reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witajcie:-D

U mnie poprawa:tak:. Upławy praktycznie czyściutkie, ale za to czuje dziś wyjątkowo jajniki i ciągnięcie w pachwinie:baffled:. Ta konowałka tak mnie wczoraj wystraszyła, że zarejstrowałam się na wtorek do innego gina, ale tak mi nie dawały spokoju jej słowa, że udało mi się przełożyć wizytę już na piątek:-D na 14. Przynajmniej w weekend będę troszkę spokojniejsza, chociaż i tak gin pewnie za wiele nie zobaczy. Betki nie mam opcji zrobić w tym tygodniu bo pracuję od 6 (praca w biurze, ale w dość nietypowych godzinach):baffled:, a po 14 nie zrobię już nigdzie:no:, więc muszę czekać na piątek i na to co mi powie lekarz. Chciałabym wstawić sobię już piękny ciążowy suwaczek, ale boję się zapeszyć:zawstydzona/y:.

W tym miesiącu "uzbroiłam się" w wisiołka i testy owulacyjne wiec mam cichą nadzieję że się uda :zawstydzona/y:
ale do TYCH dni jeszcze duuuuużo czasu...
ech... musiałam sobie pomarudziś troszeczkę, żeby mi się lepiej zrobiło :-)
Buziaczki kochane!:-)

Kochana trzymam kciuki, żeby się udało:tak:. Nam udało się dopiero w cyklu w którym zastosowałam testy owu i to już za pierwszym razem:-D. Życzę aby i Tobie się tak poszczęściło:tak:

reklama
a i jeszcze o jedną rzecz miałam sie dopytać. Ostatnią @ miałam dosyć dziwną
1 dzień - plamienie ciemno żółte + troszeczke czerwone
2,3 dzień - normalne krwawienie
4 dzień - plamienie ciemno żółte + troszeczke czerwone
5 dzień - nie ma plamienia
co to może być? problemy z hormonami?:no:
hmmm.... pytanie jak wyglada @ normalnie skoro ta @ trwala np krocej i byla mnie "obfita" to moze cosik tam siedzi w srodku :-p ;-) nie czujesz sie jakos inaczej jak na ta faze cyklu?? a jezeli to nie mala niespodzianka to nie wiem moze pogoda ma nawet na nas wplyw .... smaa nie wiem :nerd:

Witam :-) Niestety nie udalo sie dostalam @ i to taka ze leze w wyrku bo mi brzuch rozsadza:-( ale za was dziewczynki trzymam kciuki:tak: ja nadal nie umiem zrobic suwaczka :zawstydzona/y: moze mi ktos krok po kroku opisac jak go wstawic?? BUZIAKI

Witam :-) Niestety nie udalo sie dostalam @ i to taka ze leze w wyrku bo mi brzuch rozsadza:-( ale za was dziewczynki trzymam kciuki:tak: ja nadal nie umiem zrobic suwaczka :zawstydzona/y: moze mi ktos krok po kroku opisac jak go wstawic?? BUZIAKI
Justynka 84 nie łam sie ja tez tak wczoraj miałam, lezałam pod kocykiem i jeczłam z bólu, a po wzieciu tabletek przeciwbólowych od ginka mało nie zasłabłam. Pewnie jesteś troszke smutna:-(, ale przecież my znów mamy szanse:tak:, na przesyłke od bociana:-D:-D:-D. Ja w tym miesiącu biegne po teściki owu do apteki i porządnie biorę sie do roboty, wiesz, zeby bociany nie musiały przynosic niespodzinki na jesieni, bo jak wszyscy wiemy wtedy odlatuja a tak musiałby zostac dłużej i tym zimnym kraju - brr:rofl2::rofl2::rofl2:

przytulam mocno i odganiam wszelkie bole!!!! ;-)
co do suwaczka to zakladam ze juz masz go zrobionego i na tej stronie gdzie on powstal kopiujesz specjalny kod taki link i wklejasz go wchodzac do ustawienia twojego profilu (lewy gorny rog stronki bb) i tam wchodzic w sygnature i tam go wklejasz!!! :tak:
jak cosik to pytaj mam nadzieje ze nie zakrecilam za bardzo :sorry2:

Właśnie wróciłam od gin...
Jestem niepocieszona tym jak mnie tam potraktowano...
Niby wszystko ładnie pięknie ale w ogóle zero pytań o samopoczucie, pracę itp.
Jedyne pytanie to czy to pierwsza ciąża, dzień ostatniej miesiączki i grupa krwi:wściekła/y:
Chciałam zaświadczenie, że jestem w ciąży i nie powinnam uczestniczyć w sprawach sądowych... (jedna się szykuje za 2 tygodnie, i to z własna matką:crazy:) a ten, że muszę iść, bo oni nie wystawiają czegoś takiego, tylko po to, by odwlec rozprawę:wściekła/y:
Nawet nic o usg nie powiedział, nie dał skierowania na kolejne itp. Jedynie krew i mocz muszę zrobić...

