reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam...

Lilu, Kingus dziękuję Wam za odpowiedź:tak:to mój pierwszy cykl z Luteiną, więc zobaczymy jak to będzie u mnie...

Imagination znalazłam kilka rad na mdłości:
- jadaj mniejsze porcje, ale częściej, aby nie mieć pustego żołądka,
- jeżeli gromadzenie śliny w ustach nasila mdłości, ssij cytrynowe dropsy(mi pomagało)
- niektórym kobietom pomaga imbir, np herbata, tabletki, ciasteczka,
- spróbuj jeść grzanki bez masła, ziemniaki i inne lekko strawne produkty węglowodanowe,
- trzymaj przy łóżku kruche ciasteczka maslane- zjadanie ich rano może złagodzić nudności,
- naogół nudności zanikają w 14-16 tc, także już niedużo zostało!!!
(Lit. Ciąża, poradnik dla rodziców; pod red. dr Anne Deans)- zrobiłam przypis żeby mnie nikt o plagita nie posądził

Adolfinko- jeśli przytulanki były dzien przed owu to jest duża szansa na dzidziusia. Jeśli owu masz tak późno to czy nie masz za krótkiej fazy lutealnej? Cykle masz 30 dniowe?- tak wyczytałam z suwaczka...

Olapolap- zgadzam sie z tym co napisała Lilu, masz stanowczo za krótkie cykle, lekarz powinien Ci je wydłużyć... jeśli Luteina nie pomaga to powinien Ci dac coś innego, pogadaj z nim o tym koniecznie, bo fasolka ma za mało czasu żeby się zagnieździć u Ciebie.

BINE- witaj, tu masz watek gdzie piszą dziewczyny z podobnymi przejściami i na pewno Cię wysłuchają i pomogą:
https://www.babyboom.pl/forum/poronienia-f33/ciaza-po-poronoieniu-3780/
oczywiście nie wyganiam Cię stąd, pisz z nami jak najwięcej.

reklama
Witm!jestem tu nowa mam problem z zajściem ciazy w maju poroniłam! Jest mi okropnie ciezko bo w okolo otaczaja mnie kobiety ciezarne!od 3 miesiecy staramy sie ponownie narazie bez rezultatów!prosze o rady

Witaj, wspolczuje straty fasolki :-(
Moze Twoj organizm potrzebuje wieciej czasu ? zrob moze monitoring cyklu dowiesz sie wtedy czy owulka juz wrocila, bo wiem moglo sie cos poprzestawiac w organizmie po poronieniu...
powodzenia.
A co do kobiet w ciazy :-( mam 6 kolezanek w ciazy i 2 swiezo po porodzie :szok: i wogole same kobiety w ciazy mijam na ulicach :zawstydzona/y:

Hejjj co jest z wami dziewczynki :dry: widzie ze tylko ja tu dzisaj zagladam :unsure: oj nie ladnie nie ladnie zaniedbywac BB :-p;-)

Witaj BINE:-)
Przede wszystkim trzeba się odprężyć. Moja znajoma zaszła w ciążę po tym jak lekarz powiedział, ze nie ma już szans. Zapomnieli o staraniach a teraz jest piękna zdrowa dzidzia:tak:
A robiłaś obserwację swych cykli - aby wykluczyć brak owulacji, albo badania u lekarza który by stwierdził trudności w zagnieżdżeniu?
Jeżeli nie to to zrób. Na pewno będziesz miała lepszy obraz sytuacji;-)

Lilu pocieszajace to choc ostanio mialam 4 dni przed owu przytulanka i nic , teraz chcialam tak na maksa czesto i nic , ostatnio jak udalo mi sie zjsc zrobilam to w samiutka owulke i sie udalo zreszta codziennie w okolicy owu byly przytuanki a teraz chorubcia juz zdrowko nie pozwala, zobaczymy choc inne mialam plany :-(
Elisabeth cykle ostatnio mam cos dluzsze 33 dniowe a owulke 18dc, zobaczymy teraz

Lilu pocieszajace to choc ostanio mialam 4 dni przed owu przytulanka i nic , teraz chcialam tak na maksa czesto i nic , ostatnio jak udalo mi sie zjsc zrobilam to w samiutka owulke i sie udalo zreszta codziennie w okolicy owu byly przytuanki a teraz chorubcia juz zdrowko nie pozwala, zobaczymy choc inne mialam plany :-(

Wkoncu napewno sie uda, przeciez bylas juz w ciazy, owulki masz, mezus dzieciaczki tez ma dobre wiec nie powinnas miec wiekszych problemow, moze wyluzuj troszke, przestan sie starac tak na hura, tylko poprostu nie zabezpieczajcie sie i tyle a fasolka napewno przyjdzie:happy:

reklama
Do góry