reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam:-)
Wszystkim dziewczynkom testującym w tym tygodniu życzę powodzenia i wiele radości:-);-):tak::-D:-p:happy::happy2::blink:
Ja jutro kupuje test, i chyba zrobię go we wtorek. Jak przeróżne objawy ustąpią i we wtorek ich nie będzie to znaczy, że w piątek dostanę @:baffled:
Mąż tak chce dzidzie, że teraz boi się SEX-U!!!!!!!!:dry:
Mam nadzieje, że tak nie jest przez cała ciążę????:szok:

reklama
Mąż tak chce dzidzie, że teraz boi się SEX-U!!!!!!!!:dry:
Mam nadzieje, że tak nie jest przez cała ciążę????:szok:

Moja kolezanka jak zaszla w ciaze to jej maz wogole nie chcial sie przytulac tlumaczac ze boi sie o dzidzie, psiapsiolka jest teraz w 19 tyg ciazy i smiej sie ze zapomniala juz jak wyglada sex ;-) a gdzie tam jeszcze do rozwiazania i pozniej ten czas pologu :szok:
Ale mysle ze moze twoj M sie przelamie :tak:

KINGUS- co u Ciebie ???

Ostatnia edycja:
Hej, jestem tu nowa i chcialam sie Was zapytac czy spotkalyscie sie z przypadkiem podobnym do mojego. Otoz mam cykle 21 dniowe (biore luteine w 16-25 dniach cyklu i zazwyczaj krwawienie pojawia sie jak jeszcze ja biore). Kochalam sie z mezem w zeszly poniedzialek (ostatni okres zaczal mi sie dwa tygodnie temu we wtorek) - przy tak krotkich cyklach to podobno najbardziej prawdopodobny moment zajscia w ciaze. Od wtorku boli mnie podbrzusze. Roznie - raz z prawej strony, raz z lewej, czasem tylko cmi, czasem troche bardziej to czuje, czasem w ogole. Czy to moze byc ciaza? Nigdy nie miewalam boli w podbrzuszu no chyba, ze tuz tuz przed okresem - ale od 8 dnia cyklu do okresu jeszcze daleko... Co o tym myslicie?

Witaj olapolap:-)
Odnośnie twego pytania. Ja co drugi cykl mam 24-dniowy okres. Wtedy bywają u mnie takie bule podbrzusza. Spokojnie poczekaj do ewentualnego @. Łożysko tworzy się około 12 dnia od zapłodnienia więc do tej pory test ciążowy mógł by być niepotrzebny, tylko byś się niepotrzebnie denerwowała.:-);-):tak::-D:-p:happy::happy2:

Hej, jestem tu nowa i chcialam sie Was zapytac czy spotkalyscie sie z przypadkiem podobnym do mojego. Otoz mam cykle 21 dniowe (biore luteine w 16-25 dniach cyklu i zazwyczaj krwawienie pojawia sie jak jeszcze ja biore). Kochalam sie z mezem w zeszly poniedzialek (ostatni okres zaczal mi sie dwa tygodnie temu we wtorek) - przy tak krotkich cyklach to podobno najbardziej prawdopodobny moment zajscia w ciaze. Od wtorku boli mnie podbrzusze. Roznie - raz z prawej strony, raz z lewej, czasem tylko cmi, czasem troche bardziej to czuje, czasem w ogole. Czy to moze byc ciaza? Nigdy nie miewalam boli w podbrzuszu no chyba, ze tuz tuz przed okresem - ale od 8 dnia cyklu do okresu jeszcze daleko... Co o tym myslicie?