Nie stać mnie na wizyty za 100zl i usg kolejne 250, bo bym tak chodziła, ale na prawdę nie stać mnie. Muszę znaleźć jakąś inną przychodnię gin.,(oczywiście darmową), gdzie traktują ludzi jak ludzi, a nie jak zło konieczne :wściekła/y:

Za godzinkę do pracy... eh...ciężko znoszę siedzenie w niej do 22... ale trzeba...:-(

imaginatiom rozumiem Cie :szok:chce się człowiek czegoś dowiedzieć cos poradzic, albo żeby cos pomogli to nie da rady :no::crazy::no:, nóz się w kieszeni otwiera:baffled:, jak nie pojdzie się prywatnie to traktuja czlowieka jak ....... (się nie wyraże).
Popróbuj szukać, przeciez muszisz znalesc kogoś normalnego z właściwym podejsciem.
Życzej wowcnego poszukiwania :happy::tak:

imaginatiom rozumiem Cie :szok:chce się człowiek czegoś dowiedzieć cos poradzic, albo żeby cos pomogli to nie da rady :no::crazy::no:, nóz się w kieszeni otwiera:baffled:, jak nie pojdzie się prywatnie to traktuja czlowieka jak ....... (się nie wyraże).
Popróbuj szukać, przeciez muszisz znalesc kogoś normalnego z właściwym podejsciem.
Życzej wowcnego poszukiwania :happy::tak:
jutro jadę do Matki Polki, zobaczę jak tam jest.
łódź, a tak naprawdę nie ma jednej porządnej placówki dla kobiet w ciąży:angry:
Jak się wnerwię, to w końcu będę jeździć do swojego lekarza w Tomaszowie, tylko, ze szkoda i czasu i kasy, skoro tutaj jestem i mogę znaleźć coś na miejscu. Nic, jutro od rana pojeżdżę, popatrzę...

Tymczasem zbieram się do pracy...
Mdłości mam i głowa mnie boli, ale trzeba pracować:baffled:
Miłego dnia dziewczynki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kinguś-mam do Ciebie pytanie -co się stało z tą torbielą jaka Ci urosła po lekach? czy usuwałaś to czy samo zniknęło? A fluidki łap do słoja, łap...przydadzą nam się juz niedługo!
Ja brałam duphaston i się wchłonęła, jeden pęcherzyk pękł a z drugiego właśnie powstała torbiel :sorry2:

..........za bardzo chce miec te moje wymarzone dzieciatko , za bardzo kocham dzieci i one mnie, mam za duzo instynktu macierzynskiego i milosci w sobie.....
ale przede wszystkim mam ogromnego pecha w zyciu- i nie wierze ze moglaby byc teraz w ciazy
Rozumiem Twoje pragnienia ale musimy uzbroić się w cierpliwość. Na pewno już wkrótce ujrzysz II może na świeta dostaniesz taki prezent. Nie załamuj się i głowa do góry:tak:
tabletek nie biore na wlasna reke,sa z przepisu lekarza.moze napisze Wam jak mi je kazal przyjmowac,a wiec-clomited bralam po miedzy 5 a 9 dc po dwie tab,natomiast duphaston po jednej tab miedzy 16 a 25dc.moze pomozecie mi w jaki sposob zaatakowac mojego gin?bo zwyczajnie w porownaniu do Was jestem tak do tylu,ze szok i zaczynam sie delikatnie mowiac w......c!z gory dzieki!
Mi lekarz mówił, że różne są zdania na temat duphastonu, jedni twierdzą że może zastopować owulację a inni że nie ma wpływu na owulkę. Mój kazał brać dopiero jak dojdzie do owulacji.
Ja robiłam prolaktynę, estradiol i to chyba wszystko.
Wiesz ja zauważyłam, że każdy lekarz ma inne podejście i często się słyszy 2 różne opinie.

Kinguś łap fluidki, z czasem się napewno przydadzą.. ale podzielisz się z nami co? :-);-)
Podzielę się oczywiście :tak:

Dzień dobedek wszystkim usilnie sie starający.:-):tak::happy:
Nowy Dzień, nowe staranka, nowe szanse i byc może nowe fasolineczki :-):-):-):blink:
Miłego dnia dziewczynki.:happy::happy::happy::happy2:
Jaki optymizm, SUPER:-) Z takim podejściem na pewno się uda ;-);-)

Mam troche pecha bo moje cykle mają po 36 dni i strasznie dłuży mi sie czas... no ale co począć :blink:
W tym miesiącu "uzbroiłam się" w wisiołka i testy owulacyjne wiec mam cichą nadzieję że się uda :zawstydzona/y: .
Ja mam cykle 31 dni więc dobrze Cię rozumiem :tak: Z takim arsenałem musi się udać ;-);-);-);-)

U mnie poprawa:tak:.
No to super, uważaj na Was:-)

Trzymaj się, może w kolejnym cyklu się uda.

Dziewczynki coś dawno nie było świeżych fluidków

A ja Was proszę o modlitwę bo córeczka mojego męża brata jest w szpitalu a nie ma jeszcze 2 tygodni, lekarze na razie nie wiedzą co jej jest.

Do góry