reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

reklama
Hej dziewczynki, jak Wy dużo piszecie :szok::-D

No nie wierze przyszło @( to cos ) do mnie własnie:szok::szok::szok: :crazy::crazy::crazy:. Chce mi sie krzyczes i płakac jednoczesnie:-:)-:)-(.
Ale co mamrobic pocieszam sie , że nowy cykl nowe sznse, tylko nie wiem czy sama wierze w te "szanse". Kurcze:rofl2:

buu, przytulam

Dziewczynki, a moze wybrac sie po porade do ginka tylko jakiegos dobrego juz sama nie wiem to bedzie 4 miesiac staranek, Poradzcie proszę:zawstydzona/y:

A jeszcze chciałam zapytac czy jak robiłyscie badania na rózyczke, zółtaczke toksoplazmoze czy nawet krew to miałyscie skieowania od ginka czy rodzinnego? Bo nie wiem do kogo uderzac,:zawstydzona/y:;-)

3 miesiące starań to jeszcze krótko, ja np. zaszłam w 1 ciążę właśnie w 4 cyklu starań, wydaje mi się, że jeszcze nie masz powodów do niepokoju.

Co do skierowania - no na krew to mozesz wziąć od rodzinnego ale np. toksoplazmoza, cytomegalia są refundowane dopiero w ciąży...wczesniej nie, mimo, że zaleca się je zrobić przed...

Ginekolog powiedziała mi, że nie może dać skierownia na te badania, ponieważ polska służba zdrowia nie przewiduje badań dla pacjentek planujących ciążę, tylko dla już zaciążonych. Poradziła mi, że może lekarz ogólny mi wypisze, jak ładnie poproszę :) Spróbuj.

nieeeee, ja probowałam u rodzinnego i usłyszałam to co napisałam powyżej - refundowane są tylko w I trymestrze ciąży (dodam, że to była bardzo sympatyczna lekarka, zawsze skłonna do pomocy).

Przepraszam, ze ja tak Was zarzucam tymi pytaniami ale Elisabeth napisała ze miała bezobjawowe zapalenie, wiesz co ja mam problem z nadxerką niewielka ale jednak jest, tylko ten mój gin powiedział, ze nie ma przeszkód zebym zaszła w ciaze, nadzerka tu nie ma wpływu , Al moze właśnie ma wpływ .....................

Spokojnie, ja mam małą nadżerkę i nie było przeciwskazań do tego, żebym zaszła w ciążę (konsultowałam się z moją ginką - powiedziała, że skoro mam dobrą cytologię to moge zacząć się starać a nadżerką zajmiemy się po porodzie, bo gdybym chciała ja wczesniej usunąć to potem musiałabym odczekać chyba 3 cykle). Co więcej, moge Ci powiedzieć, że zaszłam w ciążę w 1 cyklu więc ewidentnie nadżerka nie miała tutaj negatywnego wpływu :no:

:tak:ale ogole ma dobry natroj mezulek zaczyna chciec juz bąbelka ... zaczyna sie rozczulac nad dziecmi na ulicy itp. slodko to u faceta wyglada :-D i sam zaproponowal zebysmy odwiedzili moja kuzynke i jej 1,5 miesieczna coreczke :-D

super!!!!!!

oj tak kinguś :-D mam cicha nadzieje ze ten kwiecien zamieni sie np na styczeń :sorry2:dobra dziewczynki do jutra ja uciekam jescze na uczelnie wpisy pozbierac :tak:

oj, trzymam kciki :tak:

Niestety testy ani temperatura nie dają 100% pewności że była owulacja..
a mi się wydaje, że jak jest wyraźny skok temperatury to owulka musiała być - no chyba, że np. ten wzrost tempki wynikał z przeziębienia, choroby.

Nenius widze że Ty tak jak Imagination-zasypiasz na stająco....biedactwo:sorry2: Wykorzystuj każda chwilkę na małą drzemkę - na pewno wyjdzie Ci na zdrowie i malenswtu również! :-)
dziewczyny - Czy ta senność to tak ma sie utrzymywać przez całą ciązę? A jak tam Daria w przedszkolu...nic ostatnio o niej nie pisałas...czy lepiej już? Trzymam kciuki za dobre wyniki badan!

wiesz co? Mi się tak chce spać chyba dlatego, że bardzo wcześnie wstaję - dzisiaj np. 5:15 + nie pije kawy kofeinowej a kiedyś kawka wieczorem stawiała mnie na nogi w razie potrzeby.
Co do Darii to jest zdecydwanie lepiej rano, mam nadzieję, że nie tylko dlatego, że w tym tygodniu zaprowadza ją Sławek :sorry2:

No a teraz o mnie....badam sie jak zamierzałam regularnie od kilku dni (hehe dopiero:-):tak:a juz mam tyle do powiedzenia) no w każdym razie kalendarz zapelniam uwagami o śluzie itd. mierzę co rano tą temperaturkę i wiecie co...sama juz nie wiem -bo mam codziennie skoki z dnia na dzien o 0.2 kreseczki...:szok: wiec chyba temperatura nie będzie moim najlepszym miernikeim....:zawstydzona/y:

ej, ale przeciez to normalne, że tempka sie trochę waha...

Dziewczyny załamałam się.
Mój brat tydzien temu zaręczył się. Planowali mieć ślub w 2010, ale wczoraj jednak postanowili się pobrać w lipcu 2009 r., a ja na lipiec własnie miałabym termin porodu gdybym teraz zaszła w ciążę i to prawie w tym samym dniu co ślub brata., więc teoretycznie mogłoby byc tak ,że mogłabym nie być na ich uroczystości, a tego bym nie przeżyła.....

