reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam dziewczynki, jak was dziś malutko, nie ma za bardzo co poczytać.

Lilu, nie masz sie czego wsydzić, ja jestem dwa lata po ślubie i też nie jestem bardzo zdolna w tym temacie;-), mam to szczęście, że mój m uwielbia gotować i prawie zawsze to on gotuje:-p. Ja opanowałam tylko obiadki dziecięce i życzę Ci, żeby i Tobie ta umiejętność była potrzebna w najbliższej przyszłości.
.

Ja tez mam tyle szczescia z moj M lubi i umie gotowac, niestety on moze pozwolic sobie tylko na gotowanie w weekendy i wtedy mnie uczy czegos nowego:rolleyes2::wink:

Niunia27- najlepszy test to QUICK VUE
o taki :rofl2:

2248.jpg

Milej i owocnej nocki dziewczynki, papapapa:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dokładnie od pięciu dni mam straszliwie obolałe piersi tak, że aż bez stanika muszę chodzić bo mnie drażni.:baffled: Nerwus zemnie do tego. Przenigdy nie miałam tak przed zbliżająca się miesiączka. Oczywiście czasami zdarzało się że pobolewały mnie piersi ale nie aż tak jak teraz :zawstydzona/y:
Oby to był znak że nam się udało. Zniosę jajko zanim będę mogła zrobić test, no ale najważniejsza jest cierpliwość .;-)

noom, a ja zrobiłam teścik , wyszedł negatywny :-( ale może to za wcześnie jeszcze było, nie wiem. Staraliśmy się w płodne, więc może...
okres spóźnia się 4 dzień, temperatura od 36,8 do 37,3 ( w sumie to dośc długi czas się tak utrzymuje - ze 2 tygodnie może i stopniowo wzrasta) nie czuję się chora, ale podobno w ciąży jest nieco wyższa.
Więc generalnie jest to mój 32 dzień cyklu a miałam zawsze 26-27 dniowe. Nie czuję aby mi się okres zbliżał, choć sutki mam powiększone i obolałe, piersi też nieco powiększone, lekkie zmęczenie popołudniami, i mdłości, z tym że mdłości wieczorem lub późnym popołudniem. Ale to może przez iości jakie zdaża mi się pochłaniać czasami, lub przez stres, czasami przy dużym zmęczeniu mam mdłości. Nie wiem już sama. Nie czuję też wewnętrznie abym była w ciąży, tzn. raczej czuję że nie jestem :-( heeeh, mam strasznie mieszane uczucia. Boję się ten test kolejny robić. Poprzedni zrobiłam dzień przed spodziewanym okresem. Nie wiem co o tym myśleć.

Mi tez jakos tak smutno, fakt faktem sw. zmarlych nie jest wesolym swietem ale brakuje mi go dzisiaj, spotkania z rodzina spacerek na cmentarz i itp :-(
Skarbie jesteśmy z Tobą :tak::tak: Przytulam mocno

Witam...
mnie pobolewa podbrzusze, jak na @... bleee... a to jeszcze tydzień...

i też termin @ mam na 7-8 listopada, to trochę nas będzie...
Mam pytanko- jak odstawię luteinę to @ powinnam dostac od razu czy może przyleźć z opóźnieniem?
Zazdroszczę Wam tego testowanka ;-);-)
Ale mocno tzrymam kciuki
Ja brałam duphaston i @ przychodziła po 3 dniach.

witajcie dziewczynki
jednak dorwalam sie do kompa u tescia.. ehehe:-D widzicie jak nie umiem bez was wytrzymac,, jest cieplo i rodzinnie , teraz robimy obiadek kurczaczka, kalafior i frytki.. hehe mniam:-D wczoraj jak szlam na grob mojej siostry blizniaczki nawiasem mowiac jednojajowej wchodzilam pod gorke i wzielay mnie takie dusznosci ze az nie moglam oddychac , lzy mi polecialy ze strachu sie poplaklam, ale chwila odpoczynku pomogla i ruszylam dfalej, ale bylo ciezkoo ,,,
z mezem tez juz zgoda.. przytulilam sie do niego i zmiekl.. wiec juz cala szczesliwa jhestem:-D
Uważaj na Siebie i nie przemęczaj się :tak::tak:

A ja dostałam bardzo wzmożone objawy okresu już wczoraj - jak nigdy. :rofl2:
Policzyłam w kalendarzyku i jeżeli doktor i ja nie myliłam się co do dni płodnych (możliwego zapłodnienia) to około 12 dni od tamtej chwili mija w poniedziałek. Jak dalej będę tak się czuła we wtorek robie test.
Kciuki zaciśniete ;-);-)

