz 30 dniowe?- tak wyczytałam z suwaczka...
Olapolap- zgadzam sie z tym co napisała Lilu, masz stanowczo za krótkie cykle, lekarz powinien Ci je wydłużyć... jeśli Luteina nie pomaga to powinien Ci dac coś innego, pogadaj z nim o tym koniecznie, bo fasolka ma za mało czasu żeby się zagnieździć u Ciebie.
BINE- witaj, tu masz watek gdzie piszą dziewczyny z podobnymi przejściami i na pewno Cię wysłuchają i pomogą:
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronoieniu-3780/
oczywiście nie wyganiam Cię stąd, pisz z nami jak najwięcej.