Witaj, stanowczo masz za krotkie cykle :no:
i przy takich cyklach podobno trudni zajsc w ciaze, chyba :sorry2:
Jezeli luteina nie pomaga Ci na wydluzenie cyklu to moze popros lekarza o duphaston ???
ale co do nietypowych obiawow moze to juz fasolka ;-)

Hejka z rana w niedziele , u mnie dół straszny nie moglam doczekac sie owu staralam sie juz od 12 dc stracilam nadzieje ze owu przyjdzie i przyszła w 20 dc , ale zauwazylam to dopiero dzisiaj i sie zalamalam bo przez to wszystko odpuscilam z przytulankami tz byly tylko raz dzien przed owu:crazy: i teraz znow bede miala zal sama do siebie , ze za szybko sie poddalam , czasem mysle ze ja chyba nie zasluguje na dzidziusia :baffled: nie moge trafic z przytulankami a co dopiero zafasolkowac :-:)-:)-:)-(
a do tego snila mi sie moja zmarla coreczka, ze zyla ze byla zdrowa i szukalam dla niej przedszkola, i od rana dzis mialam zly dzien tz smutny

Dziekuje za odpowiedzi. Biore luteine na uregulowanie okresu juz ponad 2 lata. Dzieki temu mam bardzo regularne, ale krotkie cykle, bo jak pisalam okres pojawia mi sie jeszcze jak biore tabletki. Zastanawiam sie teraz co zrobic, bo ginekolog raczej nic nie wykryje - 7-8 dni od stosunku to troche za szybko na stwierdzenie czegokolwiek. Od srody powinnam zaczac brac luteine (16 dzien cyklu) i nie wiem czy mam ja brac na wlasna reke, czy pojsc do ginekologa i powiedziec jak wyglada sytuacja... O ile oczywiscie dostane sie tak szybko do lekarza... Zastanawia mnie ten bol, bo dzisiaj jest wyjatkowo silny, niezaleznie od tego czy siedze czy stoje. Nigdy nie mialam czegos takiego. Jestem prawie pewna, ze to nie jest zadna infekcja, bo nie mam wiekszego wydzielanai sluzu niz zwykle no i nic mnie nie swedzi. Czy w ogole mozliwe zeby te bole brzucha zwiastowaly fasolke?

Dziekuje za odpowiedzi. Biore luteine na uregulowanie okresu juz ponad 2 lata. Dzieki temu mam bardzo regularne, ale krotkie cykle, bo jak pisalam okres pojawia mi sie jeszcze jak biore tabletki. Zastanawiam sie teraz co zrobic, bo ginekolog raczej nic nie wykryje - 7-8 dni od stosunku to troche za szybko na stwierdzenie czegokolwiek. Od srody powinnam zaczac brac luteine (16 dzien cyklu) i nie wiem czy mam ja brac na wlasna reke, czy pojsc do ginekologa i powiedziec jak wyglada sytuacja... O ile oczywiscie dostane sie tak szybko do lekarza... Zastanawia mnie ten bol, bo dzisiaj jest wyjatkowo silny, niezaleznie od tego czy siedze czy stoje. Nigdy nie mialam czegos takiego. Jestem prawie pewna, ze to nie jest zadna infekcja, bo nie mam wiekszego wydzielanai sluzu niz zwykle no i nic mnie nie swedzi. Czy w ogole mozliwe zeby te bole brzucha zwiastowaly fasolke?

A moze ty jestes dopiero w trakcie owulki ???
niektore dziewczyny wlasnie maja takie bole owulacyjne !
mozesz wziasc luteine od 16 dnia cyklu, bo ona tez pomaga zagniezdzic sie fasolce :tak:

ADOLFINKO- jezeli przytulanka byly przed owu to moze nic straconego, moja kolezanka zaszla w ciaze przytulajac sie ostatni raz 8 dni przed owulka i co dzidzia jest i ma juz 4 miesiace ;-D

[*]
[*]
[*] dla Twojej coreczki....

Ostatnia edycja:
hej z bolem brzucha wszystko jest mozliwe czasem to zawiastun ale nie zawsze a co do luteiny to ja ja dostalam od razu jak zaszlam wiec mysle ze zaszkodzic ci nie zaszkodzi , trzymam kciuki oby to byla fasolka

reklama
Witm!jestem tu nowa mam problem z zajściem ciazy w maju poroniłam! Jest mi okropnie ciezko bo w okolo otaczaja mnie kobiety ciezarne!od 3 miesiecy staramy sie ponownie narazie bez rezultatów!prosze o rady

Do góry