Ja dokładnie od pięciu dni mam straszliwie obolałe piersi tak, że aż bez stanika muszę chodzić bo mnie drażni.:baffled: Nerwus zemnie do tego. Przenigdy nie miałam tak przed zbliżająca się miesiączka. Oczywiście czasami zdarzało się że pobolewały mnie piersi ale nie aż tak jak teraz :zawstydzona/y:
Oby to był znak że nam się udało. Zniosę jajko zanim będę mogła zrobić test, no ale najważniejsza jest cierpliwość .;-)
Jeszcze 4 dni do testowanka, czekam z niecierpliwością ;-);-)

noom, a ja zrobiłam teścik , wyszedł negatywny :-( ale może to za wcześnie jeszcze było, nie wiem. Staraliśmy się w płodne, więc może...
okres spóźnia się 4 dzień, temperatura od 36,8 do 37,3 ( w sumie to dośc długi czas się tak utrzymuje - ze 2 tygodnie może i stopniowo wzrasta) nie czuję się chora, ale podobno w ciąży jest nieco wyższa.
Poczekaj jeszcze parę dni i powtórz test:tak:
Lepiej się nie nastawiać i być później mile zaskoczonym ;-);-)

Witajcie dziewczynki ja jestem w trakcie owu, temperaturka po wczorajszym spadku odnotowała wzrost, śluzik tez obecny:happy:, przytulankom nie ma końca więc, więc, więc.....;-):-);-) trzymajcie kciuki moze maleńka fasolka jest tuz tuż:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam
U mnie narazie nie ma @, ale korci mnie żeby zrobić test tylko nie wiem który by był lepszy ten co wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia czy ten co jak się nie dostanie spodziewanej miesiączki, czy któraś miała taką sytuację proszę napiszcie mi jaki mam wybrać;-);-)

Och biedactwo współczuję, my tu swiętujemy, objadamy się a ty sie tam męczysz, moze jutro poczujesz sie lepiej zyczę jak najmniej czasu spędzonego w ubikacji :cool::errr::errr::cool:a jak najwiecej na świeżym powietrzu:tak::rolleyes::tak:
Kochana ja na wymioty pije orygonalna coca cole, tylko odgazowuje ją, zeby nie było w niej gazu. Kurcze ale nie wiem czy to pomaga na wymioty w ciązy i czy wogole w ciązy mozna pić taka cole.
Imagination, mnie tak męczyło pierwsze cztery miesiące, schudłam pięć kg, ale potem z dnia na dzień przeszło. Moja gin zawsze mówiła, że zanim wstaniesz z łożka, jeszcze na leżąco trzeba zjeść dwa zwykłe sucharki. Spróbuj, mi czasem pomagało.
Pysiu, w ciąży nie powinno się pić coca-coli, bo wypłukuje minerały i oczywiście źle wpływa na ząbki. Czasem złapę łyka czy dwa od Mojego, bo lubię colę, ale staram się nie pić gazowanych napoi.
Tomtom, skorzystam z rady na pewno :-) Dziś jest dobrze puki co... Mdłości niewielkie ale odruchów wymiotnych brak... cieszę się tym straaaasznie...:-)

Dziś Kochanie mnie opuszcza :-:)-( ja muszę zostać w TM porobić badanka, a On oczywiście do pracy... Będę tęsknic jak nie wiem... Wariuje bez Niego :-( ale jakoś trzeba wytrzymać...

Milego dzionka :tak:

Witajcie dziewczynki ja jestem w trakcie owu, temperaturka po wczorajszym spadku odnotowała wzrost, śluzik tez obecny:happy:, przytulankom nie ma końca więc, więc, więc.....;-):-);-) trzymajcie kciuki moze maleńka fasolka jest tuz tuż:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Zaciskam mocno kciuki :-)

Witam
U mnie narazie nie ma @, ale korci mnie żeby zrobić test tylko nie wiem który by był lepszy ten co wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia czy ten co jak się nie dostanie spodziewanej miesiączki, czy któraś miała taką sytuację proszę napiszcie mi jaki mam wybrać;-);-)

Podobno test Quick Viue jest najlepszy, ale myślę, że warto jeszcze chwilkę poczekać :-) pozdrawiam

Kciuki zacisniete :tak:;-)

Skarbie jesteśmy z Tobą :tak::tak: Przytulam mocno

Dziekuje :zawstydzona/y::happy2:

Milkego dnia dziewczynki :-)

reklama

Pysiu trzymam kciuki :-):-):-) owocnych przytulanek :tak:

a ja dalej czekam na czas testowania... coś mnie kłuje ostro w brzuszku (na dole) i to by było na tyle z dziwnych objawów... reszta bez zmian:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry