reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Dziewczyny - temperatura mi pomału rośnie, pobolewa mnie brzuszek dołem, nie wysypało mnie na twarzy jak zawsze na tydzień przed okresem, zaczęłam dużo jeść,......... czy to może być to o czym każda z nas marzy?:dry::rofl2::szok:;-)
Prawdę mówiąc owulacje mogę mieć zaraz po okresie jak i na tydzień przed....
Boję sie robić test bo przez pięć lat brałam anty i lekarz powiedział, że regularnie nieregularny okres mogę mieć jeszcze długo a owulacja może różnie występować podczas każdego cyklu.....:eek::errr::oo:
ale pamietaj ze po odstawieniu tabletek jest o wiele wieksza szansa zajscia w ciaze , jajniczki lepiej pracuja, trzymam wiec kciuki

u mnie kicha :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: juz 19dc a ja bez owu tempka ciagle 36,6 , nie wiem co sie dzieje umowilam sie na przyszly piatek do gina, moze poobserwuje mi czy mam owulke a do tego od miesiaca strasznie bola mnie piersi mam strasznie nabrzmiale,bola pod pachami i ogolie sa obolałe, zaczelo sie po owu i trzymaja juz miesiac , martwi mnie to strasznie moze cos nie tak z moimi hormonkami i dlatego nie ma owulki :-:)-(

reklama
Ja zostałam mamą po jednym jedynym przytulanku bez zabezpieczenia, także jak najbardziej możliwe, trzeba tylko utrafić właściwy dzień:tak::tak:. Ja niestety dziś w nocy nic nie zdziałałam :no:, bo mój mały nam dał tak popalić, że nam sie odechciało przytulanek.

no wlasnie tylko jak utrafic ten wlasciwy dzien troche to wkurzajace ze to jajeczko tak krotko zyje:-)

absolutny spontan, bez żadnych wyliczeń i wstyd się przyznać po alkoholu :zawstydzona/y:
ja już kiedyś dziewczynom pisałam, że to było tak, że poszłam do mojego gina w czerwcu i ustaliliśmy, że jak wrócę z wakacji , to pomyślimy nad bardziej spektakularnymi metodami zapłodnienia więc dałam na luz a po wakacjach , to już w ciąży byłam :-)
a jakie sa te "spektaktualne metody zaplodnienia"
i ginek na poczatku nie kazal Ci na poczatku po prostu probowac:baffled:

Ja mam dosyc dobry sposób na zmęczonego m. Robie mu masaz pleców i odrazu już mu zmęczenie przechodzi, bo mojego m zawesz plecy bolą :tak:a po masażu zawesz znajdzie ochote na przytulanki :-D Polecam wypróbowac moze i na twojego m zadziała ;-)
juz probowalam ale chyba za slabo mi to szlo bo moj m zasnal troche wstyd sie przyznac:zawstydzona/y:

no wlasnie tylko jak utrafic ten wlasciwy dzien troche to wkurzajace ze to jajeczko tak krotko zyje:-)

Myślę, że bez obserwacji cyklu, jedyne wyjście (oprócz testów na owu) to przytulanki regularne co dwa-trzy dni;-);-);-), może się uda. Ja w tym miesiącu tak robię:tak:, a od przyszłego zaczne obserwację. Powodzenia

Dzięki dziewczynki.
Praca nie jest cieżka ale trzeba robić wszytsko systematycznie. Miałabym w kadrach pracować.
I chyba się zdecyduje bo jade tam 10 minut i w ciąży nie będzie problemu z dojazdami. Jeszcze pewnie zrobię sobie bilans plusów i minusów ;-)

kadry - brzmi ciekawie, warto zdobyć doświadczenie a dodatkowo masz blisko!

