reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Elisabeth dziękuję Ci bardzo za informację i wyjasnienia w sprawie endometrium..;-)
A winka czerwonego to bym sie dzisiaj bardzo chętnie napiła:-p

Dziewczynki zmykam na dzisiaj, głowa mi pęka..........
do jutra

reklama
Witam wszystkie dziewczyny, często zaglądam na forum ale mało pisze, dziś jednak mam ważne pytanie. Byłam u mojego gina bo od prawie roku się staram i nic. Ostatnio wyregulawała mi się miesiączka, myślałam że będzie wszystko dobrze ale dziś dzięki usg dowiedziałąm się że wogóle nie mam owulacji. Ostatnią miałam chyba w maju, stosowałam testy owu ale testy różnych firm dawały różne wyniki i rzuciłam je w kąt. Jestem w 11 dc i pani doktor stwierdziła, że nie owuluje. Trochę mnie to z nóg zwaliło, że dowiaduje się dopiero teraz ale fakt że od 4 miesięcy nie chodziłam do gina bo tłumaczyłam sobie że brak dzidzi spowodowany jest stresem itp. Mam zrobić badania na prolaktynę i iść także do endokrynologa bo jako nastolatka miałam problem z tarczycą. Jedno z moich pytań brzmi co jest najczęściej przyczyną braku owulacji i na co mam się przygotować?
Poza tym czytam opis usg i pisze że " trzon macicy przodozgięty, przodopochylny, jednorodny" co to znaczy? 1,5 roku wcześniej robiąc usg u innego gina pisało "trzon macicy gładkościenny o zwykłej echogenności" a teraz wyszło że jest pochylony do przodu? Myślałam że ta część się nie zmiania chyba że ja to źle rozumiem. Pozatym "endometrium hiperechogenne" - to dobrze czy źle?
Zastanawia mnie też to że wydawało mi się robiąc jeszcze testy owu że mam owulację dość późno tak koło 17-18 dc a dziś jest 11dc więc czy twierdzenie że nie owuluje jest prawidłowe, może ktoś się na tym zna kiedy pojawia się pęcherzyk. Dodam jeszcze opis jajników "obustronnie bez echostruktur patologicznych z pojedyńczymi, drognymi (6 mm) pęcherzykami w całej objętości. może ktoś mi pomoże i jakoś zinterpretuje ten opis albo też miał problem z brakiem owulacji.
Z góry dziękuje!

Kurcze chyba źle na mnie wpływaja kobietki w ciąży:-:)-:)-(,
dzis była u mnie kolezanka - w ciązy z drugim dzieckie..... Potem poszłam do kolezanki - fryzjerki tez w ciąży i tez z drugim dzieckie, a ja............................ Kurdę staram sie źle,:no::no::no::no: nie staram się też źle,:-:)-:)-:)-(...

hej wróciła z pracy i tak źle się czułam miałam straszne mdłości :szok:, czyżby tak wcześnie miały się pojawić, i do tego jeszcze trochę zakuwało w dole brzucha ale chyba to dobre znaki.

staramy się już półtora roku i nic czasem mysle ze chyba nie jset mi dane zostać mamą...lekarze mowia ze wszystko ok ale chyba jednak nie skoro nie moge zajsc w ciaze. 29 ide do gina na kontrole...zobacze co tym razem mo "wymysli" podobno da mi skierowanie na droznosc jajowodów? czy ktoś coś o tym wie - co to takiego??

staramy się już półtora roku i nic czasem mysle ze chyba nie jset mi dane zostać mamą...lekarze mowia ze wszystko ok ale chyba jednak nie skoro nie moge zajsc w ciaze. 29 ide do gina na kontrole...zobacze co tym razem mo "wymysli" podobno da mi skierowanie na droznosc jajowodów? czy ktoś coś o tym wie - co to takiego??

ja tez dostalam na to skierowanie,ale nie poszlam bo sie troche wystraszylam,moj lekarz mi powiedzial,ze musialabym spedzic dobe w szpitalu na oddziale,podobno jezeli jajowody sa drozne to zabieg nie boli a jezeli nie,albo troche zapchane czy cos takiego(nie wiem jak to okreslic)to kobieta odczowa jakis bol,tak bynajmniej powiedziala mi laska,ktora jest po tym zabiegu.no my staramy sie troche dluzej:-(,pozdrawoiam,poki co moje badanka tez sa dobre,ja tez niedlugo ide na wizyte i zobaczymy co dalej.

reklama
Tak bardzo mi przykro.pare dni temu mialam to samo,ale nie poddawaj sie ,my sie nigdy nie poddajemy.pomysl!ile jeszcze cykli przed toba,ile szans.usmiechnij buzke,napewno w koncu sie uda.cierpliwosci juz brakuje,wiem,ale nie trac nadziei,nigdy!!!!!!!!czujesz?poszlo miliony fluidkow do ciebie:-);-):tak::-D

DZIĘKI CI EMMA2:-)JUZ MI TROCHĘ LEPIEJ BO MOJ ZŁY HUMOR ODCHODZI WRAZ Z OKRESEM:-p:-pPRZYCHODZI CZAS JAJECZKOWANIA MIERZENIA TEMPERATURY OBSERWACJI ITD - CZYLI CZAS NADZIEJI MOŻE TYM RAZEM SIĘ UDA...29 idedo gina mam nadzieje ze da mi dobre wiadomosci

Do góry