Także muszę chociaż o miesiąc przełożyć staranka, to poród by był pod koniec sierpnia.

Każdy ma swoje plany-wiadomo nie będą wszystkiego uzależniać od mojego ewentualnego brzucha, ale kurde dosyć, że będę na weselu z brzuchem, ani się napic ani wytańczyć to jeszcze muszę przełozyc staranka żeby czasem nie rodzić w tym czasie....

Ale mam doła......

Spokojnie, to tylko 1 miesiąc, dasz radę. Jesli tak bardzo zależy Ci, żeby koniecznie być na tym weselu to chyba nie masz wyjścia :sorry2:

Witam :-) Niestety nie udalo sie dostalam @ i to taka ze leze w wyrku bo mi brzuch rozsadza:-( ale za was dziewczynki trzymam kciuki:tak:

Przytulam

Właśnie wróciłam od gin...
Jestem niepocieszona tym jak mnie tam potraktowano...
Niby wszystko ładnie pięknie ale w ogóle zero pytań o samopoczucie, pracę itp.
Jedyne pytanie to czy to pierwsza ciąża, dzień ostatniej miesiączki i grupa krwi:wściekła/y:
Chciałam zaświadczenie, że jestem w ciąży i nie powinnam uczestniczyć w sprawach sądowych... (jedna się szykuje za 2 tygodnie, i to z własna matką:crazy:) a ten, że muszę iść, bo oni nie wystawiają czegoś takiego, tylko po to, by odwlec rozprawę:wściekła/y:
Nawet nic o usg nie powiedział, nie dał skierowania na kolejne itp. Jedynie krew i mocz muszę zrobić...

Nie stać mnie na wizyty za 100zl i usg kolejne 250, bo bym tak chodziła, ale na prawdę nie stać mnie. Muszę znaleźć jakąś inną przychodnię gin.,(oczywiście darmową), gdzie traktują ludzi jak ludzi, a nie jak zło konieczne :wściekła/y:

Za godzinkę do pracy... eh...ciężko znoszę siedzenie w niej do 22... ale trzeba...:-(

hmm może faktycznie nie można takiego zaświadczenia wystawić? A co do usg to zdaje się, że lekarze państwowi tak czesto nie kierują. Ja nie mam doswiadczenia bo chodzę prywatnie. Jeśli nie jesteś zadowolona z wizyty to masz rację, szukaj dalej.

A ja Was proszę o modlitwę bo córeczka mojego męża brata jest w szpitalu a nie ma jeszcze 2 tygodni, lekarze na razie nie wiedzą co jej jest.

Kinguś jestesmy z Tobą myslami i zmówimy tyle paciorków, że twojej malusieńkiej kuzyneczce wystarczy na całe dłuuuuuuugaśne życie, nie martw sie, załatwi sie z Kim trzeba zdrówko dla maleństwa:happy2::happy2::happy2:

nenius , no właśnie ten mój gin też mówił, że nadżerkę załatwimy po porodzie, a co do badań idę do rodzinnego ( tylko nie wiem jeszcze kiedy) i nie wychodze bez skierowania mam w sobie teraz taka determinacje i energie, ze...... hej.;-):happy::-):happy::-):happy::-);-)
A dziewczynki mam go poprosić o badanie na
morfologie, mocz, przeciwciała różyczki, żółtaczkę toksoplazmoze, może jeszcze na coś, poradźcie....:zawstydzona/y:

A dziewczynki mam go poprosić o badanie na
morfologie, mocz, przeciwciała różyczki, żółtaczkę toksoplazmoze, może jeszcze na coś, poradźcie....:zawstydzona/y:

możesz jeszcze na cytomegalię i na grupę krwi, chyba że wiesz jaką masz:happy:. Ja robiłam grupę razem z mężem bo on nie wiedział jaką ma a ja się chciałam upewnić czy taką jak mi mama mówiła:tak:

Ja brałam duphaston i się wchłonęła, jeden pęcherzyk pękł a z drugiego właśnie powstała torbiel :sorry2:
A ja Was proszę o modlitwę bo córeczka mojego męża brata jest w szpitalu a nie ma jeszcze 2 tygodni, lekarze na razie nie wiedzą co jej jest.

Bo wlasnie dlatego daja duphaston do Clo ze jak sie zrobi torbielka po clo to przy duphastonie sie wchlonie :tak:

Kingus strasznie mi przykro, dzisiaj sie wymodle za ta malutka istotke, napewno bedzie dobrze.....

small song to testujemy razem :-) sliczny suwaczek....

Kinguś, życze zdrowia maleńkiemu skarbeńkowi,

Imagination, z lekarzami to tak jest, zanim znajdziesz tego swojego to musisz troszkę pochodzić, może ktos jest w stanie ci kogos z łodzi zarekomendować?...jest gdzies na gazecie dobra lista lekarzy, może poszukaj tam....

Eve mama nadzieję, że kwiecień sie zmieni na styczeń i że bedziemy razem na placyku zabaw na gołąbkach z maluszkami niedługo szalec:-)

Olcia ja tam bym ze starnkami nie zwlekała, jak się uda zobaczyc II to nie ejst powiedziane, ze urodzisz w 40tc...mozesz doczekać 42, albo jak ja w 38 się zawinać...

reklama
Do góry