W końcu po pracy i obowiązkach domowych:-p
Dzięki za wszelkie fluidy i dobre słowo. Dzisiaj coś mnie nastroiło bardzo mocno pozytywnie. Powiem jak będą dwie kreski, co tak bardzo na duchu podnosi.:-)

Witam Kochane i dziekuje wam za gratulacje (chociaz jeszcze troszke sie boje ich przyjmowac).
Katarzynka co do objawów to od tygodnia mam mdlosci (podobno jeszcze za wczesnie, no ale ja mialam) i po ok. tygodniu od zaplodniania czulam bol brzuszka (podobny do menstruacyjnego)- pewnie fasolka sie lokowala :-) Trzymam kciuki za Twój i Pysi tescik, napewno Wam sie uda dalaczyc do mam lipcowych (ja tez urodzilam sie w lipcu :-) ).
Izabell mi wyszedł termin na 15 lipca, a do lipcowek zapisze sie chyba dopiero po wizycie u lekarza :-)
A wlasciwie to kiedy powinna pojsc do lekarza?
Kinguś zgadzam sie zreszta dziewczyn, ze czasami warto chwile przebidowac za mniejsze pieniadze, ale zdobyc doswiadczenie, a czasami i zawod :-) powodzenia.

witajcie dziewczynki! ja jestem jakas dzis wykonczona, oslabiona i wogole.. czuje sie nie najlpeiej a tu musze wytrzymac do 15..://

misia2627- no wlasnie i o tym mowie ze najwazniejsze ze trzeba trafic na odpowiedniego lekarza ktory porzadnie zbada i powie konkretnie, ja niestety tez zaliczam sie do przypadkow kiedy bylam olewana przez moja doktorke przez 8 lat i zamiast zrobic badania hormonow dawala mi tabletki anty co niewelowalo problem tradziku na ten czas.. ale jak juz pojawila sie decyzja o dziudziusiu wtedy tez machnela rekami ze ona nie moze nic poradzic.. a mogla dac na badania ale olala to..:/ ehh.. dopiero moj doktor rogoszewski dzieki niemu mamy maluszka.. -- cale szczescie ze natrafilam na niego,, zycze i tobie wlasnie takiego zakonczenia... dla porownanian u mojej doktorki moglabym sie jeszcze starac rok a i tak by nic nie bylo a u rogoszewskiego wystarczyl miesiac i wiadomoe bylo o co chodzi,, w ciagu 3 mc od moementu jak do niego trafilam zaszlam w ciaze..:):-D

Moja Pani doktor powiedziała że jeśli się nie myli to mogę już po 3 miesiącach zajśc w ciąże...mam nadzieje że się nie myli i będzie tak jak mówi...
Oczywiście bardzo Ci gratuluję... mam nadzieje że będzie tak jak mówi moja gin i oczywiście tak jak mi życzysz...

reklama
witajcie dziewczynki! ja jestem jakas dzis wykonczona, oslabiona i wogole.. czuje sie nie najlpeiej a tu musze wytrzymac do 15..://

misia2627- no wlasnie i o tym mowie ze najwazniejsze ze trzeba trafic na odpowiedniego lekarza ktory porzadnie zbada i powie konkretnie, ja niestety tez zaliczam sie do przypadkow kiedy bylam olewana przez moja doktorke przez 8 lat i zamiast zrobic badania hormonow dawala mi tabletki anty co niewelowalo problem tradziku na ten czas.. ale jak juz pojawila sie decyzja o dziudziusiu wtedy tez machnela rekami ze ona nie moze nic poradzic.. a mogla dac na badania ale olala to..:/ ehh.. dopiero moj doktor rogoszewski dzieki niemu mamy maluszka.. -- cale szczescie ze natrafilam na niego,, zycze i tobie wlasnie takiego zakonczenia... dla porownanian u mojej doktorki moglabym sie jeszcze starac rok a i tak by nic nie bylo a u rogoszewskiego wystarczyl miesiac i wiadomoe bylo o co chodzi,, w ciagu 3 mc od moementu jak do niego trafilam zaszlam w ciaze..:):-D

Zastanawiam sie tylko jak można mieć taki okropny stosunek do pacjęta...szczerze to przeraziła mnie twoja historia a jak pomysle ze mnie to tez moglo spotkać to az mi ciarki przeszly.Ta nowa gin powiedziała mi że jeśli to jest to co ona podejrzewa to powinnam zajśc w ciąże max za ok 3 miesiące
Gratuluje Ci dzidziusia i mam nadziej ze będzie tak jak mi tego życzysz i tak ajk mowi ta moja nowa lekarka...nie mogę doczekać sie poniedziłku i USG czym szybciej zaczne się leczyć tym szybciej zajdę w ciąze...POZDROWIONKA

Do góry